blog
Andamanen: ‘n tropische verrassing in de Indische Oceaan

Andamanen: ‘n tropische verrassing in de Indische Oceaan

Andamanen: ‘n tropische verrassing in de Indische Oceaan

In het verre oosten van India ligt het mooie en duizelingwekkende eiland Andamanen. Het is een paradijs voor de avontuurlijke reiziger. Het eiland biedt een unieke mix van prachtig strand, dat geliefd is onder zwemmers en duikers, en het ongerepte regenwoud dat zorgt voor een verbazingwekkende ervaring met betrekking tot flora, fauna en cultuur. Een vakantie op Andamanen wordt nooit saai en boden voor elke soort toerist iets bijzonders. Ontdek het vreemde aan deze tropische bestemming.

Bezienswaardigheden

Bezoekers van Andamanen treffen een gevarieerd aanbod aan bezienswaardigheden. Naast het mooie strand leent het eiland zich ook perfect voor een heerlijk dagje uit. Een aantal bezienswaardigheden zijn Ross Island, Haddo, Mount Harriet en Chidiya Tapu. Ross Island staat bekend om zijn prachtige, pittoreske tropische tuinen.

Haddo is de thuishaven van de rijke en veelzijdige flora, waaronder veel endemische soorten. Mount Harriet, gelegen in de nabijheid van Port Blair, is de hoogste top van het eiland en biedt schitterende uitzichten. Tenslotte biedt Chidiya Tapu een oase van rust voor fotografen, ornithologen en onderzoekers, en is bovendien de plek waar de lokale elandenkudde leeft.

Bezoekers Informatie

Een reis vanuit Amsterdam naar Port Blair duurt ongeveer anderhalve dag. Het eiland heeft twee belangrijkste luchthavens, waaronder de internationale luchthaven in Port Blair.Vliegen kan met KLM, Air India, Lufthansa, Swiss, Air France en Emirates.Met 1 stop is de overkomstduur ca. 18 uur met 2 stops ca.24 uur. Ticketprijs is ca  1500,= . Te boeken bij Tix. Een hotel boek je gewoon bij Booking

?wi=251719&ws=

Er zijn treinservices beschikbaar vanuit andere grote steden, zoals Kolkata, Chennai, Bangalore, Mumbai en Visakhapatnam. Er zijn ook veel binnenlandse vluchten tussen Port Blair en de verdere eilanden.

Tal van havens en jachthavens vormen de verbinding met het buitenland. De bezienswaardigheden, restaurants en hotels zijn vrij toegankelijk. Er is een groot aantal accommodaties te vinden op het eiland, variërend van luxe strandresorts tot comfortabele budgethotels. Reizigers kunnen ook backpacken langs de kleinere eilanden om te ervaren hoe het is om door een authentieke, oorspronkelijke stam te worden verwelkomd.

Wak kun je doen?

Andamanen is een van de beste duikgebieden in de regio. De kleurrijke onderwaterwereld staat garant voor adembenemende momenten. Er zijn onder water in het haaienvangstgedeelte, met rozenkoraal gevulde grotten, zeebanken, heiligdommen in zee en meer. Andere populaire activiteiten zijn vissen vanuit een boot, waar het eiland een breed scala aan vissensoorten heeft; snorkelen, waarmee bezoekers de onderwaterwereld kunnen beleven; kanoën of kajakken, waarbij bezoekers het prachtige landschap van het eiland kunnen verkennen; waterfietsen.

Er zijn ook verschillende festivals die worden georganiseerd door de plaatselijke stammen. Sommige stammen houden hun traditionele dans- en muziekfestivals, zoals de Sawai Festival, die jaarlijks worden gehouden om de lokale kaaimansoorten en andere lokale tradities in ere te houden.

Waarom De Andamanen?

De redenen waarom De Andamanen zo’n populaire bestemming is voor vakantiegangers uit alle landen, is dat het eiland een vrijheid biedt die weinig andere plaatsen te bieden hebben. Het ademt pure, verstorven schoonheid die al decennialang bestaat, en de lokale bevolking heeft een eigenaardige gastvrijheid die uniek is in India en misschien zelfs op de wereld. Of je nu op zoek bent naar luxe of avontuur, Andamanen is de plaats om de geweldige, rustgevende schoonheid te ontdekken waar nog niet iedereen van weet. Voor gezinnen, stellen, avontuurlijk reizigers of ouderen is Andamanen de perfecte locatie voor een onvergetelijke ervaring.



Booking.com

Reisorganisaties voor bestemming India:

0