Goedkope rondreis Tunesië

Goedkope rondreis Tunesië

De leukste uitjes voor een goedkope rondreis Tunesië

Tunesië is een land in Afrika dat grenst aan de Middellandse Zee. Het is een populair vakantieland vanwege de hagelwitte stranden en de azuurblauwe zee. Toch is het zonde om op het strand te blijven liggen, aangezien er heel veel te zien is in Tunesië.

Goedkope rondreis Tunesië

Weer en klimaat in Tunesië

Tunesië kent 3 klimaatzones door de invloed van de woestijn, de zee en de bergen. Er heerst een Middellandse zeeklimaat, een warm woestijnklimaat en een steppeklimaat. Door deze verschillen in het klimaat kan het aan de ene kant van het land warmer zijn dan aan de andere kant.

Natuur ontdekken in Tunesië

Goedkope rondreis Tunesië

Tunesië kent veel bossen en woestijnen. In de Sahara woestijn van Tunesië kun je een tocht maken op een kameel. Hier worden veel expedities voor gehouden, dus is er altijd wel eentje als jij er bent. Hou je van wat meer actie, dan is het ook gaaf om met een 4WD door de Sahara te scheuren.

De bevolking van Tunesië

96 procent van de bevolking van Tunesië  is islamitisch. De bevolkingsdichtheid van Tunesië is erg laag in vergelijking tot Nederland. Toch is dit niet altijd te merken, omdat de meeste inwoners van Tunesië in de grote steden wonen. Op het platteland kom je daarom slechts een paar mensen tegen. Arabisch is de oorsprong van de taal van Tunesië, maar hier zijn wel verschillende variaties in. Kom ook kennis maken met de lokale bevolking tijdens jouw goedkope rondreis Tunesië.

Weetjes over de bevolking van Tunesië en over het land:

  • De hoofdstad van Tunesië is Tunis
  • Het landnummer van Tunesië is +216
  • De valuta waarmee je kunt betalen in Tunesië is de Tunesische dinar
  • In Tunesië wonen minder mensen dan in Nederland
  • De officiële taal van Tunesië is Arabisch
  • Tunesië ligt in Noord-Afrika en hoort bij de Maghreblanden

Bezienswaardigheden in Tunesië

Hammam: In Tunesië vind je speciale badhuizen (hammam). In deze huizen komt de bevolking bij elkaar om zich te wassen en om contacten te leggen. In elke stad is wel een hammam te vinden waar je een verfrissend stoombad kunt nemen of een massage kan krijgen.

Goedkope rondreis Tunesië

De lokale markt: De lokale markten van Tunesië zijn heel anders dan de markten hier in Nederland. De marktkramen zijn eenvoudig en het draait er meer om het product zelf dan om de fysieke reclame. Daarnaast is de sfeer er gemoedelijk en kun je gelijk iets leren over de eetgewoonte van de bevolking.

De leukste uitjes in Tunesië

Tunesië is een veelzijdig land waar het klimaat vaak goed mee zit. De zomermaanden kunnen behoorlijk heet zijn, en de winters zijn lekker mild. Natuurlijk is het klimaat niet de enige reden om een rondreis door Tunesië te gaan maken. Je kunt er ook van alles zien en doen. Wij geven je enkele leuke tips voor mooie uitjes in dit prachtige land.

Nationaal Museum Bardo

Een kijkje in de geschiedenis van Tunesië tijdens de rondreis? Dan is het Nationaal Museum Bardo een echte must. Dit museum is het thuis van de meest indrukwekkende archeologische schatten van het land. Je kunt er op de eerste verdieping kennis maken met de mozaïeken van de Romeinen. Dit is de meest belangrijke collectie van het hele museum. Een verdieping hoger kan je onder meer objecten vinden die zijn opgegraven en waarschijnlijk tussen de 1700 en 1900 jaar oud zijn. Daarnaast vindt je hier ook terracotta beeldjes die ooit van diverse Goden zijn geweest.

De Medina

Goedkope rondreis Tunesië

In Tunis kan je een prachtige medina bezoeken als je op rondreis door Tunesië bent. Deze is zelfs zo indrukwekkend, dat de medina te vinden is op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Daarnaast is het de grootste van heel het land. Je kunt hier centraal een prachtige moskee vinden, de Djemaa ez Zitouna. Je kunt hier ook diverse souks vinden, en er zijn nog diverse andere bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld een school, een plein of een badhuis om de echte sfeer van de medina te proeven.

Parc du Belvédère

Dit prachtige park is een fantastische plek om lekker even bij te komen van de drukte van de stad van Tunis. Het park, dat door de Fransen werd aangelegd op de heuvel in het noorden van de stad, heeft voor de kinderen een klein dierenpark. Daarnaast zijn er in de zomer theatervoorstellingen te bezoeken en vind je er volop schaduw om even af te koelen.

De Souks

Natuurlijk is een rondreis door Tunesië niet compleet zonder bezoek aan minimaal één van de echte Arabische markten, de Souks. Er zijn er veel van te vinden in het land, en vaak hebben de Souks een speciaal onderwerp. Ga bijvoorbeeld naar een speciale kledingmarkt of een parfummarkt. Er is van alles wat.

Goedkope rondreis Tunesië

Villa Nouvelle

In het centrum van Tunis kan je een straat vol koloniale bouwwerken vinden. Dit is de Villa Nouvelle. Hier kan je onder meer het populaire Carlton Hotel vinden, en je kunt er een bezoek brengen aan het Theatre Municipal. De straat wordt gekenmerkt door kleine kioskjes, bloemenstandjes en patisserieën. Daarnaast zijn er veel bankjes te vinden en kun je diverse cafeetjes bezoeken.

Boek direct je ideale rondreis

Een rondreis door Tunesië heeft je veel te bieden, en het is iedereen dan ook aan te raden eens nader kennis te gaan maken met dit prachtige land. Natuurlijk kan je via Goedkoperondreis.com direct op zoek gaan naar de rondreis door Tunesië die perfect bij jou past. Zoek en boek, snel en voordelig! Zo makkelijk kan het zijn om jouw droomreis te plannen.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Tunesië