blog
Code GEEL : De Algarve in Portugal

Code GEEL : De Algarve in Portugal

De kleurcode voor Portugal is nu geel. Er is voor terugkeer uit Portugal (inclusief Madeira en de Azoren) geen testverplichting meer. Na een verblijf in Portugal hoeft u ook niet in quarantaine in Nederland.

Het echte Portugal ontdekken

Vele vakantiepakketten naar Lagos geven toeristen de kans om te genieten van het echte Portugal in een levendige sfeer, samen met een bepaalde Portugese charme en verfijning. Het oude voetgangersgebied van de oude stad is een doolhof van smalle geplaveide straatjes met witgekalkte huizen, aantrekkelijke pleinen, een prachtige architectuur en culturele en historische bezienswaardigheden, waaronder musea en kerken.

Lagos, gelegen aan de zuidwestkust van Portugal, is één van de oudste steden in de Algarve. De stad ligt op slechts ongeveer 16 kilometer van Portimao en 80 kilometer van Faro. Lagos bevat een historische zeehaven, het is een bloeiende marktstad en een aantrekkelijke badplaats. De stad zelf is een vissershaven in een prachtige baai en wordt omringd door afbrokkelende muren.

Een vakantie met stranden, baaien en grotten

Lagos heeft een breed scala aan stranden, variërend van kleine afgelegen baaien tot de uitgestrekte gebieden van de verbazingwekkende Meia Praia. Het belangrijkste strand van Meia Praia, ten oosten van Lagos, is een prachtig stuk zand en kiezelstrand dat kan worden bereikt met de veerboot of de bus. Er zijn veel stranden te vinden op het voorgebergte, ten zuiden van de stad. Deze kust biedt een mix van kleine baaien, grotten en vreemde rotsformaties.

Toeristen moeten er zeker en vast de prachtige baai bij Praia do Pinhao en het pittoreske Praia de Dona Ana bezoeken. Als je op zoek bent naar afzondering, ga dan naar Praia da Dona Ana, waar vele kleine grotten en baaien te vinden zijn. Vakanties naar Lagos bieden een scala aan watersporten, zoals zeilen, kanoën, windsurfen, jetskiën en duiken bij Meia Praia en Porto de Mos. Meia Praia is een druk zandstrand van ongeveer 3 kilometer, het langste van de Algarve.

Excursies maken vanuit Lagos

Het verkennen van de omgeving van Lagos is een must tijdens een reis naar Portugal, inclusief een bezoek aan de intrigerende dorpen in de lage heuvels ten noorden van Lagos. Er zijn tal van andere excursies te ondernemen, zoals uitstapjes naar het Monchique gebergte, Kaap Sint-Vincent, het Nationaal Park Barao de São João, het kasteel van Silves en de interessante stad Loulé. Verken de kustlijn van de Algarve tijdens een champagnecruise of dolfijnsafari, met vele excursies vanuit het havengebied.

Een vakantie voor kinderen in Lagos

Er is veel te bieden voor kinderen in Lagos, waaronder het zoölogisch park van Lagos en de Lagos Slide and Splash, één van de beste waterparken van de Algarve met attracties om alle leeftijden te vermaken.

 

Golfen in de Algarve

Iets verder weg van het strand zijn er enkele uitstekende golfbanen die een prachtig uitzicht op de zee bieden.

Winkelen in Lagos

Een vakantie in Lagos zou niet compleet zijn zonder een beetje te winkelen. De stad heeft een populaire maandmarkt, chique boetieks en veel mogelijkheden om fijne kant, juwelen en koperwaren te kopen.

Gezellig eten in Lagos

Je zal verwend worden als het gaat over uit eten gaan in Lagos. Er is een zeer grote keuze aan eetgelegenheden. Een selectie van restaurants serveert er traditionele en internationale gerechten, alsook heerlijke vis- en zeevruchtengerechten op buitenterassen waar je geniet van het geweldige uitzicht over de Atlantische Oceaan. In de grote jachthaven zijn vele restaurants en bars te vinden.

Het nachtleven in Lagos

Lagos biedt een opwindend nachtleven, waaronder een aantal geweldige nachtclubs en een ruime keuze aan cocktailbars. Meng deze met de vele trendy bars, late night jazz bars en terrasjes en je hebt voor elk wat wils.

De ideale zonvakantie

Met een korte vliegtijd en meer dan 3000 uren zon per jaar, is Lagos de perfecte keuze voor een strandvakantie in Portugal. In juli en augustus bereiken de temperaturen er ongeveer 30° Celsius, met nog steeds wintertemperaturen rond de 17° Celsius. Het zomerseizoen, van mei tot oktober, ziet de temperaturen nooit onder de 20° Celsius dalen. Je kan er van juni tot augustus genieten van 12 uren zon per dag. Vakanties naar Lagos zijn niet alleen geliefd tijdens de zomer, maar ze zijn ook populair bij vakantiegangers die op zoek zijn naar wat warmte en zonneschijn tijdens de wintermaanden. Tijdens de lente is er ongeveer 10 uren zon per dag en tijdens de wintermaanden bedraagt dit 6 uren zon per dag, met heel weinig regenval.

?c=433&m=1805948&a=120684&r=&t=html
0