Beste reistijd voor een safari in Afrika

Beste reistijd voor een safari in Afrika

Beste reistijd Safari in Afrika

Wat is de beste reistijd voor een safari in Afrika?

Heb je plannen om een prachtige safari trip te maken? Dan doe je er verstandig aan om eerst goed te kijken wanneer je het beste wilde dieren kunt spotten. In bepaalde maanden zijn wilde dieren namelijk actiever dan andere maanden. We hebben een top 7 voor je opgesteld!

Of je nu alleen reist of met een groep, het is altijd verstandig om goed na te gaan wanneer wilde dieren het actiefst zijn. Dat verschilt sterk per land, dus neem deze lijst goed door.

1. Namibië

Namibië heeft een prachtig nationaal park genaamd Etosha. Je kunt hier het beste heen gaan in de droge periode. De droge periode valt tussen mei en september. Je vindt er dan echt talloze dieren!

Beste reistijd voor safari trip

2. Botswana

Ook in Botswana kun je het beste terecht tijdens het droge seizoen. Hier valt het droge seizoen wel net in een andere periode: van juni tot september is de beste reistijd voor een safari trip. Wil je meer weten over Botswana? Bezoek dan de website Vakanties in Botswana.

botswana 927284 640

3. Oeganda

Oeganda staat bekend om de grote hoeveelheid berggorilla’s. Ze zijn het beste te spotten van december tot en met maart of van juni tot en met september. Tijdens het regenseizoen is het lastig om de gorilla’s daadwerkelijk te spotten.

Beste reistijd voor safari trip

4. Zimbabwe

Zimbabwe heeft veel wildparken. Je kunt deze het beste bezoeken tussen juli en oktober. Indien je ook graag wilt raften op je safari trip, kun je het beste gaan tussen augustus en oktober. De waterstand is dan laag, waardoor het zich perfect leent voor raften.

lions 185563 640

5. Tanzania

In het noorden van Tanzania vind je de natuurparken Serengeti en Ngorongoro. Er zijn dan talloze zebra’s en gnoes te zien. In februari en maart zijn de dieren het actiefst. De wilde dieren maken dan een groot trek. Dat weten niet alleen wij, maar dat weten ook de roofdieren! Deze zijn dus gedurende deze maanden ook erg actief. Tussen juni en november valt het droge seizoen. Dan kun je het beste naar het zuiden van Tanzania gaan.

Beste reistijd voor safari trip

6. Zuid-Afrika

Voor Zuid-Afrika geldt ook dat het droge seizoen de beste reistijd is. Dat loopt in het Zuid-Afrikaanse land van juni tot september.

Lees hier over het Mountain Zebra National Park 

Lees hier over het Kruger National Park

 
elephant 2923917 640

7. Kenia

De beste reistijd voor een safari trip in Kenia is tussen juli en oktober. Dit zijn de droge maanden en dan trekken de dieren veel rond. Vooral de zebra’s en gnoes maken vele meters. In de periode tussen januari en maart kun je ook een leuke safari trip maken. De droogte zorgt ervoor dat veel dieren samenkomen bij meren en rivieren

Beste reistijd voor safari trip