Rondreis Lesotho

Rondreis Lesotho

Een rondreis Lesotho

Dat is het verkennen van eeuwenoude beschavingen

Een rondreis door de kleine staatjes van Afrika, zoals Lesotho, kan veel te bieden hebben. Het is immers juist op deze plekken waar de echte aard van Afrika te ontdekken is. In het zuiden van het continent, bij Zuid-Afrika zijn immers allerlei bijzondere zaken te zien en te ontdekken. Dit geldt zeker wanneer voor een georganiseerde reis wordt gekozen met een gespecialiseerde gids. Wel is het dan natuurlijk van belang om alle informatie goed op orde te hebben. De volgende zaken kunnen daarom meehelpen bij het nemen van een gedegen beslissing om nu eindelijk voor een rondreis Lesotho te kiezen.

Lange geschiedenis

Het bijzondere aan rondreizen door Afrika, en misschien wel in het bijzonder door Lesotho, is dat er zoveel geschiedenis ligt. Het is immers zo dat hier al sinds het begin der tijden leven is. Daardoor kunnen eeuwenoude beschavingen worden verkend. Het bijzondere daarbij is dat die beschaving door de eeuwen heen slechts in beperkte mate veranderd is. Dit is natuurlijk heel anders dan het moderne leven dat op heel veel andere plekken op aarde om zich heen heeft gegrepen. De wereld lijkt hier dan ook vaak net iets langzamer te draaien. Dit zorgt voor een echt vakantiegevoel vol rust en ontspanning.

De dorpjes

Reizen zoals een rondreis door Lesotho draaien over het algemeen om het ervaren van de echte cultuur van een streek. Anders dan in de veel grotere landen die rondom die kleine staatje liggen is hier namelijk nog veel bij het oude gebleven. Dit maakt het dan ook juist zo interessant. Het best komt dit tot uiting in de kleine dorpjes. Daar is goed te zien hoe de tijd in sommige opzichten lijkt stil te staan. Dit zorgt ervoor dat veel nog authentiek en echt is, anders dan bijvoorbeeld op de veel meer toeristisch ingestelde andere plekken die in de buurlanden te vinden zijn.

Grote hoogte

Het meest bijzondere aan Lesotho is toch wel dat het op grote hoogte ligt. Het ligt op 1.000 meter boven de zeespiegel. Daarmee lijkt het dan ook in niets op Nederland, dat natuurlijk qua ligging exact het tegenovergestelde is van dit kleine landje. De hoge ligging uit zich ook in bijvoorbeeld de bijzondere natuur die is opgebouwd rond flora en fauna die goed gedijt op deze hoogte. Een verkenning van de natuur tijdens een rondreis is dan ook zeker aan te raden aan de liefhebber. Dit is minstens zo interessant om te beleven als de cultuur die in het land heerst.

Onderdeel van uitmaken

Het leuke aan een rondreis door Lesotho is ook dat het goed mogelijk is om onderdeel van de bevolking en de omgeving uit te maken. Dat kan op verschillende manieren. Een goed voorbeeld is het meebeleven van de tradities in één van de dorpen waar kan worden meegedaan met de inheemse bevolking aan allerlei gebruikelijke activiteiten. Anderzijds is precies hetzelfde mogelijk waar het gaat om het beleven van de natuur van het land. Ook dit kan van heel dichtbij worden gedaan. Het is niet zo dat uitsluitend vanuit een afgesloten auto gekeken kan worden naar de dieren en de planten.

Rondreis Combineren?

Omdat de omvang van het staatje gering is, kan het vaak zo zijn dat een rondreis door Lesotho het best gecombineerd kan worden. Omdat het land midden in Zuid-Afrika ligt, ligt het voor de hand om dit land als tweede optie mee te nemen voor een wat grotere rondreis. Het is zelfs mogelijk om Lesotho onderdeel te laten zijn van een langer durende rondreis door het zuiden van het continent waarbij meerdere landen en staatjes worden aangedaan, bijvoorbeeld eSwatini het vroegere Swaziland Alle reden om dit dus goed uit te zoeken en direct een reis te boeken naar dit bijzondere stukje van de wereld.

Pagina’s over Zuid Afrika:

Rondreizen door Zuid Afrika
Kruger National Park Zuid Afrika
Op vakantie naar Durban Zuid Afrika
St. Lucia Rondreis Zuid Afrika
De Tafelberg Zuid Afrika
9 Redenen voor een rondreis Zuid-Afrika

Vergelijk hier direct alle reizen naar Lesotho