Steden en badplaatsen in het noordoosten van Tunesië

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Steden en badplaatsen in het noordoosten van Tunesië

Mooie zandstranden, kristalhelder water, kilometerslange olijfgaarden, zoutmeren, steppen, oases en lekker eten. Het is allemaal aanwezig in Tunesië, het kleinste staatje van Noord-Afrika. In het noorden vind je groene kustlijnen, waanzinnige mooie stranden en veel historie. En in het zuiden liggen een van de mooiste gedeelten van de Sahara woestijn te wachten op jou. Reis met ons mee door een denderend mooi Arabisch land!

De steden en badplaatsen in het noordoosten van Tunesië

Tunesië staat bekend om haar luxueuze badplaatsen en grote verscheidenheid aan accommodaties, waarvan er velen over centra voor thalassotherapie beschikken. Zo zijn Sousse en Hammamet in het noordoosten van het land, twee bekende kustplaatsen waar je veel hotels vindt en waar waterplezier voorop staat. Relax op het strand of ga actief aan de slag op een waterjetski of met een andere soort watersport als je er bent. Of struin door de steegjes en langs kraampjes in het karakteristiek centrum en ding af op koopwaren die de handelaren speciaal in Hammamet aanbieden.

De Medina

In het centrum van Sousse vind je de oude stad, die ook wel de medina genoemd wordt. Deze fotogenieke ‘stad binnen de stadsmuren’ mag je niet overslaan tijdens je bezoek aan Tunesië. De oude smalle steegjes met overdekte markten waar allerlei specifieke potten- en aardwerk en zakken kruiden verkocht worden, stralen de typische oosterse sfeer uit en lenen zich goed voor een mooie foto’s. Een stukje verderop tref je ook de kamelenmarkt, waar nog meer goederen aan de man worden gebracht. Sousse wordt gesierd door een ribat (versterkte toren van een klooster) uit 821 na Christus, het is de oudste van Tunesië.

In deze stad is ook het befaamde museum van Sousse gevestigd, waar veel archeologische vondsten uit de Fenicische, Romeinse, Vroegchristelijke en Islamitische tijd te bezichtigen zijn. Ook het eten is hier voortreffelijk, het aanbod varieert van toprestaurants in Europese stijl tot kraampjes langs de kant van de weg met traditionele Tunesische gerechten. Geniet van een typisch tonijnbroodje met traditionele harissa terwijl je onderweg bent.

Een ander juweeltje aan de kust, is de oude havenstad Monastir dat onder meer gebouwd is op de ruïnes van de Fenicische en Romeinse stad uit de oudheid. Niet alleen palmbomen en stranden zijn in de kustplaatsen aanwezig, zoals je zult merken aan de gebouwen en musea, maar ook een bewogen geschiedenis.

Woestijntocht per kameel

Bijna alle groepsrondreizen zakken af naar het zuiden van Tunesië voor een afwisselende tocht door de woestijn. Ver weg van het massatoerisme vind je de oneindige en stille zandduinen van de Sahara. Niet voor niets zijn in de afgelopen jaren veel regisseurs naar dit gebied afgedaald om hier een film op te nemen. Specifiek in Tunesië ligt namelijk een van de mooiste stukken van de Sahara. Zo is een gedeelte van Star Wars hier opgenomen, maar ook de film English Patient.

Stap op de rug van een kameel en bekijk het allemaal door je eigen ogen. Bezoek heuse woestijndorpen en oases die tot de verbeelding spreken en geniet ’s avonds van een fonkelende sterrenhemel. Veel groepsrondreizen bieden ook jeeptocht aan door de woestijn zodat je kunt crossen over de zandduinen.

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*