Stedentrip Napels

Stedentrip Napels

waarom kiezen mensen voor een stedentrip Napels?Stedentrip Napels

Napels is een havenstad in Italië met een rijke geschiedenis, kunst en cultuur. Een van de meest bijzondere dingen is dat ze een eigen dialect hebben, wat het Napolitaans genoemd wordt. Dit dialect wijkt zo af van het Italiaans dat het bijna een eigen taal genoemd kan worden. De stad ligt aan de Golf van Napels en vanaf het water is de Vulkaan Vesuvius, de ruïnes van Pompeï en Herculaneum te zien.

O sole mio

Napels is een echt romantisch Italiaans stadje en het Napolitaanse liefdeslied ‘O sole mio’ symboliseert de stad. Daarnaast kun je ook goedkoop vliegen naar Napels .Weten wat je in de stad zelf kunt zien en ontdekken? Lees dan snel verder voor een stedentrip Napels.

Wat te zien tijdens je stedentrip Napels ?

De grootste kerk van de stad is de Duomo. De mozaïeken in deze kathedraal zijn ongeveer vijftien eeuwen oud. Voor de museumliefhebbers is er het Museo Archeologico Nazionale. Dit museum is wereldberoemd vanwege een grote verzameling voorwerpen en objecten uit de oudheid. Een groot deel van dit museum komt uit Pompeii en stamt af uit de Stedentrip NapelsGriekse, Romeinse en Renaissancistische tijden.

Palazzo Reale

Ook heel bijzonder is Palazzo Reale. Dit bouwwerk diende in de zeventiende eeuw als woonplaats voor de koningen van Bourbon. Het paleis heeft Italiaanse Barokke en Neoclassicistische invloeden en is nog volledig ingericht naar deze stijlen.

Castel Nuovo

Dit prachtige kasteel is een herinnering aan het koninkrijk Sicilië, dat in het verleden heel zuidelijk Italië omvatte. In die tijd was Napels de hoofdstad van dit koninkrijk. Nu staat dit kasteel in de top tien van bezienswaardigheden van Napels.

De baronnenzaal was vroeger het toneel van de machtsstrijd tussen het koningshuis en de Napolitaanse adel. Deze zaal heeft een indrukwekkend Spaans-gotisch gewelf in de vorm van een ster. Tevens worden in dit kasteel veel kunstwerken tentoongesteld.

Bezoek het mooiste plein van Napels

Het Piazza del Plebiscito is het grootste en een van de pleinen van Napels. Aan dit halfronde plein bevindt zich aan de ene kant de San Fransesco di Paolo kerk en aan de andere kant het Koninklijk paleis. Vlakbij dit plein is Santa Lucia te vinden. In deze schilderachtige volkswijk kun je een echte indruk krijgen van de cultuur van Napels. Kleine, nauwe trapstraatjes, geuren van Italiaans eten en echte Italiaanse mensen. Tevens de plek om even een hapje te eten. Een traditionele pizza, vis of zeevruchten is zeker de moeite waard om even te proberen.Stedentrip Napels

Uitgaan in Napels

Napels beschikt over het oudste operatheater van Italië, namelijk het Teatro san Carlo. Bekijk het aanbod en oordeel over de, volgens kenners, de beste akoestiek tijdens een bezoek aan een voorstelling in dit bijzondere theater. Overdag kun je ook een rondleiding krijgen. Meer opzoek naar een drankje in een van de vele bars? Dat kan in de Via Cisterna dell’Olio. Houd in de zomer de Piazza San Demenico Maggiore en de Pizza del Gesu Nuovo in de gaten, hier vinden dan geregeld evenementen plaats.

Wat verder te doen in en nabij Napels?

In Napels zijn verrassend veel leuke activiteiten te doen. Zo kun je bijvoorbeeld de stad ontdekken door middel van een wandeltour en zo de door de kleine straatjes te lopen en andere belangrijke hoogtepunten bij langs gaan. Nog leuker: ontdek de stad per fiets en laat je begeleiden door een privégids.

Dagtrips

Daarnaast zijn er verschillende dagtrips te boeken tijdens een citytrip Napels, bijvoorbeeld een dagtrip naar de Amalfikust, naar Capri of het paleis van Caserta. Ook zeker de moeite waard is een bezoek aan de vulkaan Vesuvius, een van de bekendste vulkanen ter wereld. Deze vulkaan is nog steeds actief, maar dit uit zich slechts in kleine beetje stoom.

Opgravingen van PompeiiStedentrip Napels

Pompeii ligt wellicht niet binnen de stad van Napels, maar is zeker het bezoeken waard. De opgravingen van Pompeii zijn een van de meest bijzondere bezienswaardigheden bij Napels. Deze oude Romeinse stad is eeuwen bedolven geweest onder lava en as van de Vesuvius, maar juist daardoor heel goed bewaard gebleven. In 79 na Christus is de stad bedolven onder lava, maar pas in 1748 zijn de eerste opgravingen gedaan.

Bijzonder weetje: een wetenschapper ontdekte bij de opgravingen dat er holle ruimtes in de lava zaten. Dit komt door de lichamen in de loop der eeuwen waren gegaan. Deze holle ruimtes hebben ze opgevuld met gips om op deze manier zichtbaar te maken hoe mensen en dieren zijn bedolven door de hete lava.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Napels. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit