Stedentrip Lissabon

Stedentrip Lissabon

Lissabon is natuurlijk de hoofdstad van Portugal. De bijnaam van de stad is: de stad van vergezichten. Dit komt omdat Lissabon op 7 heuvels ligt. Dat maakt het een hele interessante locatie voor een stedentrip Lissabon. De rivier de Taag is het begin van de stad. De Taag mondt uiteindelijk uit in de Atlantische Oceaan. Lissabon was heel lang geleden een van de belangrijkste uitvalbasissen van ontdekkingsreizigers. Dit zorgt ervoor dat de stad een rijke historie heeft en maakt het interessant voor een stedentrip Lissabon.

De stad Lissabon heeft iedereen wel wat te bieden. Lissabon heeft namelijk van alles en dit is ook opvallend tijdens een stedentrip. De stad heeft prachtige oude gebouwen maar daarnaast ook leuke kleine straatjes en mooie pleinen. Lissabon is een stad met een perfect klimaat en een hele mooie ligging. Dit zorgt ervoor dat een stedentrip Lissabon ook vrijwel altijd geslaagd is. Ook maakt dit de stad een hele populaire bestemming. Naast al de cultuur de Lissabon biedt heeft de stad ook een bruisend nachtleven. Ook is Lissabon een hele culinaire stad. Er is keuze uit van alles en nog wat en de Portugese keuken is gespecialiseerd in vlees- en visgerechten.

Bezienswaardigheden Lissabon

Lissabon is een stad welke nog veel oude bouwwerken heeft. Zeker het bekijken waard tijdens je Citytrip Lissabon. Deze bouwwerken zijn allemaal in de manuelstijl gebouwd. Deze bouwstijl kan gezien worden als de Portugese variant van de gotiek.

stedentrip lissabon

De toren van Belém is een van de gebouwen in deze stijl en deze mag zeker niet gemist worden tijdens je stedentrip Portugal. Ook heeft Lissabon een aantal gezellige pleinen welke zeker niet overgeslagen mogen worden tijdens je stedentrip Portugal. Een van deze pleinen is Rossio. Het leukste van dit plein is dat het niet super toeristisch is en dat Portugezen hier elkaar ontmoeten.

Winkelen

stedentrip lissabon

Lissabon is een stad waar heel erg goed gewinkeld kan worden. Lissabon heeft een centrum met alle belangrijke en grote winkels. Maar de stad kent ook veel kleine straatjes waar veel vintage winkeltjes zitten en waar handgemaakte dingen gekocht kunnen worden. Ook dit maakt je stedentrip Lissabon heel erg speciaal. Naast dit alles heeft Lissabon ook veel vers- en vlooienmarkten welke zeker wel een bezoekje waard zijn. Vooral als je op zoek bent naar koopjes tijdens je stedentrip Lissabon kun je deze plekjes van de stad zeker niet overslaan.

Uitgaan in Lissabon

Lissabon heeft veel kleine en rustige straatjes welke de stad juist zo romantisch maken. Maar ’s avonds verandert de stad in een bruisende uitgaansstad. Deze transformatie is erg leuk om te zien tijdens je stedentrip Lissabon. Er zijn veel pleinen waar kroegen en clubs zitten waar tot in de vroege uurtjes gedanst kan worden. Vooral in de zomer is een stedentrip Lissabon perfect. De stad organiseert dan heel erg veel feesten, niet alleen binnen maar juist ook veel buiten. De pleinen van Lissabon staan dan helemaal bol van de muziek en de dansende mensen.

Accommodatie Lissabon

Lissabon is een hele romantische stad. Dit is ook de rede dat er erg veel romantische hotels in het centrum van Lissabon zijn. Maar daarnaast kent de stad ook luxe hotels. Ook kan er tijdens je stedentrip Lissabon overnacht worden in een goed onderhouden hostel waar veel backpackers komen. Zo heb je direct aanspraak tijdens je stedentrip Lissabon. Als laatste heeft de stad ook een aantal AirBnB voorzieningen waarvan de toeristen gebruik kunnen maken.

Vervoer door Lissabon

stedentrip lissabon

Tijdens je stedentrip  zal je merken dat het openbaar vervoer in Lissabon erg goed geregeld is. Er kan met verschillende vervoersmiddelen gereisd worden: trein, metro, tram, bus en taxi. Lissabon heeft een typisch vervoersmiddel welke zeker uitgeprobeerd moet worden tijdens een stedentrip Lissabon namelijk de lift. De kaartjes voor de vervoersmiddelen worden in de vervoersmiddelen zelf verkocht. Ook op grote stations kun je tijdens je stedentrip Lissabon kaartjes kopen om met het openbaar vervoer te reizen. De bussen en trams hebben regelmatig vertraging, maar ze rijden wel heel vaak waardoor dit helemaal niet opvalt. Tijdens je stedentrip Lissabon is het handig om een meerdaagse kaart te kopen. Hiermee kun je meerdere dagen met de bus, metro en tram reizen.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Lissabon

 

 Booking.com

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Lissabon gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Lissabon niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.