blog
Vakantie Göteborg

Vakantie Göteborg

Göteborg is een plaats aan de westkust van Zweden. Het staat bij veel mensen bekend als het ‘hart van Scandinavië’. De belangrijkste haven van de stad bevindt zich in de plaats en ook op cultureel gebied heeft Göteborg veel te bieden. Je kunt er namelijk theatervoorstellingen en concerten bijwonen, maar er staan ook verschillende historische gebouwen en monumenten in de Zweedse stad.

Wat is je klimaat bij een vakantie Göteborg?

Wel, in de zomermaanden is de temperatuur lekker: zo rond de 20 graden Celsius. Echter zijn de wintermaanden erg koud. De temperatuur daalt vaak tot beneden het vriespunt en er ligt veel sneeuw. De meeste neerslag valt namelijk in de wintermaanden en vanwege de kou valt dit in de vorm van sneeuw. Ongeveer 40 dagen per jaar ligt er sneeuw in de stad. De beste reistijd valt in de zomermaanden, mits je van heel veel sneeuw houdt!

Bezienswaardigheden in Göteborg

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden, waaronder het Oost-Indisch Compagniehuis en het Kronhuset. Deze twee bezienswaardigheden hebben ook nog eens een Nederlands tintje.

Feskekörka

Feshkekörka (Nederlands: viskerk) is een bijzondere kerk met een architectuur die je vrijwel nooit tegenkomt. In de kerk huisvest zich een grote vismarkt. Het gebouw werd gebouwd in 1874 en oogt nog steeds als een kerk. Naast een vismarkt heb je ook nog twee goede restaurants in de kerk: voor de echte visliefhebber!

Liseberg amusementspark

In Göteberg heb je een amusementspark dat enkele leuke achtbanen heeft. In 2003 en 2005 werd de achtbaan Balder namelijk verkozen tot de beste houten achtbaan ter wereld. Het park zelf stond bovendien ook nog eens in de top 10 van de beste parken in 2005. Als je dus houdt van een Walibi keer tien, dan moet je hier zijn! Het pretpark is geopend van maart tot en met eind november. In de koudere maanden zijn er wel minder attracties geopend dan tijdens de zomer.

Oost-Indisch Compagniehuis

Deze Zweedse stad heeft ook ergens een Nederlands tintje. Het Oost-Indische Compagnehuis heeft namelijk geelbruine Hollandse bakstenen zoals dat in die tijd werd gebruikt. De Zweedse Oost-Indische compagnie gebruikt dit gebouw als magazijn. Tegenwoordig fungeert het als museum met historische collecties.

Het Kronhuset

Het Kronhuset (Nederlands: kroonhuis) werd gebouwd in 1650 als arsenaal van Göteborgs artillerie. Ook dit gebouw heeft een Nederlands karakter! In 1959 werd het gerestaureerd en kreeg het gebouw een feest- en expositieruimte. Als je een kijkje wilt nemen in het museum, moet je op de bovenste verdieping zijn!

Vervoer

Er zijn enkele vliegtuigmaatschappijen die rechtstreeks naar Göteborg vliegen, waaronder KLM. Ook Lufthansa vliegt regelmatig rechtstreeks naar de stad. De vlucht door iets langer dan een uur.

Als je van plan bent om met het openbaar vervoer te reizen in Göteborg, kun je een Göteborgskortet kopen. Met die kaart kun je 24 uur gratis gebruik maken van trams en bussen. Als je met de auto bent, kun je diezelfde kaart ook kopen! Je kunt dan namelijk gratis parkeren. Daarnaast kun je een ritje maken met de sightseeing bus, een rondvaart met de Paddanboot of een boottocht boeken naar Mya Älvsborg en Vinga.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zweden .

 

0