blog
De mooiste stranden aan de Algarve

De mooiste stranden aan de Algarve

Waarom naar de mooiste stranden aan de Algarve?

De zon schijnt hier 3000 uur per jaar, veel badplaatsen hebben een lazy, vissersachtige dorpssfeer behouden en het geheel bestaat uit witgekalkte huizen en zeer veel kraaiennesten – het is geen wonder dat de Algarve de meest bezochte regio van Portugal is. De kust is 150 kilometer lang, gevuld met schitterende kleine baaien en stranden. Welke van de vele stranden van de Algarve zijn het bezoeken waard?

Praia de Rocha – een wereld van rotsen

De mooiste stranden aan de Algarve

Praia de Rocha, 2 kilometer ten zuiden van Portimao, was een van de eerste badplaatsen van de Algarve – en dat is niet verwonderlijk, gezien het feit dat het een prachtig 2 kilometer lang goudkleurig strand heeft aan de voet van de klif. Het is moeilijk te geloven dat het zijn schoonheid voor een groot deel te danken heeft aan menselijk ingrijpen – het gouden zand werd hierheen gebracht vanuit Portimao, toen de plaatselijke haven werd uitgediept.

Maar dankzij de natuur – water- en winderosie – is het strand omgeven door fantastische rotsformaties met de meest bizarre vormen, waarin je met een beetje fantasie dieren, planten of zelfs menselijke vormen kunt zien. Om ze vanuit een iets ander perspectief te bekijken is het zeker de moeite waard om een ​​boottocht langs de kust te maken.

Een promenade die naar het fort van Santa Catarina leidt, loopt langs de top van de klif – kom hier zeker bij zonsondergang om het fantastische uitzicht op het strand, de rivier en de jachthaven te bewonderen. Het voordeel van Praia de Rocha zijn ook talloze bars en restaurants met uitzicht op het strand; het nadeel – iets hoger dan in de omliggende resorts prijzen van accommodatie.

Ilha de Tavira – een strandparadijs

Ihla de Tavira, dat zich ten zuidwesten van Tavira uitstrekt, is een zandig eiland met een lengte van 11 kilometer. Het strand is hier enorm, maar er is hier geen hotel. Hier vinden we wel verhuur van parasols en waterfietsen en verschillende restaurants, evenals (met een beetje geluk) plekken waar we helemaal alleen zullen zijn, zonder het gezelschap van andere toeristen. Er is hier ook een naturistenstrand. Het eiland is rechtstreeks te bereiken met de veerboot vanuit Tavira of met de watertaxi.

Praia de Luz – voor actievelingen

Het sikkelvormige strand, gelegen aan het rustige oostelijke uiteinde van de Algarve, zou in de eerste plaats interessant moeten zijn voor liefhebbers van watersport en tegelijkertijd voor mensen die houden van minder drukke badplaatsen. Er zijn uitstekende omstandigheden voor windsurfen, waterskiën, zeilen, paardrijden en zelfs tennis. De stad is niet druk met toeristen, dus op het strand vindt iedereen een mooie plek om zijn handdoek uit te spreiden en te ontspannen, weg van de drukte in een prachtige omgeving. Het strand is gecertificeerd met de Blauwe Vlag.

Praia Grande – een mekka voor windsurfers

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft Praia Grande, gelegen nabij de stad Ferragudo aan de monding van de Rio Arade, een uitzonderlijke omvang, maar dat is niet de grootste troef. Geweldige omstandigheden voor windsurfen kunnen worden gevonden door talloze liefhebbers van deze sport. Hier zijn ook veel winkels en verhuurbedrijven van surfspullen.

Het strand staat ook bekend als een van de veiligste in de regio – het is een ideale keuze voor gezinnen met kinderen, er is ook een speeltuin, kleedkamers en douches. Het kasteel dat boven het noordelijke deel uittorent, voegt een snufje charme toe aan het strand.

Stranden van Albufeira en omgeving – dynamische badplaatsen

Albufeira is het vlaggenschip van de Algarve en een van de meest populaire Portugese steden. Ooit een pittoresk vissersdorpje, tegenwoordig een bruisende, maar nog steeds zeer charmante badplaats. Het onbetwiste voordeel is het stadsstrand, omgeven door bizarre rotsformaties, dat te voet bereikbaar is vanuit het stadscentrum.

Albufeira wordt ook omringd door verschillende andere mooie stranden; vanuit het oosten vind je de meer ontwikkelde stranden, zoals Praia de Oura en Praia de Falesia, terwijl er in het oosten van de stad rustige, kleinere stranden in klimatologische baaien liggen. Praia de Oura maakte ooit deel uit van Albufeira, tegenwoordig is het een aparte toeristische bestemming – de belangrijkste attracties zijn zandstranden en een spectaculair nachtleven.

Praia de Falesia is een veel rustigere, meer “Portugese” plek – je kunt hier nog steeds lokale vissers aan het werk zien, en ook een strand voor jezelf vinden. Het strand dankt zijn naam aan de rode rotsen eromheen, die een natuurlijke barrière tegen de wind vormen.

Stranden van Faro en omgeving

Het stadsstrand van de hoofdstad van de Algarve – Praia de Faro – zal waarschijnlijk de eerste strandervaring zijn voor veel toeristen die hier alleen komen. Als het op natuurlijke omstandigheden aankomt, verschilt Praia de Faro weinig van andere stranden in de oostelijke Algarve; helaas is het vanwege de nabijheid van de stad en de luchthaven onmetelijk ontwikkeld – er zijn hier talloze bars, restaurants en villa’s en massa’s toeristen nemen ook een deel van de charme weg.

Een veel betere keuze zou een boottocht zijn naar Ihla Deserta – Het Verlaten eiland – het zuidelijkste punt van het vasteland van Portugal, dat deel uitmaakt van het Parque Natural da Ria Formosa.

Praia de Marinha – uitzicht op een ansichtkaart

De mooiste stranden aan de Algarve

Het echte ansichtkaartgevoel geeft Praia de Marinha je en dat dankt zijn schilderachtigheid aan de ligging in een baai, omgeven door uitzonderlijk steile kliffen. Talrijke grotten en rotsformaties maken het strand tot een van de mooiste van de hele Algarve. Er is hier bijna geen toeristische infrastructuur – het enige wat toeristisch lijkt is een seizoensgebonden restaurant met een mooi houten terras en een villacomplex.

Praia dos Pescadores – Vissersstrand

Gelegen in het midden van de kust van de Algarve in de buurt van Armacao de Pera, kreeg Praia Dos Pescadores niet voor niets de naam vis. Je kunt er nog steeds vissers ontmoeten die hier vaker terugkeren van het vissen dan toeristen, en het beste is om een keer de verse vis in de omliggende restaurants te proberen.

De reisspecialisten voor Portugal en de Algarve:

0