blog
Wat is de moeite waard om te bezoeken in Portugal?

Wat is de moeite waard om te bezoeken in Portugal?

Portugal heeft toeristen veel te bieden, mooie, pittoreske stadjes zoals Obidos, Evora, Aveiro, Coimbra, de kosmopolitische hoofdstad Lissabon, beroemd om zijn uitstekende Porto- wijnen, prachtige, oogverblindende parels van Portugese architectuur zoals Batalha of Alcobaca, religieuze centra zoals Fatima en Braga, evenals een prachtig uitzicht op het zuiden met Kaap St. Vincent voorop, en met centra rondom Faro. Al deze plaatsen zorgen ervoor dat toeristen hier altijd iets voor zichzelf vinden, ze kunnen communiceren met de lokale geschiedenis en monumenten, enkele van de mooiste uitzichten van heel Europa bewonderen, genieten van de lokale zon, de voortreffelijke keuken proeven en de ouderwetse sfeer voelen. sfeer van Portugese steden.

Wat is de moeite waard om te bezoeken in Portugal?

Lissabon

Lissabon – de hoofdstad en grootste stad van Portugal. Het gebied van het huidige Lissabon wordt al minstens sinds de Romeinse tijd bewoond. De Lusitaniërs vestigden zich hier in de oudheid. In de 8e eeuw werd de stad bezet door de Moren en vervolgens door Alfonso I – de eerste koning van Portugal. Lissabon is sinds de 13e eeuw de hoofdstad van Portugal. Tijdens de Grote Geografische Ontdekkingen beleefde de stad een periode van grote welvaart, ze werd herhaaldelijk verwoest door opeenvolgende aardbevingen, maar werd herbouwd door koning Jose I.

Een van de belangrijkste en mooiste bezienswaardigheden in Lissabon is het Jeronimos-klooster. Het werd gebouwd in de 16e eeuw op de plaats van de voormalige kluis van St. Maria gesticht door Hendrik de Zeeman. Het klooster moest Vasco da Gama’s ontdekking van de zeeroute naar India herdenken. Enorme en rijkelijk versierde gevels, evenals een enorm interieur maken een onvergetelijke indruk op toeristen. Binnen zie je onder andere het graf van Vasco da Gama.

Een ander interessant object is het Castelo de Sao Jorge. Een kasteel dat boven op een heuvel uittorent, omringd door de huizen van Alfama. Het werd gebouwd in de 12e-14e eeuw op de fundamenten van een Visigotisch gebouw uit de 5e eeuw en een Moors gebouw uit de 9e eeuw Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de Taag en de omgeving.

Het is zeker de moeite waard om de plaatselijke 12e-eeuwse kathedraal te bezoeken, die werd gebouwd na de overwinning op de Moren. Net als kathedralen in andere Portugese steden, diende het in het verleden zowel religieuze als defensieve functies. Het presenteert een combinatie van romaanse, gotische en barokke stijlen.

Aan de oevers van de Taag vinden we Torre de Belem, een fort uit de 16e eeuw, een van de meest pittoreske gebouwen van Portugal. Ooit onderdeel van de verdedigingswerken van Lissabon, werden er ook politieke gevangenen vastgehouden, nu herbergt het een museum van wapens en harnassen.

Andere interessante monumenten zijn de plaatselijke paleizen: het Nationaal Paleis, de officiële residentie van de Portugese president, Palacio da Ajuda – een voormalig koninklijk paleis gebouwd aan het begin van de 18e en 19e eeuw, en Praca do Comercio – het meest indrukwekkende van alle lokale paleizen, gebouwd boven de Taag.

Het is de moeite waard om een ​​wandeling te maken naar het Monument der Ontdekkingen. Het werd opgericht in 1960 op de 500ste verjaardag van de dood van Henryk the Sailor. De vorm lijkt op de boeg van een schip. Vanaf de top van het monument, dat te bereiken is met een speciale lift, is het mogelijk om te genieten van het prachtige uitzicht.

Het grootste Oceanarium van Europa bevindt zich in Lissabon. Het werd gebouwd in het Park of Nations door Peter Chermayett. Het werd geopend in 1998. Er is een enorm aquarium omringd door 4 kleinere.

Als je in Lissabon bent moet je zeker eens naar een van de plaatselijke musea te gaan. Beroemd is het Calouste Gulbenkian Museum, waar we een verzameling schatten van over de hele wereld uit alle periodes van de geschiedenis kunnen vinden. Een interessant museum is ook het Maritiem Museum, dat de geschiedenis van Portugal als kolonisator en thuisland van grote ontdekkingsreizigers presenteert. Ook het Voertuigenmuseum, met een prachtige collectie door paarden getrokken voertuigen, is een aanrader.

