blog
Goed voorbereid een vlucht naar Thailand regelen

Goed voorbereid een vlucht naar Thailand regelen

Leestijd 2 Minuten

Je zit thuis, het is regenachtig en eigenlijk droom je ervan om de zon op te zoeken. Waarom nog langer wachten als je een Goed voorbereid een vlucht naar Thailand regelengoedkope vlucht naar Thailand kunt boeken? Dit prachtige land in Zuidoost-Azië heeft alles in huis voor een onvergetelijke tijd. Je maakt er kennis met de Aziatische cultuur en komt interessante bezienswaardigheden tegen. Uiteraard dien je tijdens de reis wel rekening te houden met een aantal zaken. Door een aantal belangrijke tips in je achterhoofd te houden wordt de vakantiepret alleen maar groter.

Populaire bestemming onder toeristen

Je bent zeker niet de enige Nederlander die vanuit zijn of haar comfortabele stoel een vlucht naar Thailand boekt. Ongeveer 190.000 landgenoten per jaar gaan op vakantie naar dit Zuidoost-Aziatische Koninkrijk. Dit is nog maar een klein gedeelte van de in totaal 13 miljoen buitenlandse toeristen die een bezoek brengen aan het ‘land van de glimlach’, zoals de bijnaam van Thailand luidt.

Tickets boeken kwestie van keuzes

Je vakantie in Thailand begint natuurlijk met het boeken van de tickets. Denk hierbij goed aan je budget en vakantiewensen. Een rechtstreekse vlucht naar Thailand is bijvoorbeeld comfortabel, maar wel duurder dan een vlucht met overstap. Let tijdens het boeken van je reis ook op eventuele bijkomende kosten. Ook de keuze van het vliegveld kan je geld besparen.

Soms is het namelijk beter voor je portemonnee als je reist vanuit Duitsland of België, in plaats van Amsterdam Schiphol. De populairste vliegvelden in onze buurlanden zijn Düsseldorf of Frankfurt vanuit Duitsland en het Belgische Brussel. Je moet dus goed voorbereid een vlucht naar Thailand regelen. Op deze pagina kun je dat heel makkelijk vergelijken

Visum en vaccinatie noodzakelijk

Vergeet voordat je vertrekt naar Thailand ook niet om vaccinaties en een visum te regelen. Het laatste onderdeel is afhankelijk van het reisdoel. Een toeristenvisum is bijvoorbeeld verplicht wanneer je van plan bent om meer dan 30 dagen in Thailand te verblijven. Voor zakelijke doeleinden is een zakenvisum verplicht.

Zonder deze visa kom je het land niet in. Tegenwoordig kun je gemakkelijk online een visum regelen. Dit bespaart een hoop gedoe en irritatie. Ook inentingen zijn erg belangrijk voordat je een vlucht naar Thailand boekt. Verschillende infectieziekten kunnen je namelijk behoorlijk ziek maken. Een simpele inenting tegen DTP, Hepatitis A kan deze ellende voorkomen.

Vliegtuigmaatschappijen naar Thailand

Eenmaal in het vliegtuig, duurt het wel even voordat je arriveert in Thailand. Een vlucht naar Thailand neemt vanaf Schiphol ongeveer 12 uur in beslag. Dit geldt zowel voor een reis naar Bangkok of Phuket. Vanuit Amsterdam vliegen de maatschappijen Eva Air, KLM, China Airlines, Thai International en Condor rechtstreeks naar Thailand. Eventueel kun je ook voor een goedkopere vlucht naar Thailand ook voor Emirates, Singapore Airlines en China Eastern kiezen. Vaak duren deze vluchten langer omdat er een overstap is inbegrepen. Wil je de rondreis van je leven maken kijk dan op onze speciale pagina Goedkope rondreis Thailand

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Thailand . Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

 

Vergelijk alleen de hotels en vliegtickets naar Thailand

 

 

0