blog
Terceira – een magisch eiland voor je volgende vakantie

Terceira – een magisch eiland voor je volgende vakantie

Ver weg van de drukte van het dagelijks leven op het zuidelijke puntje van de Azoren, ligt het eiland Terceira. Het is een oase aan rust en schoonheid waar je kunt genieten van een heerlijke vakantie. Er is zoveel te zien en te doen dat je je hier nooit zal vervelen. Of je nu op zoek bent naar rust of naar actie, Terceira heeft het allemaal. Wij hebben je een lijst gemaakt van de beste bezienswaardigheden en activiteiten om te doen terwijl je hier op vakantie bent.

Bezienswaardigheden van Terceira

Begin je bezoek aan Terceira met een wandeling langs het unieke landschap, dat alleen hier te vinden is. Bewonder de authentieke steden zoals Angra do Heroismo met zijn kleurrijke, schilderachtige gebouwen. Winkels, cafés en restaurants maken het plaatje compleet.

Luister naar de met’s, een eeuwenoud muziekspel dat nog steeds wordt gespeeld in de hoofdstad Praia da Vince. Als je hier genoeg van hebt, ga je in oude stijl naar de zoete geluiden van de cavaquinho op het levendige plein. Neem de tijd om de lokale producten en ambacht te ontdekken die hier worden gemaakt, zoals lokale wijnen, handgemaakte kunst en kleding.

Uiteraard is Terceira ook een paradijs voor de liefhebbers van de natuur. Bezichtig de adembenemende lavavelden, wandel langs de sprookjesachtige kliffen, ontdek de wateractiviteiten in de oceaan of ga op zoek naar exotische vogels in de yucca wouden. De zonsondergangen zijn adembenemend en vergeet vooral niet de prachtige sterrenhemel boven de oceaan te bewonderen.

Activiteiten op Terceira

Er zijn veel activiteiten om aan deel te nemen terwijl je op Terceira bent, het ligt aan jou wat je wilt doen. Je kunt de dag beginnen met een wildwaterrafting in de Gave dos Reis of een rustige vulkaanwandeling in de Serra de Santa Barbara. Of waarom ga je niet duiken of snorkelen om de onderwaternatuur hier te ervaren.

Als je op zoek bent naar een actief dagje uit, kun je kiezen voor een dag wandelen naar een bergtop, mountainbiken in het binnenland of golfen op de prachtige 18-gats golfbanen van Terceira.

Er zijn ook veel watersportactiviteiten te doen om je vakantie echt af te maken. Reizigers kunnen kiezen uit een breed scala aan activiteiten, waaronder kanoën, surfen, stand-up paddling, boottochten en nog veel meer. Neem wat tijd om de rustige stranden op het eiland te verkennen, allemaal met prachtige turquoise zee en een aantal die perfect zijn voor de verkoeling.

Een onvergetelijke vakantie op Terceira

Een vakantie op Terceira is een onvergetelijke ervaring. Je ervaart zoveel authentieke cultuur, gaat duiken en surfen, maar bovenal geniet je van de schoonheid van het eiland. Trek door dit prachtige eiland en ervaar de eindeloze rust die het te bieden heeft. Terceira heeft alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie.

0