Stedentrip Lille

Stedentrip Lille

Een stedentrip Lille of Rijsel in Frankrijk heeft vele voordelen, het is een paar uurtjes rijden en daarnaast is het ook nog eens een geweldige stad. Er zijn vele activiteiten in Lille ( Rijsel) , maar je kan ook je eigen weg kiezen. Bezoek de oude stad en sta versteld van al het moois om je heen of bezoek één van de vele musea, welke het hele jaar geopend zijn.

Lille is blij met de toerisme en hebben daarom een ‘Lille City Pas’ bedacht, de ideale uitkomst voor elke toerist. Met deze pas kan je door de gehele stad reizen met het openbaar vervoer en meerdere musea bezoeken, de pas is een eenmalige uitgave en zorgt voor veel gemak en plezier tijdens een stedentrip Lille.
In het noorden van Frankrijk kan de zon goed schijnen, twijfel dan ook niet en bezoek de prachtige en grote gemeentelijke dierentuin. In Lille kan je ook genieten van een hoog culinair niveau en gezellige winkelstraten.

Eten en drinken in Lille tijdens je stedentrip Lille

Stedentrip Lille

Lille heeft een zeer uitgebreide keuze aan verschillende restaurants, bistro’s en friettenten.
Frankrijk staat bekend om de Franse keuken, welke van een hoog niveau is. In Lille zal je de beste en meest exclusieve restaurants tegenkomen, hiervoor moet wel gereserveerd worden. Maar goed eten kan ook bij één van de wat minder bekende restaurants in de stad, misschien moet je eerst even op Tripadisor kijken. Tripadvisor is een website en app, waar vele reviews van restaurants en hotels te vinden zijn.

Een grote en lekkere hamburger kan je het beste eten bij ‘Le Cut Opéra á Lille’, dit is een restaurant die gespecialiseerd is in hamburgers. Hoewel Frankrijk het land van de wijn is, staat Lille bekend om het bier.
De beste biersoorten zijn te koop in Lille, ook van de tap. De meeste inwoners van Lille eten pas laat in de avond, tegen het einde van de avond is het dan ook erg gezellig in de binnenstad.

Winkelen in Lille

Stedentrip Lille

Op elke stedentrip moet er vanzelfsprekend ook gewinkeld worden. Lille is dan ook een echte winkelstad, de leukste en meest originele winkels kom je zowel in het drukke centrum als de kleine steegjes tegen.
Als je graag naar een groot winkelcentrum wilt gaan, ga dan naar ‘Euralille’! Hier zijn meer dan honderdtwintig verschillende winkels te vinden, waaronder grote merken en ketens.Voor elke portemonnee is het genieten geblazen in Lille! Koop de leukste cadeautjes voor het thuisfront bij één van de kleine boetiekjes of misschien een goede fles wijn, of biertje.

Geldzaken in Frankrijk

Net zoals in ons eigen land kan je in Frankrijk betalen met de euro.
Als je een bank wilt bezoeken in Frankrijk, dan moet je in de meeste gevallen in de grote steden zijn. Pinnen kan ook vaak niet in de kleinere steden, zeker in het noorden van het land.

Pinnen in de winkel is ook niet vanzelfsprekend in Frankrijk, een aantal uitzonderingen.
Zorg ervoor dat je genoeg contant geld op zak hebt als je op stedentrip Lille gaat. Mocht je een creditcard hebben, dan zit je goed. Een creditcard zal in bijna alle winkels, hotels en restaurants geaccepteerd worden.

Een fooi achterlaten is heel normaal in Frankrijk, let alleen wel goed op!

  • Staat er op je bonnetje ‘Service compris’, dan is de fooi al berekend in de uiteindelijk rekening.
  • Staat er op je bonnetje ‘Service non compris’, dan is dat nog niet het geval.
  • In de meeste gevallen gaan de restaurants er vanuit dat er tien tot vijftien procent fooi zal worden achtergelaten.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Lille

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Lille gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Lille niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.