blog
Duiken in Thailand

Duiken in Thailand

Met een kustlijn van ruim 2600 kilometer is Thailand een uitstekende locatie om te duiken. De wateren kennen een geweldige onderwaterwereld met veel verschillende flora en fauna. De meeste wateren zijn vrij kalm en het water is negen van de tien keer kraakhelder. Met watertemperaturen rond de 28 graden heb je echt niets te klagen tijdens het duiken.

De Mooiste locaties om te duiken

Een aantal locaties in Thailand lenen zich perfect voor het duiken, zoals de Similan Eilanden en Hin Lak Ngam

Duiken in Thailand op de Similan Eilanden

Duiken in Thailand

De Similan Eilanden zijn erg populair onder de duikers. De eilandengroep bestaat uit negen verschillende eilanden met waterdieptes tussen de twee en 30 meter. Het is dus zowel voor de beginnende als de ervaren duiker een goede bestemming. In de wateren zwemmen zowel vissen als schildpadden. Op de eilanden worden diverse duikexcursies aangeboden.

Duiken in Thailand op de Hin Lak Ngam

Duiken in Thailand

Hin Lak Ngam is een leuke locatie om te duiken. Onderwater vind je een aantal grote rotsen en grotten. Doordat er veel voedsel in het water ligt trekt het gebied een hoop verschillende soorten vissen aan. In het gebied zwemt overigens ook de walvishaai.

Het dier is een bedreigde diersoort doordat men deze haai graag vangt voor de vinnen. Hier wordt haaivinnensoep van gemaakt. De haai is relatief ongevaarlijk voor de mens. Het beest zal je niet opeten, maar de gigantische staart kan wel voor verwondingen zorgen wanneer je hiermee in aanraking komt.

Duiken in Thailand in Pattaya

Duiken in Thailand

Pattaya is een van de drukste badplaatsen van Thailand. Men speelt hier goed in op toerisme, dus ook duiken kan je hier doen. In het plaatsje worden ook duikcursussen aangeboden. Het onderwaterleven is erg divers en er zijn vele grotten en rotsen onder water te bezichtigen. Ook in deze wateren zwemmen haaien, waaronder de walvishaai, die relatief ongevaarlijk zijn voor de mens. Duiken in Pattaya kan overigens het hele jaar door.Wil je een rondreis van je leven maken kijk dan op onze speciale pagina Goedkope rondreis Thailand

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Pattaya . Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

 

 

Vergelijk alleen de hotels en vliegtickets naar Thailand

 

 

Voor meer informatie over andere landen in Azië > Rondreizen Azië

0