blog
Vakantie Nairobi

Vakantie Nairobi

Nairobi is gelegen in Kenia en is de hoofdstad van het Afrikaanse land. Het centrum is erg modern en gericht op het toerisme. Er zijn diverse grote internationale hotels gebouwd. In de stad zijn er dan ook veel bezienswaardigheden die je tijdens een vakantie kunt bekijken.

Klimaat

De stad kent een subtropisch hooglandklimaat, waarbij er weinig contrast is tussen de temperaturen binnen een jaar. Toch is er wel een duidelijk voor- en najaar. De beste reisperiode voor een vakantie naar Nairobi is in de periode juni tot half oktober. Ook de hete droge periode van eind december tot en met februari is een prima reisperiode.

Bezienswaardigheden in Nairobi

De hoofdstad van Kenia heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn de Masai-markt, het nationaal museum en het Spoorwegmuseum.

Nationaal museum

Het nationaal museum van Kenia ligt ongeveer 10 minuten buiten het centrum. In het museum leer je van alles over de geschiedenis van het Afrikaanse land. Het museum opende haar deuren in 1910, maar werd in 1922 al verhuisd naar een groter gebouw. In 2005 heeft het nationale museum van Kenia een grote renovatie ondergaan. Het museum is dagelijks geopend van 09.30 tot 18.00.

Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum geeft je een goed beeld van de aanleg van de spoorwegen in Kenia. Ook staan er een aantal oude stoomlocomotieven in het museum. Deze zijn nog steeds actief, want toeristen kunnen er een rondje in rijden. Daarnaast vind je een indrukwekkende miniatuurspoorweg.

Masai-markt

De Masai-markt wordt wekelijks georganiseerd in Nairobi. Je kunt er dan allerlei producten van de Masai-stam kopen. Enkele producten die je kunt kopen zijn sieraden, drums, kleding en houten handwerk. Als toerist zit je hier goed, want je kunt ook ontzettend veel leuke souvenirs kopen.

Langata

Langata is een voorstad van Nairobi. Je kunt hier een traditioneel dorp bezoeken. De houten hutten staan voor het culturele verleden van het Afrikaanse land. Het dorp werd in 1971 opgericht als toeristische attractie. Het is dan ook echt uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. Dagelijks worden er voorstellingen gegeven door de traditionele stammen: de Masai, Taita, Kamba en Luhya. De rituele dansen worden uitgevoerd en ook kun je er heerlijk eten bij het lokale restaurant.

Vervoer

De internationale luchthaven van het land is gevestigd in Nairobi. Het is de grootste luchthaven van Centraal- en Oost-Afrika en het is daarmee ook een vrij druk vliegveld. Als je op het Jomo Kenyatta International Airport aankomt kun je met de bus, taxi of pendelbus naar het centrum reizen. Als je eenmaal aangekomen bent in de stad kun je het beste gebruikmaken van taxi’s. Deze zijn erg voordelig en bovendien ben je erg snel op bestemming. Als alternatief kun je ook met de bus reizen. Ook dit type vervoer is erg goedkoop. Wel is het zo dat de bussen vaak overvol zijn. Je kunt ook met een matatu reizen. Dit is een minibus die je vrijwel overal heen brengt. Vanwege de armoede in het land wordt het door de Nederlandse ambassade afgeraden om in de avond met het openbaar vervoer te reizen.

Een rondreis Kenia boeken?

Wil jij een rondreis naar Kenia gaan boeken? Dan is het belangrijk dat je goed gaat vergelijken bij alle rondreizen Kenia aanbieders. Een rondreis Kenia word het meeste geboekt in combinatie met een rondreis Tanzania. Oriënteer je ook goed op hoeveel vrijheid je hebt tijdens jouw rondreis door Kenia. Wij hopen dat je op onze website goedkoperondreis.com een leuke rondreis hebt kunnen vinden naar Kenia!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Kenia

 

 

0