blog
Waarom een vakantie naar Tenerife?

Waarom een vakantie naar Tenerife?

Heeft u zin in zon, zee en strand? Dan is een vakantie naar het Canarische eiland Tenerife een goed idee. Een verblijf op het mooie eiland biedt u tal van mogelijkheden voor een onvergetelijke tijd. Tenerife staat bekend om zijn heerlijke klimaat, het adembenemende uitzicht en de verschillende mogelijkheden voor actie, zon en relaxt verblijf. Er zijn hier dan ook tal van activiteiten te ondernemen voor jong én oud.

Wat kunt u op Tenerife doen?

De perfecte vakantiedag begint natuurlijk bij één van de adembenemende stranden. De meeste stranden van Tenerife hebben helder zeewater, waardoor het een populair surf- en watersport oord is. Het water is warm en het strand wordt gezegend met hete zonnestralen. Na een luie dag op het strand font u zich opnieuw op voor verschillende activiteiten zoals kanoën, duiken of een tocht met een oorijboot. Verder zijn er diverse bezienswaardigheden zoals de vulkaan El Teide en prachtige kastelen uit de middeleeuwen. Na al die activiteiten kunt u heerlijk tot rust komen in een van de tal van cafés, restaurants en terrassen.

Hoe bereikt u Tenerife?

Tenerife heeft twee internationale luchthavens: de Tenerife South Airport en de Tenerife North Airport. Met name de South Airport is relatief dichtbij de meeste bezienswaardigheden en is daarom de meest populaire luchthaven. U kunt hier vliegen vanuit verschillende Nederlandse steden, maar u kunt ook naar het eiland reizen met een cruiseschip.

Wat u ook kunt verwachten?

Naast zwemmen en watersporten, is er op Tenerife genoeg andere ontspanning te vinden. U kunt een tour maken door de olijfgaarden in het zuiden, inclusief Loro Parque, of een boottocht maken langs de oevers en leuke dorpjes. Ook voor diegenen die van winkelen houden is er hier genoeg. Het nabijgelegen Las Americas biedt fantastische winkels, pubs, bars en casino’s. Daarnaast is de culturele en architectonische erfenis van Tenerife verbazingwekkend: er is een golfbaan, kerken, musea en theaters en nog veel meer.

In een woord: Tenerife is geweldig!

Kortom, Tenerife staat garant voor een prachtige vakantie en is een plek die iedereen kan bezoeken. Of u nu op zoek bent naar stranden, een romantisch uitzicht, actieve afleidingen of verfijnde luxe: Tenerife heeft het allemaal! Wenst u een onvergetelijke vakantie met zon, zee, strand en cultuur, dan kunt u zonder twijfel het prachtige eiland Tenerife bezoeken.

0