blog
Sneeuwzekerheid in Grindelwald in Zwitserland

Sneeuwzekerheid in Grindelwald in Zwitserland

Leestijd 2 Minuten

Sneeuwzekerheid en 200 kilometer aan pistes, dat is Grindelwald! Als je op zoek bent naar een geweldige wintersportbestemming dan is Grindelwald een aanrader. Je vindt dit mooie wintersportgebied op zo’n 875 kilometer van Utrecht. Als we kijken naar de pistes dan zijn ze in verschillende lengtes te vinden. Er zijn korte pistes van zo’n 6 kilometer, maar ook langere van 12 kilometer.

Skischolen in Grindelwald

Als je nog weinig ervaring hebt met skiën kan het heel nuttig zijn om een paar lessen te nemen bij een skischool. In Grindelwald kun je meer dan 5 verschillende skischolen terugvinden. Op deze scholen kunnen er lessen gevolg worden, dit kan in groepsverband maar ook privé. Naast skiles kun je ook les krijgen in snowboarden en langlaufen.

Een Nederlandssprekende leraar is natuurlijk wel zo prettig. Gelukkig is dat in Grindelwald geen enkel probleem, er zijn meerdere leraren die Nederlands kunnen spreken. Wel zo handig als je les krijgt in je moedertaal. Als je kiest voor een privéles dan betaal je ongeveer 85 euro. Voor 12 uur skiles in groepsverband betaal je ongeveer 300 euro. Wij wensen je alvast heel veel succes bij het leren skiën. Als je het eenmaal doorhebt is het fantastisch om kilometerslang af te dalen en ondertussen te genieten van al het moois dat je om je heen ziet.

Wandelen

Er zijn enorm veel winterwandelpaden te vinden in de buurt van Grindelwald. Wellicht ben je niet zo van het skiën en hou je meer van wandelen. Ook dan ben je in Grindelwald aan het goede adres. Het netwerk bestaat uit zo’n 100 kilometer aan wandelroutes.

Ontspannen

Naast de activiteiten in de sneeuw kun je ook ontspanningsmogelijkheden vinden. Wat dacht je van heerlijke zwembaden en sauna’s? Kom helemaal tot rust nadat je een dagje buiten bent geweest in de kou. Natuurlijk kun je je ook terugtrekken in je eigen appartement of hotel. In de omgeving zijn er tientallen verschillende overnachtingsmogelijkheden te vinden.Booking.com

0