blog
Frankrijk,een zomervakantie om nooit meer te vergeten

Frankrijk,een zomervakantie om nooit meer te vergeten

In Frankrijk kun je ook echt een geweldige zomervakantie beleven. En er zijn ook volop vakantiereizen waar je uit kunt kiezen. Een mooie vliegvakantie naar het zuiden met volop strand, zee en zon! Of een heerlijke vakantie met de caravan om rond te trekken in het noorden van Frankrijk. En natuurlijk kun je ook volop genieten van de mooie grote steden in Frankrijk. Een stedentrip naar Parijs of een andere mooie grote stad zul je niet snel vergeten. Een lekker glaasje wijn, wat stokbrood en de heerlijke Franse zomerzon.

Waarom een vakantiereis Frankrijk gaan boeken?

Frankrijk, een zomervakantie om nooit meer te vergeten

De ware liefhebber van vakantiereizen naar Frankrijk zal je vele verschillende redenen kunnen geven om een vakantiereis te boeken. Vooral de zomervakantie doorbrengen in Frankrijk zal een feest zijn. Je kunt een bezoek brengen naar de Franse Alpen. Eventueel reis je daarna nog door naar de mooie Franse stranden in het zuiden. Een vakantie Frankrijk is iets waar je later niet over uitgepraat zult raken.

Frankrijk, een zomervakantie om nooit meer te vergeten

Heerlijk genieten van het mooie weer en de zon met een goed glas wijn in de hand. Ook voor gezinnen is Frankrijk een uitstekende vakantiebestemming. Frankrijk is een van de grootste landen van Europa en is daarmee ook een vakantiebestemming voor velen.

Lekker een andere taal spreken!

Naast de compleet andere omgeving is het natuurlijk ook heerlijk om Frans te spreken. De Franse taal kent geweldige klanken. Niet voor niets is het een land van de Taal van de liefde. Bezoek de stad van de liefde Parijs en maak er een zomervakantie Frankrijk van om nooit te vergeten. Misschien wil je jouw partner wel ten huwelijk vragen op deze mooie en geweldige reis!
Geniet van een zomervakantie in Frankrijk. Een vakantiereis om nooit te vergeten

Parijs bezoeken

Frankrijk, een zomervakantie om nooit meer te vergeten

Parijs is een wereldstad en het is een absolute must om de stad minstens één maal gedurende uw leven aan te doen. Dankzij een last minute hoeft dit helemaal geen fortuin te kosten. Wenst u dus in de nabije toekomst Parijs te bezoeken, dan kan het geen kwaad om vlug even te kijken of ook u een hoop kunt besparen op uw trip.

De beste manier om de stad der romantiek te verkennen is door te wandelen. In Parijs is het namelijk zo dat vele monumenten en bezienswaardigheden in en rondom het centrum liggen, zoals te zien is op onderstaande kaart. Er zijn een hoop sites waar het mogelijk is om wandelroutes en dergelijke af te halen. In dit artikel leggen we uit waarom dit eigenlijk niet echt noodzakelijk is.

Eenmaal aangekomen in Parijs met de trein natuurlijk is het de bedoeling om uw hotel te zoeken. Of dit nu in of ergens buiten het centrum is, dat verandert niets aan het feit dat Parijs over een zeer goed metronetwerk beschikt. In enkele minuten staat u aan een bezienswaardigheid. We raden u aan om zeker eens zonder planning af te zakken naar de stad. Wandel rond en ontdek zelf de stad. Plan niet alles op voorhand. Soms zijn er zaken die niet echt de plannen zijn: u komt een leuk terrasje tegen of er is ergens een klein festival bezig en u blijft er plakken.

Ga de Eiffeltoren bestijgen

Vooral in de zomermaanden is er een hoop te doen in de stad. Soms plant u bijvoorbeeld om de Eiffeltoren te bestijgen. Op drukke dagen betekent dit dan ook uren wachten – omdat duizenden toeristen hetzelfde idee hebben – en dan is het beter om andere zaken te doen. Kostbare tijd verspillen door uren te wachten gedurende een stedentrip is namelijk nooit een goed idee.

Zelf dus even op verkenning gaan is de boodschap. Een bijkomende tip is dan ook om ergens een gids te huren in de plaatselijke bibliotheek. Daar is het dan mogelijk om gedetailleerde informatie door te nemen omtrent alle bezienswaardigheden.

Ga naar onze pagina over Parijs voor het meest geschikte aanbod voor een rondreis Parijs!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Frankrijk

 

 

0