blog
Vakantie Salvador da Bahia in Brazilië

Vakantie Salvador da Bahia in Brazilië

Leestijd 2 Minuten

Salvador da Bahia is de op twee na grootste stad van Brazilië en de hoofdstad van de deelstaat Bahia. De stad is gelegen aan de Atlantische Oceaan in het noordoosten van het land. Er wonen bijna drie miljoen inwoners in de stad. Het trekt jaarlijks veel toeristen, mede omdat het zo’n bruisende stad is met verschillende leuke bezienswaardigheden.

Klimaat in Salvador da Bahia

Salvador da Bahia heeft een tropisch savanneklimaat, wat wil zeggen dat het klimaat zich kenmerkt door een droge periode en een regenperiode. De zomerperiode daar valt in dezelfde maanden als de wintermaanden hier in Nederland. Koud wordt het hier echter nooit: de laagste temperatuur ooit gemeten is 12 graden Celsius. Het is eigenlijk altijd wel boven de 20 graden Celsius, ongeacht het seizoen.

Vervoer in Salvador da Bahia

Je kunt je het beste vervoeren per taxi of bus. Beiden zijn relatief goedkoop, maar je moet er wel voor zorgen dat de taxichauffeur de meter aanzet. Taxichauffeurs doen er vaak alles aan om de ritprijs een beetje hoger te maken dan het hoort te zijn. Zo rijden ze wel eens om of zetten ze de meter niet aan. Helaas is er nog geen metronetwerk in de stad, maar is men wel bezig met het aanleggen van een metrosysteem.

Bezienswaardigheden met een Vakantie Salvador da Bahia in Brazilië

Salvador da Bahia heeft enkele leuke bezienswaardigheden. De meest bekende bezienswaardigheden van de stad zijn onder andere Forte de Santo Antonio da Barra en de Itaipava Arena Fonte Nova.

Forte de Santo Antonio da Barra

De Forte de Santo Antonio da Barra is het oudste fort van Salvado da Bahia. In het fort is ook een vuurtoren gebouwd. Je hebt vanuit het fort een prachtig uitzicht over zowel zee als stad.

Itappava Arena Fonte Nova

Dit stadion werd gebouwd in 2014 ter gelegenheid van het Wereldkampioenschap voetbal. Het stadion heeft een capaciteit voor ruim 55.000 toeschouwers.

Museu Afro-Brasileiro

Het Museu Afro-Brasileiro is een prachtige museum die vertelt over de rijke historie van de stad. Er is een belangrijke koppeling gemaakt tussen de Braziliaanse en Afrikaanse tradities. Je vindt er onder andere tentoonstellingen over houtsnijwerken, manden en aardewerken.

Solar du Unhao

De Solar du Unhao is een gebouwencomplex die gebouwd werd in de 18e eeuw. Het diende destijds als overslagpunt voor de suikertransport. Tegenwoordig vind je hier een prachtig museum met verschillende tentoonstellingen. Ook zit er een restaurant in het gebouwencomplex en kun je er ’s weekends concerten bijwonen. Het gebouwencomplex ligt echter vrij afgelegen en er worden regelmatig toeristen beroofd op deze plek. Laat daarom bij voorkeur je dure apparatuur in het hotel.

Stranden

Er zijn enkele kilometerslange stranden in de Braziliaanse badplaats. De wijk Barra heeft twee drukbezochte stranden. Er zijn hier ook verschillende accommodaties en uitgaansgelegenheden gevestigd.

Een rondreis Brazilië boeken?

Je kan een rondreis Brazilië boeken door naar een van onze aanbieders te gaan. Zij kunnen jou verder helpen met de keuze en de boeking van de reis. Wij raden jou aan om zoveel mogelijk aanbieders te vergelijken, zodat je een rondreis Brazilië kan vinden voor de beste prijs/kwaliteit verhouding. Een rondreis Brazilië word vaak geboekt in combinatie met een rondreis Bolivia, Argentinië of Venezuela.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Brazilië

 

0

Geef een antwoord