blog
5 Gave activiteiten om te doen in Tanzania

5 Gave activiteiten om te doen in Tanzania

Tanzania beschikt over de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Dat is al een gave reden om naar het Afrikaanse land te reizen. Toch zijn er ook nog vijf andere dingen die echt de moeite waard zijn. Lees hier onze top 5 gave activiteiten om te doen in Tanzania!

Leeuwen spotten

5 Gave activiteiten om te doen in Tanzania

In bepaalde gebieden in Tanzania lopen leeuwen los rond. Zo ook in Serengeti. De leeuwen worden bijzonder gerespecteerd door de lokale bevolking en erop jagen is ook streng verboden. Met behulp van de natuurbeschermingsorganisatie Lion Guardians probeert men de dieren zoveel mogelijk te beschermen.

Masai cultuur

5 Gave activiteiten om te doen in Tanzania

De Masai is een van de laatste krijger stammen ter wereld. Zij behouden nog eeuwenoude tradities, zoals ze die in andere landen niet meer kennen. De totale populatie wordt geschat op zo’n 900.000 mensen. Deze mensen zitten verspreid over Tanzania en buurland Kenia. De Masai eten eigenlijk alleen maar vlees van koeien, geiten en schapen. Ze eten ook kleinschalig pap van maïsmeel in de ochtend. Ook drinkt men, bij speciale gelegenheden, bloed van koeien. Je kunt zo’n dorp bezoeken en overnachten in een traditionele Masai hut!

Ngorongoro-krater

5 Gave activiteiten om te doen in Tanzania

De Ngorongoro krater is een unieke krater. Het is namelijk de grootste intacte caldera (ingestorte vulkaankegel) ter wereld. In het gebied leven zo’n 25.000 grote, wilde dieren. Er wonen onder andere neushoorns, gazellen, luipaarden, zebra’s en diverse soorten vogels. Ook de leeuw loopt hier uiteraard rond.

Zanzibar

5 Gave activiteiten om te doen in Tanzania

Zanzibar is een eiland dat behoort tot Tanzania. Het vormt tezamen met het eiland Pemba een semiautonome staat. De twee eilanden staan ook wel bekend als de Specerijeneilanden. Het eiland is namelijk de op twee na de grootste producent in kruisnagels ter wereld. Het land is bovendien rijk aan witte stranden en er zijn een aantal unieke duikplekken op het eiland. Ook kitesurfen is hier sterk in opkomst.

Kilimanjaro

5 Gave activiteiten om te doen in Tanzania

De Kilimanjaro is de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Het is zeer populair onder toeristen, mede omdat het zo toegankelijk is. Uiteraard is er wel enige conditie vereist, maar je kunt via paden redelijk hoog komen. Als je echt naar de top van de berg wilt, dien je wel goed te kunnen klimmen. Het is in ieder geval niet voor beginners bestemd. De hoogste top is in ongeveer 5 of 6 dagen te bereiken. Onderaan merk je tropische hitte, bovenaan merk je ijskoude temperaturen

Al met al onze 5 Gave activiteiten om te doen in Tanzania. Boek een rondreis en ga genieten!

Bekijk is het filmpje van Sawadee Reizen voor een echte indruk van Tanzania:

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Tanzania

Bekijk is het filmpje van Djoser Reizen voor een geweldige indruk van Tanzania:

 

0