blog
Vakantie Embu

Vakantie Embu

Embu is een kleine stad dat ongeveer 120 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad van Kenia Nairobi ligt. De stad is de hoofdstad van de provincie Mashariki. Alhoewel het een vrij kleine stad is, ziet men de stad wel als het handelscentrum van Oost-Kenia. Er wonen zo’n 41.000 mensen in de stad. Embu is nog geen oude stad, want het werd pas gesticht in 1906 door Britse kolonisten. In 1930 werden de eerste scholen gebouwd. De stad staat vooral bekend om de Jacaranda bomen die overal in het plaatsje staan. In de bloeiperiode kleurt de stad prachtig paars. De stad is ook populair onder bergbeklimmers, want vanuit Embu kun je de Mount Kenya beklimmen. Dit is de hoogste berg van het Afrikaanse land Kenia.

Klimaat

De stad heeft een tropisch savanneklimaat. In de winter is er veel minder regen dan in de zomer. De gemiddelde temperatuur is het gehele jaar door vrijwel hetzelfde: rond de 22 graden Celsius. De gemiddelde maximumtemperatuur is rond 28 graden Celsius, terwijl de gemiddelde minimumtemperatuur zo’n 16 graden Celsius is.

Bezienswaardigheden in Embu

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De meest bezochte bezienswaardigheden zijn Mount Kenya en verschillende kerken en kathedralen.

St. Paul’s Cathedral

De stad heeft verschillende mooie kathedralen die je kunt bekijken tijdens je vakantie. In het noorden van de stad staat de St. Paul’s Cathedral. Deze grote kathedraal is onderdeel van het Anglican Church of Kenya (ACK). De ACK heeft zo’n vijf miljoen leden in het Afrikaanse land. Dat is ongeveer 10% van het totale inwoneraantal van het Afrikaanse land.

Diocese of Mount Kenia East

De Diocese of Mount Kenia East is één van de grootste kerken van Kenia. De kerk heeft een prachtig Afrikaans ontwerp en is erg mooi om te zien.

Mount Kenya beklimmen

De Mount Kenya is de hoogste berg van het Afrikaanse land en staat geregistreerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De berg is maar liefst 5199 meter hoog en daarmee is het na de Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika. De toppen van de berg bestaan uit resten van de uitgedoofde stratovulkaan die drie miljoen jaar geleden actief was. Embu is een belangrijke uitvalsbasis voor de berg. De berg is redelijk goed te betreden vanaf dit punt. Tijdens de wandeling naar de top van de berg heb je een prachtig uitzicht over de verschillende landschappen. Het is raadzaam om tussendoor voldoende pauzes in te lassen. Tevens is het raadzaam om de berg te beklimmen met behulp van een gids. Neem ook de juiste uitrusting mee voor het beklimmen van een berg.

Vervoer

De stad is bereikbaar per vliegtuig. Het stadje heeft namelijk een kleine nationale luchthaven met een één landingsstrook. Er kunnen alleen kleine vliegtuigen landen op deze strook. Het busvervoer is echter ook prima geregeld in het Afrikaanse land en daarom kiezen ook veel toeristen ervoor om de met de bus naar te reizen naar het plaatsje. Ook de ietwat kleinere taxibusjes zijn populair.

Een rondreis Kenia boeken?

Wil jij een rondreis naar Kenia gaan boeken? Dan is het belangrijk dat je goed gaat vergelijken bij alle rondreizen Kenia aanbieders. Een rondreis Kenia word het meeste geboekt in combinatie met een rondreis Tanzania. Oriënteer je ook goed op hoeveel vrijheid je hebt tijdens jouw rondreis door Kenia. Wij hopen dat je op onze website goedkoperondreis.com een leuke rondreis hebt kunnen vinden naar Kenia!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Kenia

 

 

0