Azoren

Azoren – een archipel van negen eilanden van vulkanische oorsprong, gelegen in de Atlantische Oceaan, 1500 km van de kust van het Iberisch schiereiland. De eilanden maken deel uit van de Autonome Regio van de Azoren. Hun milde klimaat maakt ze tot een aantrekkelijke toeristische bestemming. De Azoren zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme, dus typische kosmopolitische vakantieoorden vind je hier niet. Daarom zijn de Azoren een oase van rust die verrukt met prachtige uitzichten en prachtige monumenten. De eilanden Sao Miguel, Santa Maria, Terceira, Faial en Pico zijn zeker een bezoekje waard.

Algarve

De Algarve is een toeristische regio in het zuiden van Portugal. Het dankt zijn populariteit aan prachtige zandstranden met mooie uitzichten. In het westelijke deel van de Algarve zijn er ook uitstekende omstandigheden voor watersporten, waaronder surfen. Er zijn verschillende populaire toeristische resorts in de Algarve.

Albufeira 

een van de meest populaire badplaatsen van Portugal. Van een klein vissersdorpje veranderde het al snel in een toeristenoord. Een ongetwijfeld voordeel is het plaatselijke prachtige strand, het nadeel is de drukte van toeristen die hier in het seizoen komen. Ondanks de ontwikkeling van de lokale logies- en horecabasis, gericht op het massatoerisme, heeft Albufeira een beetje van zijn oorspronkelijke Portugese charme behouden.

Lagos 

is een belangrijk historisch punt op de kaart van de Algarve. Ondanks de invasie van toeristen heeft het nog steeds zijn charme behouden. De toeristische infrastructuur is hier buiten de stadsgrenzen gebouwd. Lagos trekt toeristen aan met zijn prachtige stranden.

Portimao

een populaire badplaats in de Algarve, vooral bekend om een ​​van de mooiste stranden van Portugal – Praia de Rocha. Dit strand ligt op 2 km van het stadscentrum, het schone, gouden zand wordt gedomineerd door rode zandstenen kliffen afgewisseld met talloze baaien. Bijzondere rotsformaties zorgen voor prachtige uitzichten. Helaas werden hier met de ontwikkeling van het massatoerisme veel hotelcomplexen gebouwd, die het prachtige landschap van deze plek verstoorden.

Villamoura

is een van de grootste toeristische complexen in Portugal. Ooit werden hier alleen luxe villa’s gebouwd. Momenteel kunnen we daar veel hotels en resorts vinden. Het heeft enkele van de beste sportfaciliteiten van de Algarve en geweldige watersporten. Villamoura staat bekend om zijn enorme jachthaven en golfbanen.

Alcobaca

Alcobaca – Koninklijke Abdij van St. Maria, gelegen 20 km ten zuiden van Batalha. De abdij werd gebouwd in opdracht van Alfonso I, die de belofte aan God wilde houden voor de zegevierende slag om Santarem.

Alcobaca is de grootste kerk van Portugal. Het is ruim, gebouwd in een eenvoudige maar mooie stijl. De grootste attractie hier zijn de graven van onsterfelijke Portugese geliefden – Dom Pedro en Ines de Castro. Pedro, de zoon van koning Alfonso IV, werd verliefd op Ines, de dochter van een aristocraat uit Galicië. De vader van de hertog beval de moord op de geliefde van zijn zoon, om Galicië niet het recht te geven zich te mengen in de interne aangelegenheden van Portugal. Ines en Pedro werden begraven in Alcobaca en hun graven waren versierd met sculpturen die het verhaal van hun liefde uitbeelden.

Braga

Braga is een stad in het noorden van het land, is de religieuze hoofdstad van Portugal en wordt “Portugees Rome” genoemd. Het is een van de oudste Portugese steden. Er zijn 80 kerken in Braga. Het belangrijkste object is de kathedraal, waarvan de fundamenten dateren uit de 12e eeuw. Dit gebouw is een eigenaardige mengeling van stijlen – gotiek, romaans, barok en Maulinski. De aandacht wordt gevestigd op het rijkelijk versierde, vergulde orgel uit de 18e eeuw.

