blog
Genieten van een vakantie in Lima Peru

Genieten van een vakantie in Lima Peru

Lima is de hoofdstad van Peru. De stad heeft bijna acht miljoen inwoners en is daarmee ook gelijk de grootste stad van het Zuid-Amerikaanse land. Tijdens je vakantie in Lima Peru kun je zowel genieten van stad als strand: het ligt namelijk aan de westkust.

Klimaat

Lima heeft een warm woestijnklimaat. Dat betekent dat er vrijwel nooit regen valt en ook is het er altijd heerlijk warm. De warmste maanden kennen een temperatuur van rond de 26-27 graden Celsius, terwijl de koudste maanden een temperatuur kennen van 18-19 graden Celsius. In de maanden juni tot en met oktober is het wel vaak mistig in de Zuid-Amerikaanse stad. De mist komt vanuit de zee landinwaarts: het is grijs en mistig. Zonneschijn is er dan ook niet bijzonder veel. Je kunt, als je voor een strandvakantie naar Lima gaat, beter in de overige maanden naar de stad gaan.

Bezienswaardigheden in Lima

Alhoewel de meeste toeristen Lima alleen als uitvalsbasis gebruiken zijn er toch een aantal leuke bezienswaardigheden. Zo kun je er gezellige winkelen, een excursie boeken of het nationale museum bezoeken.

Kennedypark en winkelen

De grootste winkelstraat, genaamd Larco, begint in het Kennedypark. Aan het einde van het winkelcentrum heb je een prachtig uitzicht over de oceaan. Je kunt dus lekker winkelen én genieten van het uitzicht. Vlakbij het Kennedypark vind je bovendien allerlei kraampjes waar je souvenirs kunt kopen. Vanuit het park kun je ook leuke excursies boeken.

Plaza de Armas

Het Plaza de Armas is één van de locaties waar excursiebussen naar toe gaan. Hier vind je onder andere het presidentieel paleis. Er wordt dagelijks een ceremonie gehouden van de wisseling van de wacht. Wanneer je door de nabijgelegen straten loopt is het net alsof je een aantal eeuwen terug in de tijd gaat. Je vindt er diverse mooie kathedralen en de meest indrukwekkende daarvan is de Iglesia San Francisco. Je vindt hier namelijk enkele ondergrondse grafkelders.

Nationaal museum

Het nationaal museum van Peru is gevestigd in Lima. Je vindt hier verschillende archeologische stukken. Er werd vroeger tijdens de opgravingen veel gevonden. De meest waardevolle stukken zijn destijds verplaatst naar dit museum. Als je iets wilt leren over de geschiedenis van het Zuid-Amerikaanse land is dit museum zeker een aanrader.

Pachacamac

Ongeveer 30 kilometer ten zuiden van de stad ligt één van de grotere archeologische vindplaatsen van het land. De Huari bouwden hier vroeger een enorme stad met enkele piramiden. De Huari maakten er destijds een religieuze stad van. Toen de Inca’s Pachacamac overnamen werden er nog vijf gebouwen bij gebouwd. Het is erg indrukwekkend om te zien, maar het is wel een stukje rijden vanaf Lima.

Stranden bij Lima

Lima heeft een lange kustlijn en heeft daarmee verschillende stranden. Echter wordt er veel afval gedumpt in de oceaan, waardoor er veel vervuiling is. Het wordt daarom afgeraden om ook daadwerkelijk te zwemmen bij de stranden. Indien je toch wel wilt zwemmen kun je beter iets uitwijken naar het zuiden van Peru. De beste stranden zijn Punta Hermosa en Santa Maria.

Santa Maria

Santa Maria is een district in het zuiden van de provincie Lima. Het trekt jaarlijks veel bezoekers. De meeste van hen komen voor het strand. Je kunt nabij het strand appartementen huren, maar er zijn ook voldoende hotels. De wijk heeft bovendien verschillende goede restaurants, een discotheek en ook vind je er een enorm zwembad.

Punta Hermosa

Punta Hermosa ligt zo’n 42 kilometer ten zuiden van de stad Lima. Ook dit district wordt vooral bezocht door toeristen. Het strand is hier prachtig en het water is kraakhelder. Er zijn verschillende resorts en appartementen nabij het strand.

De valuta in Lima

De nationale munteenheid in Peru is de sol. Je kunt geld opnemen met je pinpas indien je deze ingesteld hebt op Zuid-Amerika. Vaak kun je via je bankieren-app dat instellen. Je kunt er ook voor kiezen om euro’s of dollars in te ruilen op het vliegveld. Let er wel op dat je briefjes terugkrijgt in goede staat. Vaak worden oude biljetten geweigerd bij winkels en restaurants.

Het is raadzaam om je creditcard mee te nemen. Indien biljetten geweigerd worden kun je altijd nog met je creditcard betalen.

Vaak kun je ook wel met euro’s of dollars betalen, maar je bent dan doorgaans meer geld kwijt. De wisselkoers is vaak ongunstig en bovendien krijg je je wisselgeld vaak in sol.

Vervoer in Lima

Het verkeer in Lima is echt chaotisch. Het is niet bijzonder goed georganiseerd en echt overal rijden auto’s, brommers en bussen. Je kunt er voor kiezen om een auto te huren, maar als buitenlander is het moeilijk om hier te rijden. Het verkeer is erg ruig en mensen letten niet goed op. De voorkeur gaat daarom uit naar het openbaar vervoer. Je kunt gelukkig relatief goedkoop met het openbaar vervoer reizen, dus dat is een pluspunt.

Korte ritjes kosten ongeveer 0,50 sol. Dit zijn ritten binnen eenzelfde wijk. Iets verdere ritten kosten 1 sol. Als je de bus wilt pakken kun je gewoon je hand uitsteken. Ook staan er regelmatig mensen in een geel vestje die je kunnen helpen. Je moet dan wel Spaans spreken, want men kan doorgaans niet goed Engels praten. Soms lijkt het of de bussen ontzettend vol zitten, maar vaak kun je er nog gewoon bij in. Daar doen ze niet heel moeilijk over. In de avond kun je het beste een taxi pakken. Het is raadzaam om van te voren een prijs af te spreken. Zorg ervoor dat je een prijs afspreekt in de lokale valuta en niet in dollars. Vreemd genoeg wordt de prijs dan altijd hoger.

Nuttige adressen voor je vakantie

Ambassade van Peru in Nederland:
Nassauplein 4
2585 EA Den Haag
tel: 070-3653500

Consulaat Generaal van Peru
Amsteldijk 166
1079 LH Amsterdam
Tel: 020-6228580

Ambassade van Nederland in Peru:
Avenida Principal 190 Urb Sta Catalina
La Victoria

Postadres:
Casilla 71
Lima 100
Tel: 00511-476 1069/1193/1266/1289
e-mail: nlgovlim@hys.com.pe

Paspoort

Zorg ervoor dat je paspoort nog minimaal zes maanden geldig is voordat je naar Peru reist. De toegang wordt mogelijk geweigerd indien je paspoort nog minder dan zes maanden geldig is.

Veel plezier tijdens je vakantie in Lima, Peru. Het is een prachtige bestemming als je houdt van strand én stad!

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Peru

 

Pagina’s over Peru

Rondreizen door Peru
Vakantie Trujillo
Vakantie Cajamarca
Vakantie Lima
Peru als culinaire vakantiebestemming
Trekken door Peru

 

0