blog
Kruger National Park Zuid Afrika

Kruger National Park Zuid Afrika

Kruger National Park Zuid-Afrika

Het Kruger National Park in Zuid Afrika is één van de bekendste safariparken in de wereld. Het park is 380 km lang, 60 km breed en heeft een oppervlakte van 20.000 vierkante kilometer. Er zijn binnen het park een aantal kampen en alleen hier is het toegestaan voor bezoekers om uit te stappen.

Kruger National Park Zuid Afrika

Enorme variatie aan dieren..

Niet alleen de grootte van het park is imponerend, maar ook de grote variatie aan dieren is bewonderenswaardig. Natuurlijk kan de Big Five niet ontbreken in dit park (Leeuw, Buffel, Luipaard, Neushoorn en Olifant), maar ook andere dieren als zebra’s, hyena’s, impala’s, krokodillen en nog veel meer dieren zijn te vinden in het Krugerpark van Zuid Afrika

De Panoramaroute

Een rondreis Zuid-Afrika heeft veel moois te bieden en wat zeker niet mag ontbreken aan je reis is het doen van de Panoramaroute. Je vindt deze route in de provincie Mpumalanga. Het is aan te raden om vlakbij de route te overnachten, zodat je ’s ochtends vroeg direct op pad kan gaan om alles te kunnen zien.

 

Kruger National Park Zuid Afrika

Je zult veel mooie watervallen tegenkomen en prachtige vergezichten. Een leuk en rustige plaatsje om te overnachten in Witrivier. Vanaf Johannesburg is het een paar uurtjes rijden. Als je van plan bent de route van ‘onder’ naar ‘boven’ te rijden, dan kan je daarna direct door naar het Krugerpark.

Gods Window

De populairste tussenstop is toch wel Gods Window, dit komt voornamelijk doordat je erg ver weg kan kijken over het mooie Zuid-Afrikaanse landschap. Niet altijd kan je genieten van het mooie vergezicht. Tussen de regenmaanden september en maart wil er nog wel eens een dikke mist hangen tussen de bergen. Behalve voor Gods Window geldt dit ook voor de andere uitkijkpunten op de te rijden route.

Onderweg kom je verschillende kleine dorpjes tegen waar je lekker wat kunt gaan eten. Voor de bekende goudzoekersdorpjes als Pelgrims Rest en Graskop zijn erg populair bij de toeristen. Tijdens een goed gevulde dag kom je veel vriendelijke mensen tegen die je graag willen helpen. De entree tot de meeste bezienswaardigheden zijn erg goedkoop. Bij veel plekken betaal je slechts 10 rand per auto, maar er zijn ook plekken waar je net wat meer moet betalen.

De watervallen van Zuid Afrika

Kruger National Park Zuid Afrika

Naast het bezoeken van Gods Window zijn er nog veel meer plekken die je kan bezoeken. Denk eens aan de verschillende watervallen zoals de Lisbon en Berlin Falls, de Mac Mac Falls,, Lone creek falls, Bourke’s Potholes, River Canyon, de Drie Rondavels en The Pinnacle Rock.

Zodra je onderweg bent, zul je zien dat er nog veel meer bijzondere plekken zijn die je kunt gaan bekijken. Plan van te voren goed in wat je wilt gaan bekijken, want het zal de nodige tijd kosten om alles te zien. In heel Zuid-Afrika kom je kraampjes tegen waar souvenirs worden verkocht. Zo ook bij de Panoramaroute. Let op dat je wel wat te eten meeneemt voor onderweg, want het kopen van eten is niet overal mogelijk.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zuid-Afrika

 

 

pagina’s over Zuid Afrika

Rondreis Zuid Afrika
Durban Zuid Afrika
Johannesburg Zuid Afrika
Pretoria Zuid Afrika
Tafelberg Zuid Afrika
St. Lucia Zuid Afrika
Soweto Zuid Afrika
Mountain Zebra National Park
9 redenen voor een rondreis
Ga rondreizen door Afrika
Rondreizen op maat Zuid Afrika

 

0