blog
Beste reistijd voor Thailand

Beste reistijd voor Thailand

Leestijd 2 Minuten

Een vraag die veel gesteld wordt: ‘’Wanneer kan ik het beste naar Thailand gaan?, Wat is de beste reistijd voor Thailand?’’ De beste reistijd om naar Thailand te gaan hangt voornamelijk af van het klimaat en uiteraard de ticketprijs. De tickets zijn in het hoogseizoen aanzienlijk hoger geprijsd dan in het laagseizoen. Ook de temperaturen spelen sterk mee. De temperaturen verschillen sterk per regio en daarom beschrijven de verschillende regio’s met de beste reistijd.Goed om te weten als je Thailand als vakantiebestemming hebt uitgekozen

HET NOORDEN VAN THAILAND

Over het algemeen is de temperatuur in het noorden van Thailand iets milder dan in het zuiden van het land. In het noorden vallen ook aanzienlijk minder regenbuien dan in het zuiden van het land. Het regenseizoen is in augustus t/m oktober, maar je hebt hier vrij weinig last van. De regenbuien zijn zoals eerder gezegd minder heftig. Als je echt wilt gaan voor de warme maanden, dan is de beste reistijd voor Thailand wat het noorden betreft in de maanden april en mei. De gemiddelde maximum temperatuur is tussen de 33 en 34 graden.

HET CENTRUM VAN THAILAND

Het centrum van Thailand heeft in tegenstelling tot het noorden meer regenval. De regenval valt in de maanden juli en augustus. Echter zijn de regenbuien vrij voorspelbaar: ze vallen namelijk meestal aan het einde van de middag. Het is daarom ook raadzaam, als je in het regenseizoen gaat, om bezienswaardigheden in de ochtend of de vroege middag te bekijken. Er is dan weinig kans op regen. Ook hiervoor geldt dat de zon het meeste schijnt in april in mei. De beste reistijd voor Thailand voor de mensen die graag de zon opzoeken is dus in deze maanden.

HET ZUIDEN VAN THAILAND

Het zuiden van Thailand is het warmste gedeelte van het land, maar kent ook één minpunt: het kent ook de meeste regen van het land. Gelukkig kent men hier ook een regenseizoen en een droogseizoen. Het regenseizoen is voornamelijk van mei t/m oktober en een zonvakantie is daarom in deze periode sterk afgeraden. In de maanden november t/m mei is het zonnig! De beste reistijd voor Thailand wat het zuiden betreft is daarom ook zeker in deze maanden. Qua toeristen is het redelijk uitgestorven in de andere maanden.

CONCLUSIE BESTE REISTIJD VOOR THAILAND

De beste reistijd hangt sterk af van de plek waar je heen wilt gaan. Het noorden van Thailand kent doorgaans weinig regen en is daarom altijd wel populair. Echter is er wel een zonnige periode en een minder zonnige periode. Het centrum van Thailand kent voorspelbare regenbuien en daarom maakt het niet erg veel uit wanneer je precies gaat. Het zuiden van Thailand kent veel regenbuien in de regenperiode en daarom is de beste reistijd november t/m mei. Overigens een prima overbrugging tijdens de Nederlandse koude maanden. Concluderend is de beste reistijd voor de meeste delen van Thailand november t/m maart. In deze periode is het overal heerlijk warm weer met weinig regenbuien.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Thailand . Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

 

Vergelijk alleen de hotels en vliegtickets naar Thailand

 

 

0