blog
De geheimen van Suriname

De geheimen van Suriname

Het landschap van Suriname wordt grotendeels gekenmerkt door een groot tropisch regenwoud. Dit tropische regenwoud herbergt echter vele geheimen die op het eerste oog niet zichtbaar zijn. Als je een rondreis Suriname maakt, kom je achter vele van deze geheimen. Een rondreis door Suriname is, hoe dan ook, een zeer unieke en indrukwekkende ervaring.

de geheimen van suriname

Als je in Nederland bij een (grote) reisorganisatie een vakantie naar Suriname boekt, kan je in de meeste gevallen voor een rondreis kiezen. Je kan echter ook bij de plaatselijke bevolking in Suriname verschillende excursies boeken. Het leuke aan de laatste mogelijkheid is dat de lokale bewoners alle prachtige plekjes weten te vinden. De inwoners van Suriname zijn over het algemeen erg vriendelijk en leiden je met alle plezier rond. Geniet van de prachtige natuur en van de bijzondere geheimen die Suriname herbergt.

Paramaribo

De grootste stad van Suriname is Paramaribo en ook in deze stad kan je genieten van vele mooie dingen. Als je door een inwoners van Paramaribo door de stad rondgeleid wordt, zie je direct alle mooie plekjes. Je maakt tevens op die manier direct contact met de plaatselijke inwoners. Eén ding zal je hoogstwaarschijnlijk direct opvallen; de rust en het lage stressniveau van de Surinamers.

Tropisch regenwoud

de geheimen van suriname

We gaven hierboven al even aan dat een groot deel van Suriname bedekt wordt door tropisch regenwoud. In dit tropisch regenwoud zijn zeer veel verschillende excursies mogelijk. Je kan bijvoorbeeld op zoek gaan naar unieke dieren, zoals vele bijzondere vogels en een jaguar. Maar, je kan ook een eeuwenoude begraafplaats opzoeken. Het unieke van deze begraafplaats is dat deze in het tropisch regenwoud ligt. Heb je dat ooit gezien?

 Plantages

Een ander indrukwekkend verschijnsel in Suriname zijn de voormalige plantages. Op deze plantages werden vroeger verschillende gewassen verbouwd en het is anno 2018 nog steeds een indrukwekkend gezicht om dat met eigen ogen te zien.

Het maken van een rondreis door Suriname is absoluut aan te raden. We hebben hierboven enkele bezienswaardigheden kort besproken, maar er is nog veel meer te bekijken in Suriname. Wat te denken van de watervallen van Brownsberg, het prachtige Brokopondonmeer en de prachtige rivier die dwars door Suriname stroomt. Bij deze rivier zijn ook verschillende excursies mogelijk, zoals het bekijken van schildpadden.

Als je naar Suriname gaat, kan je dankzij een rondreis de vele aspecten van dit mooie land zien. Een bijkomend voordeel is dat zeer veel Surinamers ook Nederlands praten, waardoor de communicatie erg makkelijk verloopt gedurende de rondreis.

Belangstelling voor tickets naar Suriname ? Boek ze dan hier heel voordelig

Vergelijk hier direct alle reizen naar Suriname

 

 

 

0