blog
Gids: Ervaar Oslo als een local

Gids: Ervaar Oslo als een local

Er zijn door de jaren heen heel wat geruchten verschenen over de inwoners van het prachtige Noorwegen. Zo zouden Noren erg gesloten en bijgevolg een tikkeltje (nou ja, een ‘tikkeltje’…) afstandelijk zijn. Zeer veel toeristen die enige tijd in Noorwegen spenderen spreken dit tegen om vervolgens bij thuiskomst aan te geven dat contact leggen met Noren toch niet altijd even vanzelfsprekend is. Volgen jullie nog? Eén ding staat in ieder geval vast, door rekening te houden met de interessante tips op deze pagina kan je de prachtige Noorse hoofdstad Oslo als een echte local gaan ontdekken.

Hoe je te gedragen in de Noorse hoofdstad?

Om maar meteen een open deur in te trappen, het is absoluut niet zo dat de locals in Oslo je als toerist niet verder zullen helpen bij problemen of vragen. Bovendien geldt voor Oslo dat ze door de jaren heen sterk multicultureel is geworden waardoor je er lang niet alleen maar Noren meer terug zal vinden. Waar je inderdaad wel rekening mee dient te houden is het ietwat gesloten karakter van de Noorse bevolking (dus toch!).

Zit je op de bus naast een wildvreemde en komt er een lege bank vrij? Dan is het heel gewoon dat één van beiden zich verplaatst. Bovendien is het heel ongebruikelijk om te lachen of zomaar een praatje te maken met een Noor. Ze voelen er zich duidelijk al snel een beetje ongemakkelijk bij. Dit alles neemt absoluut niet weg dat je er tijdens het ontdekken van het bescheiden uitgaansleven van Oslo zomaar enkele fijne Noorse vrienden op kan nahouden.

Drie culinaire verwenadressen van locals in Oslo

Oslo is niet alleen een toeristische stad, daarnaast wonen er ook heel wat mensen en beschikt ze over een bloeiend zakencentrum. Dit betekent automatisch dat er door de jaren heen heel wat mensen voor hebben gekozen om hier een eigen zaak te beginnen. Oslo staat er dan ook om bekend verschillende heerlijke restaurants te bevatten waar je fantastisch kan tafelen. Bovendien mag Oslo zich ook nog eens de koffiehoofdstad van Europa noemen waardoor je absoluut één van de speciale koffieshops moet gaan ontdekken.

Een absolute favoriet onder de locals waar je als toerist eigenlijk nooit iets over hoort is ‘Supreme Roastworks’. Oslo maakt haar reputatie als beste stad om de lekkerste koffie te drinken hier helemaal waar.

Ben je geen echte koffiedrinker, maar ben je wel altijd te vinden voor een lekkere vegetarische of veganistische maaltijd? In dat geval ben je bij ‘Funky Fresh Foods’ aan het juiste adres. Je ontdekt hier het concept van ‘raw food’ welke bij de locals in de Noorse hoofdstad bijzonder populair is.

Bovendien is niet alleen het eten een aanrader om hier even te vertoeven. Deze bar is namelijk terug te vinden in het centrum van de stad en beschikt over een werkelijk zeer aantrekkelijk ogende ruimte. Als klap op de vuurpijl geniet je ook nog eens van een fantastisch uitzicht op de rivier de Aker.

Een derde culinair pareltje welke vaak onder de radar van de toeristen blijft vinden we terug onder het dak van de zogenaamde Mathallen. Hier bevindt zich de ‘Hitchhiker’. Je vindt hier het beste streetfood welke afkomstig is uit alle uithoeken van de wereld. Absoluut fantastisch!

Beleef het uitgaansleven van Oslo als een echte local

Menig aantal Europese hoofdsteden staan er om bekend over een gevarieerd en bovendien bruisend uitgaansleven te beschikken. Dat geldt niet voor Oslo. Het aantal echt grote pubs of discotheken is dan ook op één hand te tellen. Dat maakt het voor toeristen vaak tot een uitdaging om eens stevig de bloemetjes buiten te zetten.

Ben je op zoek naar een fantastische cocktailbar? In dat geval raden locals je graag ‘Bar Boca’ aan. Typerend voor de inwoners van Oslo (zowel jong als oud) is bovendien dat ze er van houden om een glas te heffen in één van de verschillende brouwerijen die er verspreid over de stad zijn terug te vinden. In het bijzonder ‘Schous Bryggeri’ met haar fantastische kelder is op dit vlak een insiders tips.

Winkelen in Oslo? Niet in het centrum!

Ondanks het feit dat het hart van Oslo jou heel wat moois te bieden heeft wordt het door locals steeds aangeraden om hier niet te winkelen. Het merendeel van de rasechte Noren die zijn geboren en getogen in Oslo geven er dan ook de voorkeur aan om bijvoorbeeld hun nieuwe kledingstukken te kopen in Grünerløkka, in het oosten van de stad.

Je vindt hier niet perse indrukwekkende winkels, maar wel tal van uitnodigende, kleine boetiekjes waar je werkelijk prachtige kledingstukken kan kopen van lokale designers. Breng je tijdens het voor- of najaar een bezoek aan Oslo? In dat geval is het ook altijd een aanrader om enkele van de vele rommelmarkten in de scholen te ontdekken. Je kan hier wel leuke voorwerpen kopen tegen een uiterst zacht prijskaartje.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Oslo

0