blog
Vakantie Lillehammer

Vakantie Lillehammer

Lillehammer ligt halverwege in Noorwegen, op zo’n 180 kilometer afstand van de hoofdstad Oslo. De stad is beroemd vanwege haar rol in de Olympische Winterspelen in 1994. Je kunt daardoor nu ook een leuk museum bezoeken, dat geweid is aan de geschiedenis van de Spelen in het algemeen. De plaats is verder ook erg populair onder wintersportliefhebbers. In de wintermaanden kun je er namelijk goed skiën. De omgeving is prachtig.

Klimaat

In de wintermaanden ligt er altijd een flinke pak sneeuw in de stad. Een hoge sneeuwzekerheid is daarmee gegarandeerd en daardoor is de bestemming populair onder wintersportliefhebbers. Alhoewel het veel kouder is in de stad, is het klimaat wel vergelijkbaar met het Nederlandse klimaat. Ook deze stad wordt namelijk flink beïnvloed door de temperatuur van de zee. Dat heeft effect in zowel de zomer- als wintermaanden.

Bezienswaardigheden in Lillehammer

Er zijn verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens je vakantie naar Lillehammer. Populaire bezienswaardigheden zijn onder andere de oude skischans, het Maihaugen en het al eerder vermelde Olympische museum.

Oude skischans

Ten tijde van de Olympische Winterspelen in 1994 werd deze skischans gebouwd. Deze skischans werd omringd door een prachtige arena. In 2007 werd de omgebouwd, omdat de huidige regelgeving veranderde. Het werd daarmee steviger gebouwd. Vanaf de bovenkant heb je een prachtig uitzicht.

Maihaugen

Maihaugen is het grootste openluchtmuseum van Europa. Men opende haar deuren in 1904. Je kunt hier zien hoe mensen vanaf de middeleeuwen tot heden woonden in de Gudbrandsdalen. In het gebied tref je onder andere prachtige boerderijen en huizen. In het museum leer je meer over de verschillende periodes.

Olympisch Museum

Na de Olympische Winterspelen in 1997 opende het Olympisch Museum in de stad. Dit is het enige museum in Noord-Europa die je meer verteld over de geschiedenis van de Spelen. Er liggen maar liefst 7.000 verschillende items. Ook kun je een bezoekje brengen aan de eregalerij.

Vliegen naar Lillehammer

Het dichtstbijzijnde vliegveld bij de stad ligt in Hamar. Deze plaats is gelegen op zo’n 61 kilometer afstand van de stad. Vanaf hier kun je op meerdere manieren naar Lillehammer reizen. Je kunt gebruikmaken van het openbaar vervoer, maar je kunt ook een auto huren op de luchthaven. Uiteraard kun je ook een taxi bestellen. Je kunt er ook voor kiezen om vanuit Nederland naar de stad te reizen. De autoreis duurt ongeveer 17 uur.

Vervoer

Als je eenmaal in de stad bent gearriveerd, kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer. Het Lillehammer Skysstasjon is het belangrijkste knooppunt voor het openbaar vervoer. In het centrum van de stad kun je gemakkelijk een bus pakken naar veel omliggende plaatsen en regio’s. Ook zijn er verscheidene toeristenbussen die je naar de belangrijke bezienswaardigheden van de stad brengen. In de wintermaanden kun je nog eens gebruikmaken van een pendeldienst van Lillehammer naar Hafjell, en van Skeikampen naar Nordseter en Sjusjøen. Het openbaar vervoer in de stad is goed op orde en is erg betrouwbaar.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Noorwegen

 

0