Reistips Zuid-Amerika, hoe moet je beginnen?

Reistips Zuid-Amerika, hoe moet je beginnen?

Hier lees je mijn reistips Zuid-Amerika:

Ik heb 18 maanden in Zuid-Amerika gereisd en doe hier mijn reisverslag.

Je bent eruit en je gaat rondreizen door Zuid-Amerika, een magische plek van immense schoonheid, waar mythes en legendes nog steeds hand in hand gaan. Ik heb 18 maanden in Zuid-Amerika gereisd en kan je enkele tips geven over rondreizen door Zuid-Amerika

Gezond verstand

We horen allemaal de onplezierige verhalen over Zuid-Amerika en het staat erom bekend gevaarlijk te zijn. Ik reisde duizenden mijlen door Zuid Amerika doorkruisten steden, jungles, eilanden en bergen. Ik overleefde 6 weken lang in een kinderdagverblijf in de favela’s van Salvador da Bahía ( Brazilië ) en had het feest van me leven tijdens het carnaval. Niets, ik herhaal, er is niets gebeurd. Gebruik je gezonde verstand. Vermijd s ’nachts de slecht verlichte straten en wanneer jij denkt dat er iets fout kan gaan, pak je gewoon de taxi terug naar je appartement/bestemming.

Spaans en Braziliaans Portugees

Het meest lonende voor mij was dat ik met kennis van 2 talen door heel het continent Zuid-Amerika kon reizen(Spaans en Portugees). Als je van plan bent om te reizen voor een paar weken kan je investeren in een Spaans en / of Braziliaans Portugese Phrase Book. Engels wordt niet veel gesproken en zelfs elementaire kennis van de Spaanse en / of Portugese taal maakt de reis zo veel meer de moeite waard (ze zijn zeer bereid om jou te helpen, dus maak je geen zorgen, wees gelukkig ).
Als je van plan bent meerdere maanden te reizen door Zuid-Amerika, raad ik je aan een taalcursus te nemen. In Ecuador kon ik voor 2 euro 50 per uur privé les krijgen!

Reisgids

Het eerste ding dat je nodig hebt is een reisgids (een boek). Het zal jouw beste metgezel zijn tijdens jouw zoektocht naar avontuur. Ik kan iedereen het boek Lonely Planet van Shoestring aanraden.

om mee te beginnen. Het boek behandelt alles wat je moet weten om het meeste uit jouw reis te halen en is ideaal om jouw reis mee te plannen. Ik heb de gids uitgebreid gebruikt tijdens mijn 18 maanden durende avontuur. The Lonely Planet van Shoestring heeft veel informatie over rondreizen door Zuid-Amerika.

Andere populaire gidsen zijn de ruige weg naar Zuid-Amerika en de South Amerikican Handbook. Ideaal, maar niet praktisch omdat je zo licht mogelijk wil reizen. Daarom raad ik aan niet meer dan 2 reisboeken mee te nemen.

Wandelschoenen

De natuur van Zuid-Amerika is overweldigend! Je loopt voor vele uren dag na dag. Het zou zonde zijn om te wandelen in de voetsporen van de Inca’s met blaren op je voeten. Mijn grootste aanbeveling is om te investeren in hoge kwaliteit wandelschoenen met Gore – Tex.

Gezondheid en Vaccinaties

Gele Koorts ( als je van plan bent om naar het Amazonegebied te reizen),

Tyfus ( bestaat uit twee injecties genomen 4 weken van elkaar ),

Difterie – Tetanus, Polio, Cholera ( alleen indien nodig ), Pokken

Reisvaccinaties

Bij deze website maakt de bezoeker online een afspraak voor een medisch consult. Tijdens dit consult wordt het reisdoel, de activiteiten ter plaatse en eventuele medische bijzonderheden besproken. Een gespecialiseerd arts bepaalt vervolgens welke vaccinaties of pillen nodig zijn. De vaccinaties worden direct toegediend.

EHBO Koffer

Afhankelijk van wat je allemaal van plan bent raad ik het volgende aan :

Antiseptische crème, aspirine, Lomotil voor diarree, antibiotica, keelpastilles, oor-en oogdruppels, antacidum tabletten, reisziekte medicatie, alcohol gedrenkte doekjes, waterzuiveraar, lippenbalsem, voet en lies poeder, thermometer( in een doos), chirurgische tape, geassorteerde kleverige pleisters, gaas, verband, vlinder sluitingen, schaar en last but not least, EHBO- boekje!

Opmerking :

Malaria pillen zijn nodig in het Amazonegebied, wees ervan bewust dat die pillen sterk zijn en bij je arts afgehaald moeten worden.

Reisoutfit:

rugzak :

Natuurlijk is een hoge kwaliteit rugzak een must. Kies het type dat meerdere vakken heeft die afzonderlijk geopend kunnen worden. Erg handig als je iets snel nodig hebt. Reis zo licht mogelijk. Een zware rugzak is voorbestemd om jouw reis plezier ondermijnen.

Kleding :

Hangt af van waar je naartoe gaat. Als het de bergen en de jungle is, neem wat kwaliteit kleding mee van huis. Als je naar het strand gaat kan je voor een paar euro meerdere t-shirts kopen in Zuid-Amerika.

Camping en Klim spullen:

Je kan camping en klimmateriaal huren in Zuid-Amerika, maar de kwaliteit is wellicht aanvechtbaar. Controleer altijd het materiaal. Breng je eigen spullen indien mogelijk. Ik reisde 18 maanden met mijn eigen tent en diverse camping gebruiksvoorwerpen.

Fotografie

reistips zuid-amerika

Foto’s zijn iets persoonlijks. Sommige mensen willen gewoon wat kiekjes, anderen willen publiceren in de National Geographic. Al mijn foto’s zijn gemaakt met een goedkope Nikon F50 camera.

Ik had twee zoomlenzen, een 35-80 mm. en een 70 – 210mm. Ik sleepte ook een statief en een uitstekende flitser met mij mee. Ik gebruikte FUJI slides ( 100 ASA ) maar je hebt zeker 200 tot 400 ASA nodig als je van plan bent om naar de jungle te gaan. Een polarisatiefilter verbetert de kleuren enorm op zonnige dagen.

Conclusie

Zuid-Amerika zal je omarmen met open armen. Het is de natuur, de mensen en de geschiedenis. Met de juiste voorbereiding en geest ben je klaar om naar Zuid-Amerika te reizen en te genieten van een onvergetelijk avontuur.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zuid-Amerika