Rondreis Tanzania

Rondreis Tanzania

Bezoek de Kilimanjaro tijdens een rondreis Tanzania

de Kilimanjaro

Als er wordt gedacht aan Tanzania, dan duikt al snel de berg Kilimanjaro op. Dat is niet gek, want deze berg is een grote attractie en trekpleister voor toeristen. Zij kunnen hier een rustige bergwandeling maken en genieten van het prachtige uitzicht. Tanzania heeft natuurlijk nog veel meer te bieden!

Zo is een rondreis Tanzania bijvoorbeeld rijk aan cultuur. De welbekende dorpjes met lokale inwoners zijn goede manieren om de cultuur van het land te ontdekken. Nog een betere manier om de cultuur te ontdekken is om bij deze mensen mee te eten! Zij zullen lokale en traditionele maaltijden bereiden die buitengewoon bijzonder en lekker smaken! Je kan hieronder direct rondreizen naar Tanzania vergelijken of leer meer over een rondreis Tanzania in dit artikel.

De natuur bij een rondreis Tanzania

Rondreis Tanzania

Geen toerist ontkomt aan de natuur in Tanzania. Dat is ook niet erg, want de natuur in het land is prachtig. Zo zijn er grote uitgestrekte bossen waarin prachtige watervallen liggen. Deze watervallen zijn niet alleen prachtig om te zien, maar het is ook nog eens erg leuk en lekker om een duik te nemen in het water van de rivier.

En dan komt er natuurlijk de crème de la crème van de vakantie naar Tanzania: een safari. Veel toeristen gaan naar Afrikaanse landen om een safari mee te maken. Niet gek, want een safari biedt de mogelijkheid om een zeer bijzondere ervaring mee te maken. Tijdens een safari is het namelijk mogelijk om wilde dieren nog geen meter van je vandaan te zien! Het is ook mogelijk om de beroemde big five te aanschouwen!

Cultuur ontdekken in Tanzania

Tanzania is een land dat rijk is aan cultuur. Zo zijn er veel leuke restaurantjes waar lokale gerechten worden geserveerd en zijn er veel dorpjes waar ’s avonds bewoners optreden met bijzondere en prachtige toneelstukken.

Tanzania is ook een land van extremen. Van de hoogste berg van Afrika tot het lage punt bij de zee, in Tanzania is het allemaal te vinden. Dit zorgt ervoor dat Tanzania een zeer veelzijdig land is. Iedere toerist kan namelijk zijn tijd fijn doorbrengen in het land

De Masai

Het welbekende Masaï volk woont afgelegen in hun eigen dorpjes. Deze mensen leven al sinds lange tijd hun eigen leven en hanteren daarbij hun eigen tradities. Hun leefwijze is tot nu toe nog niet veranderd door de westerse invloed van het land. Dit is ook de reden dat deze mensen goed laten zien hoe de mensen in Tanzania vroeger leefden. Een bezoekje brengen aan deze dorpjes is dus zeker erg leerzaam en boeiend. Een rondreis Tanzania is het beste te maken in combinatie met een rondreis Kenia, ook is een leuk alternatief het land Gambia.

Bijzondere ervaringen

landkaart-zanzibar-tanzania

Veel toeristen kiezen ervoor om een dagje of meerdere dagen door te brengen in Zanzibar. Dit is een grote stad met veel winkelcentra en terrasjes. Deze stad biedt dus de mogelijkheid om het platteland van Tanzania te ontvluchten en inkopen te doen. Na het zware inkomen is het natuurlijk altijd fijn om bij te komen. Dat kan goed op de terrasjes in de stad.

Een rondreis Tanzania is dus een leuke vakantiebestemming met veel afwisseling. Van de prachtige zwembaden, resorts en hotels tot de lokale bevolking in dorpjes. In Tanzania leven de extremen letterlijk naast elkaar. Dit maakt een reis naar het land ook zo’n unieke ervaring. Als jij van plan bent te gaan rondreizen door Tanzania raden wij jou aan goed de rondreizen te vergelijken bij alle verschillende aanbieders. Zo zal je snel merken dat het aanbod flink verschilt en dat de prijzen flink uit een lopen. Wij raden aan de rondreis te nemen in combinatie met een rondreis door Kenia. Wij van Goedkope rondreis hopen dat je een leuke rondreis naar Tanzania hebt kunnen vinden via onze website.

Bekijk is het filmpje van Sawadee Reizen voor een echte indruk van Tanzania:

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Tanzania