blog
Een rondreis langs de stranden van Portugal

Een rondreis langs de stranden van Portugal

Portugal heeft zoveel mooie stranden dat je er een rondreis mee zou kunnen vullen. Als jij een groot fan van zon, zee en strand bent, dan is Portugal echt een land voor jou. Wel een beetje zonde om je hele vakantie door te brengen op maar één strand als er zoveel mooie stranden in het land te vinden zijn. Wij hebben de meest indrukwekkende stranden, en de bijbehorende plaatsen, even voor je op een rijtje gezet.

Praia do Amado

Wil je tijdens je rondreis door Portugal eens lekker een dagje gaan surfen? Dan doe je dit hier het best. Praia do Amado is een geweldig strand voor surfers, maar ook als je niet zo van surfen houdt zal je je hier prima kunnen vermaken. Het is er lekker rustig, wat ook te maken heeft met het feit dat de omgeving nog niet erg is ingesteld op het grote toerisme. Neem je eigen koelbox, eten en drinken mee en je kan de hele dag genieten langs de kust. Als je toch in deze streek bent, dan kan je direct ook een bezoek brengen aan de unieke kurkfabriek en natuurlijk genieten van de aantrekkelijke geur van de aanwezige eucalyptusbomen.

Praia de Salema

Als je van vis houdt, dan zou je alleen al hiervoor een bezoek moeten brengen aan Praia de Salema. Dit vissersdorp biedt je de meest verse vis die er te krijgen is. Het vissersdorpje heeft een rustig strand waar je regelmatig kan zien hoe alle kleine vissersbootjes terugkeren van zee. Het zal je dan ook niet verbazen dat je hier heerlijk kan eten. Natuurlijk staat er veel meer op de kaart dan enkel visgerechten. Praia de Salema is ook uitstekend om in de avonduren een rustige wandeling te maken.

Praia dona Ana

Deze plaats heeft echt voor elk wat wils. Er zijn uitgaansgelegenheden en restaurants in overvloed, je kunt er plaatsnemen op de meest gezellige terrassen, er zijn sfeervolle kronkelende straatjes, gigantische rotspartijen, intens groene bomen en natuurlijk een heerlijk strandje. Het strand is uitsluitend te bereiken via een houten trap, waardoor dit geen goede optie is voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. In de directe omgeving kan je een bezoek brengen aan de indrukwekkende grotten en diverse lokale vissers nemen je graag eens mee voor een boottochtje. Zeker aan te raden als je eens vanaf het water wilt genieten van het prachtige uitzicht.

Praia da Falesia

Als je lekker winkelen wilt combineren met ontspanning op het strand tijdens je rondreis door Portugal, dan is Praia da Falesia een goede keuze. Door velen wordt dit strand gezien als het beste en mooiste strand van het hele land, mede doordat de wind weg wordt gehouden door de imposante rode rotsen. Bij het strand is een nachtleven te vinden dat nooit slaapt, waardoor ook veel jongeren zich hier goed kunnen vinden. Natuurlijk kan je er heerlijk winkelen in het grote centrum.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Portugal Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

0