blog
Uitgaansleven in Lissabon

Uitgaansleven in Lissabon

De Portugese hoofdstad Lissabon is een stad waar veel mensen heengaan voor een stedentrip. De vele bezienswaardigheden zijn zeer de moeite waard. Maar wist je dat je – behalve de bezienswaardigheden – nog meer kunt doen in Lissabon? Zo is het uitgaansleven bijvoorbeeld zeer de moeite waard!

Uitgaansleven in Lissabon

Lissabon is een zeer geschikte stad om een avond te stappen. Het nachtleven begint er doorgaans wel erg laat. De meeste clubs openen hun deuren pas rond twee uur ’s nachts, soms nog later. Daar staat dan wel weer tegenover dat je tot in de vroege ochtend kunt blijven feesten. De meeste uitgaansgelegenheden zijn namelijk geopend tot zeker zeven uur ’s ochtends. Er zijn meerdere geschikte uitgaansgebieden.

Docas

Docas is een uitgaansgebied in Lissabon dat aan de Taag gelegen is. Hier waren vooral vroeger veel opslagplaatsen. Tegenwoordig zijn ze omgetoverd tot uitgaansgelegenheden, restaurants en cafés. Het is tegenwoordig een zeer hippe plaats om te zijn.

Santa Apolónia

Santa Apolónia is een uitgaansgebied voor de mensen die graag naar clubs en discotheken willen. Ze kunnen hier de hele nacht dansen en feesten. Het hoogtepunt in dit gebied is waarschijnlijk wel discotheek Lux. Dit wordt gezien als één van de beste uitgaansgelegenheden van heel Europa en de kans dat je hier beroemdheden spot is zeer groot. Er is wel een dresscode, dus let hier goed op.

Bairro Alto

Bairro Alto is een straat die juist compleet anders is dan Santa Apolónia. Je hebt hier namelijk vooral veel kleine cafeetjes waar mensen gezellig gaan borrelen. Het is er altijd ontzettend druk en als gevolg is de kans groot dat mensen ook op straat staan met hun drankjes. Een bijzondere ervaring die je zeker eens mee moet maken tijdens je Citytrip in Lissabon

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Lissabon

 

 

0