Rondreis Zuid-Italië , Sicilië en Catania!

Rondreis Zuid-Italië , Sicilië en Catania!

Italië is een schitterend land met een keuken die over de hele wereld beroemd is. Italië is mede hierdoor geliefd onder veel Nederlandse reizigers. Bekende plaatsen als Rimini, Venezië en Milaan worden vooral in de zomer overstroomd door toeristen. Om het echte Italië te leren kennen moet je echter niet in een van deze steden zijn. Met een rondreis door het zuiden van Italië proef je pas echt de authentieke Italiaanse sfeer en gastvrijheid.

Maak een rondreis Zuid-Italië , Sicilië en Catania!

Weer in Zuid Italië

Anders dan het noorden van Italië kent het zuiden een overwegend Middellandse Zee-klimaat. Dit betekend dat de winters zacht zijn en de zomers erg warm. Het zal in de winter over het algemeen niet erg koud zijn maar wel geregeld regenen. In de zomer is het in Sicilië vaak beduidend warmer dan in het rest van het land, soms wel tegen de 40 graden Celsius aan. Dit komt mede door de warme wind die vanuit de Afrikaanse Sahara over de zee komt.

Sicilië

In het uiterste zuiden van Italië ligt het eiland Sicilië. Dit eiland is jarenlang door de Italiaanse maffia in haar macht gehouden. Veel bekende maffiafilms , zoals The Godfather, spelen zich hier deels af. De laatste jaren is de macht van de maffia echter drastisch afgenomen en wagen steeds meer reizigers zich in deze regio. Dit is niet voor niets want in Zuid Italië kan je genieten van de meest overheerlijke streekgerechten. Daarnaast is Sicilië een van de mooiste stukjes van Italië wanneer het op natuur aankomt.

Ook is het eiland Sardinië een top bestemming in Italië!

Palermo

Palermo is de grootste stad van Sicilië met meer dan 700.000 inwoners. De stad Palermo is voor veel reizigers een goede startplek voor hun rondreis door Italië. Wanneer je boekt bij een low-cost vliegmaatschappij heb je een retourticket voor maar een paar tientjes. Palermo staat vooral bekend om haar prachtige architectuur.

De aanbevolen rondreis Italië aanbieders zijn: Pharos Reizen en Stip Reizen!

Catania

Wanneer je een rondreis door Zuid Italië en Sicilië maakt moet je zeker een bezoek brengen aan de stad Catania. De stad telt ongeveer 300.000 inwoners en heeft een schitterend historisch centrum. Vooral de Kathedraal van Catania is erg indrukwekkend en bovenal gratis te bezoeken. Echter staat Catania vooral bekend om de nabijgelegen Etna vulkaan. Deze vulkaan is tot op de dag van vandaag actief en ligt slechts op tientallen kilometers van de stad. De Etna is voor het laatst in 2001 uitgebarsten.

Rondreis Zuid-Italië Wanneer je tijdens je rondreis Catania bezoekt moet je zeker een wandeling maken over de Etna vulkaan. De uitgeharde lavastromen en stomende kraters in de grond zijn indrukwekkend om te zien. Interessant weetje: omdat veel gebouwen in Catania gemaakt zijn van donker lavasteen wordt de stad ook wel de ‘Zwarte dochter van de Etna’ genoemd. Deze naam doet echter geen eer aan de schitterende architectuur in de stad.

Ander steden die een bezoek waard zijn wanneer je een rondreis door Zuid Italië maakt zijn Messina en Syracuse. Deze steden zijn minder massaal dan Catania en Palermo maar daardoor zeker niet minder interessant. Zo kan je in Messina prima terecht bij diverse musea en kan je door de boot naar het vasteland van Italië nemen.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Italië. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit