blog
Île de Noirmoutier

Île de Noirmoutier

Île de Noirmoutier is een populaire toeristische bestemming in het zuidwesten van Frankrijk. Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan, vlakbij de stad Les Sables-d’Olonne in de Vendée.

Het eiland wordt omringd door een rustige lagune, die ook wel ‘Lagune de Noirmoutier’ wordt genoemd. Het is een magisch, charmant eiland met prachtig witte stranden die klaarstaan ​​om te worden verkend.

Een vakantie naar het eiland is een onvergetelijke ervaring. Er is een uitgebreid scala aan activiteiten om van te genieten en plaatsen om te ontdekken.

Dit zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom een vakantie naar Île de Noirmoutier de moeite waard is:

Bewonder de prachtige natuur

Het eiland staat bekend om zijn schitterende natuur. Er zijn zandstranden, lagunes, prachtige wandelpaden en een weelderig groen landschap om te verkennen. Het biedt het perfecte decor voor lange wandelingen en fietstochten.

Vergeet ook niet om de oceaan te verkennen. Er zijn talloze mogelijkheden om watersportactiviteiten, zoals duiken, waterskiën, vissen, snorkelen, wakeboarden en zeilen, te ondernemen.

Voor degenen die houden van vogelliefhebbers, is een tocht langs de vogel blikrichtingen een must. Het eiland heeft meer dan 300 verschillende soorten vogels, waaronder meeuwen, sterns, natuurlijke hijs, vele soorten eend, strandsnip en nog veel meer.

Verken de cultuurschatten

Het eiland staat bol van de cultuur. Er zijn zowel klassieke als moderne gebouwen, kunstwerken, musea, kunstenaarshuizen, parken en kerken om te bewonderen.

De Château de Noirmoutier is een oud kasteel dat al meer dan 1.000 jaar oud is. Er is een bijzondere collectie van antieke meubels, beelden en schilderijen. Ook kun je genieten van de prachtige tuinen en kruidentuinen.

Daarnaast staan ​​er ook veel historische monumenten op het eiland, zoals de veerboot naar La Bree-les-Bains en het Fort de l’Eveque. Andere interessante bezienswaardigheden zijn de Paon Bleu en het Tour Solidor.

Het eiland Noirmoutier beschikt zelfs over een eigen ondergrondse grot, La Grotte des Demoiselles. Dit is de perfecte plek om spectaculaire kunstwerken en kristallen te bewonderen.

Geniet van de lokale gastronomie

De lokale keuken is typisch voor de streek. Er is een uitgebreide selectie van lekkernijen die je moet proberen, zoals zeevruchten, zoete wijnen, brood en zoete cakes. Je kunt deze gerechten overal in restaurants, cafés en marktstalletjes vinden.

En natuurlijk kun je ook de overheerlijke Griekse specialiteiten proeven die in de streek populair zijn.

Île de Noirmoutier is ook een van de topbestemmingen voor wijn liefhebbers. Er zijn veel lokale wijnbedrijven waar je lokale wijnen kunt degusteren.

Een andere grote aantrekkingskracht van Noirmoutier is de prachtige jachthavens in de buurt. Ze geven je de kans om de meest spectaculaire boten te bewonderen.

Een waanzinnig strand hebben

Île de Noirmoutier heeft imposante stranden met wit zand, wat het eiland de perfecte locatie maakt voor een dagje strand. Populaire stranden zijn Poiledo Vierge, Les Goulet, La Parée en La Coipe.

Er zijn veel faciliteiten en activiteiten voor kinderen, waaronder kajakken, kitesurfen, kajakken, strandvoetbal en volleybal.

Hoewel de stranden van Noirmoutier perfect zijn voor een dagje strand, kun je ook deelnemen aan exclusieve strandactiviteiten. Je kunt bijvoorbeeld een catamaran of zeilboot huren om door de lokale wateren te varen.

Na een lange dag aan het strand kun je plaatsnemen in een van de vele restaurants langs de kust die uitstekende lokale visgerechten en andere gerechten serveren.

Île de Noirmoutier is een geweldige bestemming voor een onvergetelijke vakantie. Het eiland heeft tal van activiteiten om van te genieten. Dus of je nu de cultuurschatten van het eiland wilt verkennen, de lokale gastronomie wilt proeven of een waanzinnig strand wilt hebben, Île de Noirmoutier is de perfecte plek voor een onvergetelijke vakantie.



Booking.com

0