blog
Op safari in Tanzania

Op safari in Tanzania

Wordt jouw safari in Tanzania er eentje om nooit te vergeten? Vier insidertips van de experts


Zeg je safari, dan denk je aan Tanzania. Samen met Kenia is dit land dé ultieme bestemming voor een safari met een focus op natuur en cultuur. Tanzania heeft een rijke geschiedenis die je overal terugziet. Wist je dat Tanzania twee miljoen geleden al bewoond werd door de voorgangers van de moderne mens? In de vele millennia die volgden is het land vaak van heerschappij gewisseld. Zo hebben de Arabieren, Perzen, Portugezen en de Duitsers allemaal hun stempel gezet op dit strategisch gelegen gebied. De interessante geschiedenis in combinatie met de wonderlijke natuur en vriendelijke bevolking maakt Tanzania dé bestemming voor een rondreis. Omdat Tanzania nog niet platgelopen wordt door de toeristen, is dit artikel erg behulpzaam om het land wat beter te leren kennen. Hier zijn vier insidertips voor een safari  Tanzania.

Ga op bezoek bij de meer dan drie miljoen dieren van het Serengeti National Park

Je hebt het misschien wel eens op National Geographic gezien: de massamigratie van meer dan een miljoen gnoes en honderdduizenden zebra’s. Deze grote trek vindt jaarlijks in het Serengeti National Park plaats rond het begin van de regentijd, in oktober. Het is een spectaculair gezicht. Andere dieren, zoals onder meer de giraffes, hebben een vast territorium en blijven dus het gehele jaar op dezelfde plek. In het Serengeti National Park ga je zeker oog in oog staan met meerder bijzondere diersoorten.

Safari in Tanzania

Beklim de Kilimanjaro

De Kilimanjaro is een wereldberoemde slapende vulkaan. Als je van plan bent om de Kilimanjaro te gaan beklimmen moet je een gedegen voorbereiding en goede uitrusting hebben. Als je de gehele tocht wilt lopen en klimmen ben je ongeveer een week bezig. Onderweg wisselen de temperaturen flink. Je loopt zowel in de tropen (aan het begin van de route) als in de sneeuw (aan het einde). Ben je niet echt een wandelaar? Je kunt de vulkaan wanneer je gaat rondreizen door Tanzania ook van een afstandje bekijken. Vanuit het nationale park Kilimanjaro bijvoorbeeld; bij de stad Moshi.

kilimanjaro 1025146 1280

Geniet van zon, zee, Zanzibar

Zanzibar is een Tanzaniaans eiland. Alle voormalige heersers van Tanzania hebben er hun voetafdrukken achtergelaten. Er is zelfs nog een waar paleis van de oude sultan van Oman. Zanzibar is erg populair onder strandliefhebbers. Je bent er namelijk gegarandeerd van mooi weer. Dat is natuurlijk een fantastisch vooruitzicht als je vanuit Nederland een rondreis boekt. In de helderblauwe zee biedt felgekleurd koraal een schuilplek voor de meest uiteenlopende zeedieren. Zanzibar is daarom een perfecte bestemming om te duiken of om te snorkelen.

Op safari in Tanzania

Maak kennis met de vriendelijke bevolking

Als je wilt zien hoe een échte multiculturele samenleving er uit ziet, moet je rondreizen door Tanzania. Er zijn namelijk meer dan 120 verschillende stammen in het land. Zij hebben allemaal hun eigen tradities en talen. Ook is er een grote verscheidenheid aan religies. Een deel van de bevolking is christen, een deel is moslim en een deel volgt een van de inheemse religies. De verbindende factor tussen al deze mensen is de taal (het Swahili) en de liefde voor dans en muziek.

Dé Safari specialisten:

 
0