Rondreis Zuid-Thailand

Rondreis Zuid-Thailand

beach-2084350_1280

Rondreis Zuid-Thailand: Phuket en de andere schitterende eilanden

Thailand is een enorm groot land dat onmogelijk in één vakantie helemaal te zien. Wanneer je een rondreis door Thailand maakt zal je keuzes moeten maken over welke regio’s je wel en niet bezoekt. Deze pagina is speciaal gemaakt voor degenen die een rondreis Zuid Thailand willen maken.

Weer in Zuid Thailand

Thailand heeft een tropisch klimaat. Dat wil zeggen dat de temperatuur het hele jaar door erg hoog is, vaak rond de 30 graden. Maart, april en mei zijn de warmste maanden in Thailand. Je kunt in die periode ook beter geen rondreis maken omdat de temperaturen gewoonweg te hoog zijn. Van mei tot en met november is het regenseizoen in Thailand. De temperatuur blijft dan hoog maar er vallen geregeld stortbuien waardoor het erg klam en broeierig weer wordt.

Beste reistijd

De gunstigste periode om Thailand te bezoeken is dan ook december tot en met april. Het weer in het zuiden van Thailand is dan zeer aangenaam. Let op dat het op de eilanden die ver van de kust liggen soms beduidend kouder en winderiger kan zijn en dus in de zomermaanden wel erg interessant zijn om te bezoeken.

Phuket

Phuket ligt op een schiereiland aan de westkust van Zuid Thailand. Wanneer je een rondreis  Zuid Thailand maakt zal je waarschijnlijk een bezoek aan deze stad brengen. Niet alleen omdat Phuket gewoon een hele leuke stad is maar ook omdat het een uitvalsbasis is naar andere plekken in Zuid Thailand.

uitgaansleven

Phuket staat over de hele wereld bekend om haar goede uitgaansleven. Wanneer je in Phuket bent moet je dan ook eigenlijk één nacht het uitgaansleven van de stad ervaren. Phuket is gezellig druk en minder massaal dan bijvoorbeeld Bangkok. Er wonen officieel maar 75.000 mensen in Phuket maar wanneer je de stad bezoekt zal je merken dat het aantal mensen in de vakantiemaanden meer dan verdubbeld. Vanaf Phuket kan je makkelijk een binnenlandse vlucht maken naar andere steden in Thailand of de boot nemen naar diverse eilanden aan de kust.

Ko Phi Phi

Wanneer je een rondreis Zuid Thailand maakt kan je vanaf Phuket de boot nemen naar het schitterende eiland Ko Phi Phi. Informeer wel eerst naar de status van de zee omdat de boot bij onrustig water erg kan schommelen waardoor veel mensen zeeziek worden. Toch is de relatief lange boottocht zeker de moeite waard wanneer je Ko Phi Phi ziet. Door veel reizigers wordt dit eiland omschreven als een van de mooiste plekken op aarde. Toen Leonardo DiCaprio in 2000 de film ‘The Beach opnam op Ko Phi Phi, werd het eiland in één keer wereldberoemd.

Ko Samui

Voor de oostkust van Zuid Thailand ligt het eiland Ko Samui. In tegenstelling tot Ko Phi Phi is Ko Samui een stuk toeristischer. Je vindt op dit eiland veel grote resorts en de meeste mensen en winkels zijn volledig ingesteld op toeristen. Toch maakt dit het eiland niet minder aantrekkelijk. Ko Samui is namelijk geliefd onder veel duikers en snorkelaars. Het grote voordeel van Ko Samui is dat duikers van alle categorieën hier terecht kunnen omdat er duikspots zijn van elke moeilijkheidsgraad.

Ko Phanang & Ko Toa

Vanaf Ko Samui kan je, je rondreis makkelijk voortzetten door de boot te nemen naar de eilanden Ko Phanang en Ko Toa. Deze eilanden zijn de ideale plek voor mensen die op zoek zijn naar totale rust. Vooral Ko Toa is erg rustig en heeft een schitterende natuur met veel kleine baaitjes. Ko Phanang is een stuk groter dan Ko Toa maar daardoor zeker niet minder mooi. Wanneer je met een grote groep een rondreis maakt is het handiger om Ko Phanang te bezoeken omdat je daar makkelijker een slaapplek kunt vinden.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Phuket. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Krabi. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Thailand. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

Vergelijk alleen de hotels en vliegtickets naar Thailand

 

 

Voor meer informatie over andere landen in Azië > Rondreizen Azië

Interessante artikelen over Thailand