Rondreis Senegal

Rondreis Senegal

Een rondreis Senegal geeft een goede blik op de grote contrasten die het land rijk is.

Vandaag de dag zijn de Franse invloeden in Senegal in Afrika nog steeds goed zichtbaar. Dat komt doordat het land lange tijd onder Frans bewind stond. Senegal werd in 1960 onafhankelijk en sindsdien probeert aan een eigen democratisch bewind te werken. Een rondreis door Senegal geeft een goede blik op de grote contrasten die het land rijk is. Enerzijds zijn er prachtige villa’s en ruime boulevards, anderzijds heerst er nog steeds een grote armoede en komt een groot deel van de bevolking tekort aan zaken als educatie en medische zorg. Het land is een getuige van beide aspecten van het Senegalese leven.

Rondreis Senegal

De hoofdstad Dakar

De meest bekende stad van Senegal is zonder twijfel Dakar, vooral dankzij de autorally’s die hier gehouden worden. De stad is groot, luid en gevuld met vele bezienswaardigheden. De kern van het centrum is echter vrij klein, waardoor je deze stad het beste te voet kunt verkennen. Een eerste bezienswaardigheid is de grote haven waaraan Dakar is gebouwd. Deze heeft een mediterrane uitstraling en doet dromen van een luxueus verleden.

Vanuit Dakar kan een tocht gemaakt worden naar het nabij gelegen eiland Gorée. Dit historische monument kent tot op vandaag geen straten of lanen. Alles samen telt het eiland een duizendtal inwoners. Het historische belang van Gorée gaat terug tot in de tijd van de slaven, gezien het eiland gebruikt werd om West-Afrikaanse slaven te verhandelen.

In Dakar zelf zijn de paleizen en vele markten die rondom het Onafhankelijkheidsplein staan, zeker een bezoekje waard. De kunstmarkt ‘Village Artisanal Soumbédioune’ mag je ook zeker niet overslaan. Hier kan men tal van prachtige souvenirs kopen die met de hand vervaardigd zijn en van Senegalees vakmanschap getuigen.

Rondreis Senegal

Van de stad naar het park

Om tot rust te komen, na enkele dagen in de drukte van Dakar te hebben vertoefd, is het park Niokolo Koba ideaal. Dit park kent een uitgebreide fauna en flora van wel meer dan zeventig diverse zoogdieren, driehonderd vogelsoorten en vijftienhonderd verschillende planten en bloemen. Het park strekt zich uit over een oppervlakte van 813.000 hectare en is daarmee ook het belangrijkste natuurgebied van Senegal.

Naast Niokolo Koba kent Senegal nog vier andere nationale parken. Deze zijn minder indrukwekkend, maar trekken toch heel wat toeristen hier heen, aangezien ze makkelijk te bereiken zijn. Een rondreis kan één of meerdere parken op het programma hebben, Niokolo Koba is zeker een topper en wordt niet vaak overgeslagen.

Genieten in Thiès

Rondreis Senegal

Wie vanuit Dakar in Oostelijke richting reist, komt terecht in Thiès. Deze stad is voornamelijk bekend dankzij zijn wereldberoemde tapijtenfabriek. De fabriek vervaardigt tapijten die stuk voor stuk gebaseerd zijn op schilderijen van Senegalese kunstenaars. Ze kent een wereldwijde afzet markt en per tapijt worden duizenden euro’s betaald. Een bezoek aan de fabriek kan men vooraf aanvragen wanneer een volledige rondleiding behoort ook tot de mogelijkheden.

In het andere geval zijn slechts enkele delen van het gebouw toegankelijk. Behalve de tapijtenfabriek vindt men in Thiès ook heel wat gezellige eetgelegenheden en cafeetjes en leent dit stadje zich uitstekend voor leuke wandelmogelijkheden. Hier kan men voor weinig geld een rijk gevulde maaltijd krijgen in één van de goedkope restaurants. Thiès is de stad bij uitstek voor een rustige namiddag in de warme zon.

Voor meer informatie over rondreizen door Afrika, kan je naar onze rondreis Afrika pagina!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Senegal.