blog
Volg de historische route van de Portwijn tijdens een rondreis door Portugal

Volg de historische route van de Portwijn tijdens een rondreis door Portugal

Ontdek de historische route van de Portwijn tijdens een rondreis door Portugal

De geschiedenis van de Portwijn

Portwijn is een van de bekendste wijnen ter wereld en komt oorspronkelijk uit de Dourovallei in Portugal. Deze zoete versterkte wijn wordt al eeuwenlang geproduceerd en heeft een rijke geschiedenis. Tijdens een rondreis door Portugal is het een absolute aanrader om de historische route van de Portwijn te volgen.

Een bezoek aan de Dourovallei

De Dourovallei is het oudste afgebakende wijngebied ter wereld en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier vind je de spectaculaire terrasvormige wijngaarden waar de druiven voor de Portwijn worden verbouwd. Tijdens een bezoek aan de Dourovallei kun je genieten van adembenemende uitzichten en de traditionele Quinta’s bezoeken, waar de wijn wordt geproduceerd.

Proeven van de verschillende soorten Portwijn

Er zijn verschillende soorten Portwijnen die je tijdens je rondreis kunt proeven. De meest bekende zijn de Ruby en Tawny Port, maar ook de Vintage en Late Bottled Vintage Port zijn de moeite waard. Daarnaast zijn er ook witte en rosé varianten van de Portwijn. Tijdens een bezoek aan een Quinta krijg je de kans om de verschillende soorten Port te proeven en meer te leren over het productieproces.

Een boottocht over de Douro-rivier

Om de historische route van de Portwijn compleet te maken, mag een boottocht over de Douro-rivier niet ontbreken. Tijdens deze ontspannen boottocht vaar je langs de prachtige wijngaarden en kun je genieten van de rust en schoonheid van het landschap. Het is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.

Bezoek aan de historische stad Porto

Een rondreis door Portugal is niet compleet zonder een bezoek aan de historische stad Porto. Deze stad, gelegen aan de monding van de Douro-rivier, is het middelpunt van de Portwijn industrie. Hier vind je talloze wijnkelders waar je de verschillende soorten Port kunt proeven en meer kunt leren over de geschiedenis van deze bijzondere wijn.

Genieten van de Portugese keuken

Tijdens je rondreis door Portugal kun je niet alleen genieten van de Portwijn, maar ook van de heerlijke Portugese keuken. Probeer zeker de lokale specialiteiten zoals Bacalhau (gezouten kabeljauw), Caldo Verde (koolsoep) en Pastéis de Nata (typische Portugese custardtaartjes). De combinatie van de Portwijn en de authentieke gerechten zorgt voor een culinaire belevenis.

Slotwoord

Een rondreis door Portugal biedt de mogelijkheid om de historische route van de Portwijn te volgen en te genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft. Van de adembenemende Dourovallei tot de bruisende stad Porto en de heerlijke Portugese keuken, er is voor ieder wat wils. Een bezoek aan de historische route van de Portwijn is dan ook een absolute aanrader voor elke wijnliefhebber. Boek dus snel je rondreis en ontdek de rijke geschiedenis en smaakvolle wijnen van Portugal.

De reisorganisaties voor Portugal

0