Rondreis Oeganda

Rondreis Oeganda

Rondreis Oeganda

De officiële naam van Oeganda is de Republiek Oeganda. Republiek Oeganda is een Afrikaanse republiek. De hoofdstad Kampala bevind zich boven op een zevental heuvels. De vertaling van Kampala betekend “de heuvels der antilopen”. Het is een mooi gebied, rijk aan flora en fauna.

Weer en klimaat in Oeganda

Oeganda ligt centraal in Afrika en ligt precies op de evenaar. Buurlanden van Oeganda zijn Kenia, Tanzania, Rwanda, Congo-Kinshasa en Zuid-Soedan. De grenzen van Oeganda lopen tevens door 3 grote meren. De gemiddelde hoogte van Oeganda is 1100 meter boven de zee, hierdoor is de temperatuur soms wat lager. Het belangrijkste klimaat in Oeganda is het tropisch savanneklimaat. Daarnaast komt er ook een tropisch moessonklimaat en een tropisch regenwoudklimaat voor.

Natuur ontdekken met een rondreis Oeganda

De natuur in Oeganda is werkelijk prachtig. Het bestaat voornamelijk uit savanne en oerwouden. In de oerwouden leven imposante dieren zoals de gorilla en op de savanne komen leeuwen en olifanten voor. Oeganda is dan ook perfect voor een wild safari met een jeep of een tour door de jungle. Met sommige toeren mag je dicht bij de gorilla’s komen om foto’s te maken. Breng ook een bezoek aan Murchison Falls National Park, wat ligt in het noordwesten van Oeganda. In dit park zie je veel overweldigende watervallen. Je kunt daar ook nijlpaarden, krokodillen, waterbokken en buffels zien.

De bevolking van Oeganda

84 procent van de bevolking van Oeganda is christelijk. De meeste van hen zijn katholiek. 12 procent van de bevolking leeft volgens de regels van de islam.

Weetjes over de bevolking van Oeganda en over het land:

  • De hoofdstad van Oeganda is Kampala en de president van Oeganda heet Yoweri Museveni.
  • Het wettige betaalmiddel in Oeganda heet de Oegandese shilling
  • Oeganda telt 37,58 miljoen inwoners
  • Oeganda kent twee officiële talen, Engels en Swahili

Bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis Oeganda

Rondreis Oeganda

Gorilla Tracking: Oeganda staat bekend om Gorilla Tracking expedities. Tijdens deze expedities krijg je de mogelijkheid om oog in oog te staan met een grote groep in het wild levende gorilla’s. Je kunt erg dichtbij komen bij deze imposante dieren. Een Gorilla Tracking expeditie zal zeker het hoogtepunt gaan vormen van jouw reis naar Oeganda.

De Nijl: De rivier de Nijl is 1 van de langste rivieren ter wereld. Tevens is deze rivier bekend van een aantal bijbelse verhalen. Vergeet niet om een rafttocht te maken over deze lange rivier.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Oeganda