blog
Vrijwilligerswerk verrichten in Thailand

Vrijwilligerswerk verrichten in Thailand

Vrijwilligerswerk verrichten in Thailand kan ontzettend leerzaam en leuk zijn. Het is een bijzondere ervaring die je je hele leven zal bijblijven. Daarnaast is vrijwilligerswerk populair omdat het ook nog eens een goede investering in je toekomst is: het staat prachtig om je CV en laat zien dat je durft en om andere mensen geeft. Daarnaast leren veel vrijwilligers de taal. Talen worden vaak snel opgepikt wanneer je ergens langdurig bent en met veel mensen in aanraking komt.

Soorten vrijwilligerswerk in Thailand

In Thailand zijn er meerdere mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld Engelse les geven aan Thaise kinderen, op een kinderopvang werken of meehelpen op een project voor jonge tienermoeders. De meeste soorten vrijwilligerswerk betreffen een deelname van minimaal twee weken. Wat je ook gaat doen: de Thai is altijd blij met een westerling die hen helpt.

Alleen of samen vrijwilligerswerk doenVrijwilligerswerk verrichten in Thailand

Voordat je volontair werk gaat verrichten is het altijd verstandig om goed na te denken of je alleen heen gaat, of samen met iemand. Samen met een vriend of vriendin neemt wel heel veel eenzaamheid af. Je hebt namelijk iemand waar je Nederlands mee kunt praten en dit geeft altijd een vertrouwd gevoel. Als je alleen gaat heb je natuurlijk wel erg veel vrijheid.

Vrijwilligerswerk in Thailand doen

Is je interesse gewekt? Er is een speciale website die volontair werk kan aanbieden. Bedenk wel dat vrijwilligerswerk in Thailand niet kosteloos is. De vliegtickets moet je doorgaans zelf betalen, maar je krijgt vaak wel gratis onderdak. Per locatie in Thailand verschilt het heel erg hoe alles eruit ziet. Het meeste werk begint met een oriëntatieweek en vervolgens ga je zelf aan de slag.

Meer Informatie

Aan de slag als vrijwilligerVrijwilligerswerk verrichten in Thailand

Je start je vrijwilligerswerkprogramma met een cultuurweek waarin je onder andere meer leert over het boeddhisme, de cultuur en de bevolking. Dan leer je Thailand op een leuke manier kennen en je start goed voorbereid met het vrijwilligerswerk. Je komt in het weekend aan in Bangkok en wordt na aankomst opgehaald en naar je accommodatie gebracht. De cultuurweek start wekelijks op maandag. De week vindt plaats in Singburi (centraal Thailand) en wordt in groepsverband gedaan.

Na deze kennismaking met Thailand kun je voor een aantal weken gaan werken op een vrijwilligersproject (minimaal 2 weken).

[maxbutton id=”16″]

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Thailand . Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

 

Vergelijk alleen de hotels en vliegtickets naar Thailand

 

 

Voor meer informatie over andere landen in Azië > Rondreizen Azië

0