blog
4 onbekende bezienswaardigheden in Parijs

4 onbekende bezienswaardigheden in Parijs

Leestijd 4 Minuten

In Parijs zijn veel bekende en wereldberoemde bezienswaardigheden en highlights te vinden, vaak met een historische waarde. Naast deze toeristische trekpleisters zijn er in Parijs nog veel meer geweldige bezienswaardigheden welke veel minder bekend zijn bij het grote publiek.

En dat is zonde: Op juist deze plekken leer je het echte Parijs kennen zonder (grote) toeristische invloeden. En het is er vaak nog een stuk minder druk zonder lange wachtrijen.

Dit zijn 4 onbekende bezienswaardigheden in Parijs welke je absoluut niet mag missen.

Marche St. Quentin

Hou je van eten? Dan is dit de plek waar je moet zijn.

De Marche St. Quentin is een overdekte foodmarkt met tientallen kraampjes waar eten van over de hele wereld gekocht kan worden. Koop heerlijke vers brood of een van de vele kazen of andere specialiteiten. Qua eten vindt je hier onder andere:

  • Portugees
  • Aziatisch
  • Libanees
  • Italiaans
  • Marokkaans

Naast voedsel stands zitten er ook bloemisten, een bistro en schoenmaker.

Tip: Ga met je vers gekochte eten heerlijk picknicken aan het Canal St. Martin!

De wijk Belleville

In het Oosten van Parijs ligt de wijk Belleville: Dit is het China Town van Parijs! Ondanks dat de wijk steeds vaker wordt bezocht door toeristen is de plek nog relatief onbekend.

In de wijk zitten veel Aziatische restaurants, toko’s kleine supermarktjes en Aziatische winkeltjes en vakmensen met boetiekjes. De prijzen zijn tevens een stuk lager dan in een groot deel van Parijs.

In Belleville is ook de Le Marché de Belleville: Een grote versmarkt waar tientallen nationaliteiten samenkomen om inkopen te doen.

Ballon de Paris

Wil je een uniek panorama uitzicht over Parijs? Ga dan naar Ballon de Paris. Op het terrein van de oude Citroën fabriek kun je met een heteluchtballon ruim 150 meter de lucht in. vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over de stad.

De Sante-Chapelle

Deze kapel geniet amper bekendheid maar is veruit de mooiste in Parijs. Het is ooit gebouwd als privé kerk voor de Franse koningen. De kapel heeft adembenemende mozaïeken ramen waarin meer dan 1000 Bijbelse figuren zijn verwerkt.

Alle reizen naar Parijs kun je vinden bij onderstaande aanbieders:

 

Kortingskaarten Parijs

Een stedentrip Parijs kost vaak het nodige, het is dan wel zo fijn als je kunt profiteren van leuke kortingskaarten. Als je naar Parijs gaat kun je van verschillende kortingskaarten gebruik maken, handig! Dat scheelt een boel.

Paris Visite pass

Ben je van plan veel te reizen met het openbaar vervoer tijdens je verblijf in Parijs? Dan kun je gebruik maken van de Paris Visite pass.

Je kunt de Paris Visite pas gebruiken als je wil reizen met de bus, metro, RER (netwerk van treinen), Montmartobus en kabeltreintjes. Afhankelijk van welk ticket kun je reizen in zone 1 t/m 3 of 1 t/m 5. Zone 1 t/m 3 is voldoende als je niet van plan bent ver buiten Parijs te gaan.

Wil je graag een dagje naar Disneyland met het openbaar vervoer? Dan heb je zone 1 t/m 5 nodig.

Met de Paris Visite pass moet je voor iedere reis inchecken.

Kosten Paris Visite pass

Zone 1 t/m 3: 1 dag €12,- / 2 dagen €19,50 / 3 dagen €26,65 / 5 dagen €38,35

Zone 1 t/m 5: 1 dag €25,25 / 2 dagen €38,35 / 3 dagen € 53,75 / 5 dagen €65,80

Kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen de helft van de prijs.

Extra voordelen Paris Visite pass

Naast het gratis reizen met het openbaar vervoer krijg je met de Paris Visite pass ook korting op voorstellingen en bezienswaardigheden.

Paris Museum Pass

Ben je een echte cultuurliefhebber en vind je het leuk om verschillende musea te bezoeken tijdens je stedentrip in Parijs? De Paris Museum pass geschikt voor jou. Er zijn meer dan 50 musea en monumenten in en rondom Parijs die je gratis kunt bezoeken met deze pas. Nog een voordeel is dat er vaak een aparte ingang is voor mensen met een Paris Museum pass waardoor je meestal niet lang hoeft te wachten.

Kosten Paris Museum Pass

2 dagen €48,- / 4 dagen €62,- / 6 dagen €74,-

Met deze kaart kun je dus veel geld besparen als je meerdere musea wilt bezoeken in Parijs.

Paris Pass

Wil je graag een beetje van beide? Zowel reizen met het openbaar vervoer als het snuiven van cultuur? De Paris Pass is een combinatie tussen de Museum pass en Visite Pass én je krijgt toegang tot verschillende attracties in Parijs. Voorbeelden zijn een wijnproeverij, een ontspannen boottocht van één uur over de Seine en 1 dagticket om mee te reizen met l’Open Tour. Dit is dus de meest uitgebreide pass om te gebruiken tijdens je verblijf.

Je ontvangt tevens een plattegrond van Parijs en aanbiedingen en voordelen bij geselecteerde restaurants en winkels.

Kosten Paris Pass

2 dagen €125 / 3 dagen €152,- / 4 dagen €179,- / 6 dagen €219,-

De kosten voor deze kaart liggen wat hoger, maar als je er goed gebruik van maakt ben je aan het eind een stuk voordeliger uit!

 

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Parijs gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Parijs niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.
Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.

 

0