blog
Op olifanten rijden in Thailand

Op olifanten rijden in Thailand

Leestijd 1 Minuut

Olifanten rijden in Thailand is ontzettend populair onder toeristen. In het Aziatische land zijn ontzettend veel bedrijven die een jungletocht aanbieden met de olifant. Prijzen zijn soms al vanaf € 30,00 per rit. Men verschilt sterk van mening of dit dierenmishandeling is.

Olifanten ( rijden) in Thailand

Bij sommige olifantenritjes zitten wel 3 tot 5 mensen op de olifant. Het dier heeft een houten constructie op zich hangen wat tamelijk zwaar is. Dit is in onze ogen wél dierenmishandeling, maar wanneer je er alleen op zit kan het in onze ogen niet zoveel kwaad. Immers rijden mensen ook op paarden.

Elephant Nature Park

Olifanten ( rijden) in Thailand

De olifanten in Elephant Nature Park zijn tam gemaakt. De dieren worden vanaf jongs af aan goed getraind zodat je je geen zorgen hoef te maken over wild gedrag van de dieren. In het Elephant Nature Park in het noorden van Thailand (Chiang Mai) staat de olifant centraal. De dieren worden goed behandeld in het park. De olifanten hebben een natuurlijk leefomgeving. In Bangkok en Phuket worden de dieren minder goed behandeld. Je kunt dus het beste voor een olifantenervaring naar het Elephant Nature Park gaan.

Een ontzettend gave ervaring bij Elephant Nature Park

Voor een relatief klein bedrag kan je een hele gave ervaring beleven. Je kunt heel dichtbij de olifanten komen en deze verzorgen en wassen. De olifanten rollen graag in het modder wat een ontzettend gaaf gezicht is.

Een ritje op een olifant

Olifanten ( rijden) in Thailand

Een ritje op een olifant kun je doen in onder andere Phuket en Bangkok. De olifanten worden hier vaak wel uitgebuild, omdat er zware materialen aan het dier hangen. Als je dit doet, wees er dan zeker van dat je er alleen op zit met begeleiding en zonder al te veel mensen.

Een jungletocht kun je op verschillende plekken in Thailand doen! Waar ? lees dat hier: Jungletocht in Thailand

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Thailand . Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

 

Vergelijk alleen de hotels en vliegtickets naar Thailand

 

 

Voor meer informatie over andere landen in Azië > Rondreizen Azië

0