blog
Vakantie Fredrikstad Noorwegen

Vakantie Fredrikstad Noorwegen

Fredrikstad is gelegen in het zuidoosten van Noorwegen, op zo’n 80 kilometer afstand van Oslo. De stad ligt aan de Oslofjord, een fjord ten noorden van Skagerrak. Deze Noorse stad is een grote industriestad en staat ook vooral bekend vanwege haar handel. De stad wordt gezien als één van de beste bewaarde vestingsteden van Noord-Europa. Het is dan ook erg leuk om een vakantie Frederikstad Noorwegen te plannen en een bezoekje te brengen aan de stad.

Klimaat

Fredrikstad is veel warmer dan de meeste steden in Noorwegen. Dat heeft te maken met de warme golfstroom. In de zomermaanden kunnen de temperaturen dan ook oplopen tot zo’n 25 graden Celsius. Het zeewater is dan ook op heerlijke temperatuur en je kunt er dan ook lekker zwemmen. Vanaf eind juni wordt het warm in de stad.

Bezienswaardigheden in Fredrikstad

Tijdens je vakantie naar Fredrikstad kun je verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken. Enkele populaire bezienswaardigheden zijn het Kongsten Fort, de Oude Stad en tot slot de Hvaler.

Kongsten Fort

Als je meer wilt weten over de geschiedenis van de stad, kun je een bezoekje brengen aan de Kongsten Fort. Zo’n 500 meter ten oosten van de Oude Stad kun je een bezoekje brengen aan dit fort. In 1680 werd deze gebouwd met een lugubere reden. De criminelen werden hier namelijk opgehangen aan de galg, die hier op de heuvel stond. Echter kom je niet voor de galg, maar voor het fort. Vanaf het fort heb je namelijk een prachtig uitzicht over de omgeving.

De Oude Stad

De Oude Stad is het oude centrum van de stad. Dit prachtige centrum is goed bewaard gebleven. Je vindt er verschillende mooie bouwwerken uit de 18e eeuw. Ook zijn er nog een aantal grachten uit de 17e eeuw te vinden in het centrum. Enkele andere bijzondere bezienswaardigheden in het centrum zijn het Frederikstad Museum, de Oude Gevangenis en het standbeeld van Frederik II.

Hvaler

De Hvaler archipel is gelegen voor de kust van de stad. Het bestaat uit verscheidene kleine eilandjes, waar je verschillende leuke bezienswaardigheden kunt bekijken. Op verschillende eilanden wonen verschillende diersoorten, waaronder insecten, spinnen, hagedissen, slangen en verscheidene vogelsoorten. Als je hier in de zomermaanden komt, kun je ook verschillende watersporten beoefenen. Je kunt hier onder andere windsurfen. Daarnaast kun je er ook lekker zwemmen of zonnen.

Vliegen naar Fredrikstad

De stad heeft geen internationale luchthaven, maar je kunt wel naar Oslo vliegen. Vanaf de luchthaven is het nog zo’n 90 kilometer naar de stad. Je kunt gemakkelijk met de trein naar Fredrikstad reizen. De spoorwegen zijn allemaal keurig op orde in Noorwegen. Ook rijden er bussen naar de stad toe.

Vervoer

In de stad zelf kun je ook gebruikmaken van het openbaar vervoer. Het treinstation heeft twee verschillende lijnen. Ook kun je met de bus reizen. Het openbaar vervoer is betaalbaar en brengt je snel van punt A naar punt B. Als je van plan bent om de hele dag met het openbaar vervoer te reizen, kun je het beste een dagkaart kopen. Tickets en kaarten zonder foto kunnen gebruikt worden door verschillende mensen, maar alleen door één reiziger per keer.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Noorwegen

 

0