blog
Vakantie Quito Ecuador

Vakantie Quito Ecuador

Leestijd 3 Minuten

Quito is gelegen in het noorden van Ecuador, tussen de bergen Cordillera Occidental van de Andes. De stad wordt vaak aangedaan tijdens een rondreis in het Zuid-Amerikaanse land. Het is immers de hoofdstad van het land en het is tevens centraal gelegen. Vanuit de stad kun je diverse dagtochten boeken in de omgeving. Er zijn tevens verschillende bezienswaardigheden die je kunt bekijken in Quito. Je mag de stad dan ook niet overslaan tijdens een vakantie naar Ecuador.

Klimaat

De stad kent een relatief mild klimaat. De temperaturen in de stad kunnen echter flink oplopen vanwege de hoge ligging. Het regenseizoen valt in de periode oktober tot en met mei. Echter kun je tussendoor nog voldoende rekenen op zonneschijn. De gemiddelde temperatuur is het gehele jaar door zo’n 18 tot 21 graden Celsius. In de maanden juli en augustus valt het minste regen.

Bezienswaardigheden in Quito

De Ecuadoriaanse hoofdstad heeft meerdere leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van Quito zijn Parque La Carolina, het Museum Banco Central del Ecuador en La Capilla Del Hombre.

Parque La Carolina

Het Parque La Carolina is het grootste park van de stad. In het weekend zijn hier ontzettend veel mensen aanwezig: zowel locals als toeristen. Je kunt hier heerlijk wandelen en gewoon even genieten van de rust. Er staan in het park ook verschillende mooie bezienswaardigheden, waaronder een prachtige vijver.

El Panecillo en Virgen del Quito

Als je een goed uitzichtpunt zoekt om de stad van bovenaf te bekijken, moet je absoluut de heuvel El Panecillo beklimmen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht. Als je bovenop de heuvel staat krijg je ook nog een leuk extraatje: het Virgen del Quito. Dit is een groot beeld van een engel en staat symbool voor de stad.

Museum Banco Central del Ecuador

Het museum Banco Central del Ecuador is een fascinerend museum die je meer vertelt over de geschiedenis van het Zuid-Amerikaanse land. Er zijn verschillende gouden voorwerpen in het museum tentoongesteld. Ook kun je er verschillende schilderijen en sculpturen bekijken.

La Capilla Del Hombre

La Capilla Del Hombre is een ander prachtig museum in Quito. In het museum hangen enkele prachtige schilderijen. De meeste schilderijen laten zien hoe de indianen hebben geleden in het Zuid-Amerikaanse land.

Historische centrum

De huidige stad werd gebouwd bovenop de ruïnes van een oude Indianenstad. Deze stad werd destijds verwoest door de Inca’s toen de Spanjaarden het land binnenkwamen. Toen de stad opnieuw werd opgebouwd kwamen er steeds meer koloniale kenmerken. In de loop der jaren zijn er echter verschillende aardbevingen voorgekomen, waardoor bepaalde elementen er niet meer zo goed zien. Echter is het oude centrum zeker een bezoekje waard.

Vervoer

De internationale luchthaven, Aeropuerto Internacional Mariscal Sucre, is gelegen ten noorden van de Ecuadoriaanse hoofdstad. Je kunt de luchthaven vanaf Amsterdam bereiken met een overstap. Onder andere KLM vliegt naar de stad toe. Je kunt al een ticket boeken vanaf ongeveer 600 euro. Als je eenmaal aangekomen bent op het vliegveld kun je reizen met het openbaar vervoer. Het land beschikt over een uitgebreid bussennetwerk. Als je wilt rondreizen kun je ook reizen met de trein, auto met chauffeur of via een binnenlandse vlucht.

Rondreis mogelijkheden en boekinformatie

Een rondreis Ecuador is vaak in combinatie met de Galapogos eilanden en neemt gemiddeld zo’n 16 tot 23 dagen in beslag. Ook is het mogelijk om jouw rondreis Ecuador in combinatie te doen met andere landen in Zuid-Amerika.

Wanneer jij echt van plan bent een rondreis door Ecuador te boeken dan raden wij jou aan goed te vergelijken bij onze aanbieders. Zo verschilt het aanbod en de prijs per aanbieder en heeft elk persoon andere wensen.

Pagina’s over Ecuador:

Quito Ecuador
Riobamba Ecuador
Puyo Ecuador
Ecuador met de Galapagos eilanden

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Ecuador

 

 

0

Geef een antwoord