Je vindt hier ook de graven van Hendrik van Bourgondië en zijn vrouw Teresa – de ouders van de eerste Portugese koning gekroond door de paus – Alfonso I de Veroveraar. Naast het stadscentrum ligt de attractie Braga op ongeveer 3 km afstand. Bom Jesus do Monte-heiligdom, toegankelijk via meer dan duizend trapsgewijze trappen.

Coimbra

De stad Coimbra, ongeveer halverwege Porto naar Lissabon. Het is een typische academische stad, die bekend staat om diverse evenementen en festivals. De stad wordt gedomineerd door de Oude Universiteit, die werd gesticht in 1290 en een van de oudste universiteiten van dit type in Europa is. Het meest indrukwekkende gebouw is de universiteitsbibliotheek. Een ander interessant monument van Coimbra is Se Velha (oude kathedraal) uit de 12e eeuw. Het klooster van St. Cross, dat in de 12e eeuw werd gesticht door de eerste koning van Portugal, Alfonso I.

Faro

Faro is de hoofdstad van de Algarve. De stad ligt aan de rand van een brede lagune, omringd door wetlands en kwelders. Het was vroeger een belangrijke Moorse stad. Vele malen verwoest en geplunderd, is het nu het toeristische centrum van het zuiden van het land.

Het is de moeite waard om de plaatselijke oude binnenstad met de kathedraal en het Maritiem Museum te bezoeken. Een andere attractie is het Ria Formosa Landschapspark – een systeem van kanalen en poelen bewoond door vele soorten vogels. Je kunt hier ook kameleons in het wild zien leven.

Meer lezen over Faro? Lees dan verder op Citytrip Lissabon

Fatima

De stad Fatima is een stad ten noorden van Lissabon. Het is een van de belangrijkste religieuze centra en bedevaartsoorden in de rooms-katholieke wereld. Op 13 mei 1917 verscheen de Moeder Gods hier aan twee herderskinderen. Deze gebeurtenis begon een reeks opeenvolgende visioenen die plaatsvonden op de 13e dag van elke volgende maand, tot oktober, toen er een onverklaarbaar fenomeen plaatsvond. Op die dag 70.000 mensen zagen de zon draaien in de lucht. Deze verschijnselen hebben bijgedragen aan een religieuze heropleving in Portugal.

Op de plaats waar de Moeder Gods verscheen, werd een basiliek gebouwd. Elk jaar, op 13 mei, komen duizenden pelgrims naar Fatima.

Porto

Porto is de tweede grootste stad van Portugal, is gelegen in het noordelijke deel van het land. Het is een van de oudste steden van Europa. Er zijn er ongeveer 4.000 gemaakt. jaren geleden. De oorspronkelijke nederzetting is hier waarschijnlijk gesticht door de Kelten. In de oudheid was het een zeer belangrijk haven- en handelscentrum. Porto staat al eeuwenlang bekend om zijn wijn.

Een van de belangrijkste monumenten van Porto is de kathedraal, gelegen op een heuvel en lijkt op een kasteel. Het gebouw dateert uit de 12e eeuw en is gebouwd als kapel, maar ook als fort. De kathedraal is sober van buiten en heeft een rijkelijk versierd, barok interieur. Een andere interessante tempel in Porto is de kerk van St. Franciscus. Deze kerk maakt vooral indruk met zijn vergulde interieur.

Een ander interessant gebouw in Porto is het Palacio da Bolsa, een elegant paleis uit de 19e eeuw, opgetrokken uit marmer en graniet. De grootste attractie van het paleis is de Arabische kamer, gedecoreerd in Moorse stijl, verwijzend naar het Spaanse Alhambra. Vroeger was het de zetel van de gemeenteraadsvergaderingen, waar rechters zitting hadden, en was hier ook de beurs gevestigd. Momenteel kun je een bezoek brengen aan de paleiskamers en tentoonstellingen van illustraties die de geschiedenis van Porto uitbeelden.

Een van de herkenningspunten van de stad is de Torre dos Clerigos. Het is een stijgende, 75 m hoge granieten toren. Het werd gebouwd in 1749. Sindsdien is het een uithangbord van de stad. Een trap leidt naar de top en vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Een ander gebouw dat kenmerkend is voor Porto is de Dom Luis I-brug, gebouwd door een leerling van Eiffel, de maker van de beroemde Eiffeltoren. De brug leidt naar Vila Nova de Gaia – de bakermat van de beroemde portwijn. Je kunt de lokale kelders bezoeken en de wijn proeven.

Het nieuwe museum voor hedendaagse kunst Fundacao de Serralves en het belangrijkste museum van Porto, Museu de Soares Dos Reis, zijn ook een bezoek waard.

0