blog
De 8 mooiste Dorpen en Steden in Sardinië

De 8 mooiste Dorpen en Steden in Sardinië

Onontdekte Schatten: De 8 mooiste Dorpen en Steden in Sardinië

Sardinië, het grote eiland gelegen in de Tyrreense Zee, is beroemd om zijn prachtige stranden, heldere wateren en heerlijke Sardijnse keuken. Maar er is meer te ontdekken dan alleen de grote toeristische trekpleisters. In dit artikel nemen we u mee op een reis langs de 8 meest onontdekte dorpen en steden van Sardinië die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken bij een rondreis Sardinië

  1. Alghero

Deze charmante stad aan de noordwestkust van Sardinië is een echte parel. De oude stadsmuren en de prachtige kathedralen geven de stad een historisch karakter, terwijl de gezellige winkelstraatjes en de geur van verse vis u een echt mediterraans gevoel geven. Proef ook zeker de lokale specialiteit, de “Cargiolos”, kleine gevulde visjes.  
  1. Orgosolo

Dit dorp in de bergen van Sardinië is bekend om zijn prachtige muurschilderingen die de geschiedenis en cultuur van de Sardijnen weergeven. Bezoek ook zeker het dorpsmuseum voor een dieper inzicht in de geschiedenis van Orgosolo.

  1. Bosa

Deze kleine stad aan de westkust van Sardinië is de perfecte plek voor een ontspannen vakantie. Bosa is omringd door prachtige natuur en heeft een gezellige haven waar u heerlijk kunt wandelen en genieten van de prachtige zonsondergang.  
  1. Castelsardo

Dit dorp op een rotsachtige heuvel boven de Tyrreense Zee is beroemd om zijn prachtige kasteel en de witte huisjes met rode daken. De uitzichten vanaf het kasteel zijn adembenemend en zeker een bezoek waard.  
  1. Santa Teresa Gallura

Deze stad aan de noordkust van Sardinië is de perfecte plek voor liefhebbers van watersport. Santa Teresa Gallura heeft prachtige stranden, heldere wateren en is ook een populaire plek voor wind- en kitesurfen.

  1. Calangianus

Dit kleine dorp in het hart van Sardinië is bekend om zijn prachtige kerk en het dorpsmuseum. Bezoek ook zeker de lokale markt waar u kunt proeven van de heerlijke Sardijnse specialiteiten.  
  1. Arzachena

Deze stad aan de oostkust van Sardinië en is een echte onontdekte schat. Arzachena is bekend om zijn prachtige natuur, waaronder de grotten van Neptune en de Talvera grotten. De stad heeft ook een aantal prachtige oude gebouwen, waaronder een oude Romeinse villa.
  1. Bono

Dit dorp in het hart van Sardinië is een echte aanrader voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis. Bono is bekend om zijn prachtige kerk en de prachtige fresco’s die de kerk versieren. Bezoek ook zeker het dorpsmuseum voor een dieper inzicht in de geschiedenis van Bono.

Unieke plek

Sardinië, het tweede grootste eiland van de Middellandse Zee, is een unieke plek vol met historie, cultuur en prachtige natuur. Het eiland is bekend om zijn prachtige stranden, heldere wateren en heerlijke Sardijnse keuken, maar er is veel meer te ontdekken dan alleen de grote toeristische trekpleisters. 

 

Rijke geschiedenis

Sardinië heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Er zijn veel archeologische sites te vinden, waaronder de nuraghe’s, oude Sardijnse fortificaties die teruggaan tot de Bronstijd. Ook de Romeinse en Punische invloeden zijn nog steeds zichtbaar in de steden en dorpen van Sardinië. 

De cultuur van Sardinië

De cultuur van Sardinië is uniek en divers. De Sardijnen hebben een eigen taal, de Sardische taal, en een eigen muziekstijl, de Sardische polyfonie. Ook de Sardijnse keuken is uniek en biedt veel smaakvolle gerechten, zoals pasta met bottarga (gerookte viskuit), culurgiones (gevulde aardappelpasta) en de lokale wijn Cannonau. 

De 8 mooiste Dorpen en Steden in Sardinië

Ontdek de prachtige natuur van Sardinië

Sardinië is ook een paradijs voor natuurliefhebbers. Het eiland biedt veel prachtige natuurparken, zoals de Parco Nazionale dell’Arcipelago di La Maddalena, waar u kunt genieten van de prachtige flora en fauna. Ook de bergen van Sardinië, zoals de Gennargentu, bieden veel wandel- en trekkingmogelijkheden.

Tot slot, Sardinië is ook een populaire bestemming voor watersportliefhebbers, met veel mogelijkheden voor wind- en kitesurfen, zeilen en duiken. Er zijn veel prachtige stranden te vinden, waaronder de stranden van Costa Smeralda, een van de meest luxueuze en populaire bestemmingen in Sardinië.

Sardinië is een unieke en veelzijdige bestemming die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Of u nu op zoek bent naar historie, cultuur, natuur of gewoon een ontspannen vakantie, Sardinië heeft iets voor iedereen. Dus waar wacht u nog op? Boek nu uw vakantie naar Sardinië en ontdek de onontdekte schatten van dit prachtige eiland.

De Italië reisspecialisten:

0