blog
Kies voor een ontspannen Thaise massage in Bangkok

Kies voor een ontspannen Thaise massage in Bangkok

Onder toeristen en backpackers is Khao San Road een van de populairste straten in Bangkok. Reizigers vinden in de 1 kilometer lange straat wat ze nodig hebben. Het aantal winkels, barretjes en hostels is er talrijk. Daarnaast kom je om de paar meter een spa tegen. De plek bij uitstek om door middel van een massage even helemaal bij te komen van je reis.

Thaise massage

De zogeheten Thaise massage is wereldberoemd. Het is een eeuwenoude methode om het lichaam te genezen van ziekte en stress. Waarschijnlijk gebruikten boeddhistische monniken 2500 jaar geleden al massages. Het heeft dan ook alles te maken met het boeddhisme. Deze religie stelt dat het lichaam en de geest in balans moeten zijn. Door Thaise massage toe te passen, kan deze harmonie worden bereikt.

Prijzen traditionele Thaise massage

Al eeuwen is de massage niet meer weg te denken uit de Thaise cultuur. Voor een traditionele Thaise massage kun je het beste terecht in een luxe hotel. De prijs voor een behandeling is ongeveer 1000 Baht per uur, wat neerkomt op ongeveer 25 euro. Op Khao San Road bevinden zich ook een aantal kleine massagesalons waar je terecht kunt voor een goede behandeling. Het aanbod aan behandelingen is echter wel kleiner dan in grote hotels. Aan de andere kant ben je in kleinere winkels wel veel minder geld kwijt voor een massage. Prijzen variëren van 250 tot 400 Baht voor twee uur, tussen de 6 en 10 euro.

Verschillende massagesalons

Veel mensen associëren een Thaise massage met prostitutie. Dit is een vooroordeel, dat gemakkelijk kan worden ontkracht. Uiteraard zijn er massagesalons waar de medewerksters werken als prostituee. Deze dames zijn echter makkelijk te onderscheiden van gewone medewerkers, omdat ze vaak een jurk dragen in combinatie met veel make-up. Medewerkers van een gewone massagesalon dragen doorgaans witte jassen. Let hier als toerist dus goed op wanneer je een massagesalon binnenstapt.

Ontspannen in de massagestoel

De keuze aan massages is divers. Na een dag wandelen in de stad kunnen je voeten behoorlijk zeer doen. Het is dan een goed idee om ze even te behandelen met een massage. Op Khao San Road zijn er genoeg salons die de vermoeide toerist willen helpen. Als je de eerste keer een Thaise massage ondergaat, kan het soms voelen als een work-out. De masseuses gaan niet altijd heel zachtzinnig te werk. Vraag in dat geval even of ze iets rustiger aan kan doen. Een bekende massagesalon op Khao San Road is What Po. Zij bieden een heerlijke Thaise massage met kruiden. Je hoeft alleen maar ontspannen te gaan liggen in een stoel, en wordt vervolgens beklopt met kruidenbultjes.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Bangkok . Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Thailand . Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

 

Vergelijk alleen de hotels en vliegtickets naar Thailand

 

 

0