blog
Montalcino in Toscane

Montalcino in Toscane

Montalcino in Toscane: Geschiedenis, cultuur en lekker eten

Als je naar het mooie Toscane op vakantie wilt gaan in Italië dan kun je zeer goed kiezen voor een vakantie naar Montalcino in Toscane. Het is geweldig om te zien hoe je hier volop van het Toscaanse landschap kunt genieten. Montalcino is een kleine gemeente in Toscane met iets meer dan vijf duizend inwoners. Hoewel er niet niet veel mensen wonen is het wel een grote gemeente met een oppervlakte van net geen 250 km2

Montalcino in Toscane

Een stukje geschiedenis van Montalcino

Sinds vele eeuwen ligt het dorp op een heuvel tussen olijfbossen en ook wijngaarden. Het is een mooi gemoedelijk klein dorp. Er is ieder jaar een optocht welke de Palio in Siena opent. Er komen dan vertegenwoordigers van alle steden welke deel hebben gemaakt van de Republiek Siena naar Montalcino.

De parade wordt geleidt door de vaandeldragers van Montalcino. Dit komt omdat ze loyaal zijn geweest aan Siena en ze hebben geholpen toen de stad in het jaar 1555 is gevallen. Toen Siena belegerd werd ontsnapten een groep republikeinen en gingen ze naar de vesting van Montalcino.

Geschiedenis, cultuur en lekker eten

Als je een vakantie gaat boeken naar Montalcino of een stedentrip dan kun je volop gaan genieten van de rijke cultuur in de gemeenten en haar omgeving. Het is heerlijk om te zien hoe je volop kunt genieten van de mooie omgeving terwijl je geniet van een heerlijk glas wijn.

Een goed glas wijn en een heerlijke maaltijd maakt het mogelijk om nog meer van Montalcino te gaan houden. Door de rijke geschiedenis en cultuur kun je een geweldige stedentrip naar Montalcino maken.
Natuurlijk kun je ook een mooie wandeling maken door de mooie natuur in de omgeving van Montalcino.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Italië .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

Onderstaand filmpje geven een goed idee van Montalcino in Toscane:

0