Rondreis Madagascar

Rondreis Madagascar

Een rondreis Madagascar is een leuke bezigheid voor het hele gezin.

Madagascar is een eiland met een ligging ten oosten van Afrika. Veel mensen kennen Madagascar of hebben er wel eens van gehoord. Madagascar ,ook wel geschreven Madagaskar ,is voornamelijk bekend geworden bij kinderen door de gelijknamige animatiefilm waarin een groep dieren ontsnapt uit de dierentuin en aanspoelt op het eiland.

Rondreis Madagascar

Voor veel kinderen is het dan ook een droom om het eiland eens in het echt te zien. Een rondreis Madagascar is een leuke bezigheid voor het hele gezin.

Madagascar heeft veel moois te bieden en zeker in de natuur vind je er de meest indrukwekkende schoonheden. Het land is dan ook een uitstekende bestemming voor echte natuurliefhebbers. Tijdens je rondreis Madagascar kan je maar liefst vijf indrukwekkende Nationaal Parken bezoeken.

De Nationaal Parken van Madagascar

National Park Marojejy

In het noordoosten van het land kan je National Park Marojejy vinden. Het is een ruig natuurgebied dat ontdekt werd in het jaar 1948. De ontdekker van het gebied, Henry Humbert, heeft zich als professioneel botanist ingezet om het gebied te laten benoemen tot beschermd natuurgebied, en met succes.

Rondreis Madagascar

In het jaar 2007 werd National Park Marojejy opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je kunt prachtige landschappen vinden in het park, zoals de rotspartijen en het indrukwekkende regenwoud. Daarnaast kan je hier natuurlijk ook eindeloos veel dieren vinden, zoals onder meer vleermuizen, knaagdieren, apen, vogels en reptielen.

National Park Isalo

Wanneer je tijdens je rondreis Madagascar in het zuidwesten aankomt, dan kan je hier een bezoek brengen aan National Park Isalo. Hier kan je niet alleen de wereldberoemde plek Fenetre d’Isalo bezoeken, maar je kan er ook grote rotsformaties en zandsteenformaties vinden. Het nationaal park is relatief droog en dor, wat vooral te maken heeft met een tekort aan neerslag in de zomermaanden, maar toch kan je er genieten van de mooiste landschappen. Daarnaast kan je er de Grotte des Portugais bezoeken, interessante grotten die je zeker zullen inspireren. Het meest inspirerende van dit nationaal park is misschien nog wel de intense stilte.

Hier volgen nog 3 Nationale parken voor je rondreis Madagascar

  • National Park Montagne d’Ambre

Aan de noordzijde van Madagascar vind je National Park Montagne d’Ambre, een prachtig natuurgebied dat je eigenlijk gewoon moet ervaren tijdens je rondreis door Madagascar. De omgeving is intens groen en wordt onderbroken door prachtige meren en grote watervallen. Wanneer je het nationaal park in gaat vanuit Joffreville, dan kan je hier direct een stop maken bij het bezoekerscentrum. Natuurlijk kan je in National Park Montagne d’Ambre niet alleen genieten van een fantastische natuur, maar je kan er ook diverse prachtige dieren tegenkomen. Hierbij valt te denken aan fretkatten, vlinders, kikkers, vogels, hagedissen, kameleons, slangen en diverse apen, waaronder maki’s en lemuren.

  • National Park Ranomafana

Dit nationaal park, dat in het zuiden ligt, ligt in het deel van Madagascar dat ook wel gezien wordt als het zogenaamde natte deel. Het park staat op de eerste plaats bekend om de vele warmwaterbronnen die er te vinden zijn, maar er is natuurlijk nog veel meer te ontdekken. Je kan je tijdens je rondreis door Madagascar uitstekend vermaken in de indrukwekkende natuur van dit park. Niet alleen is de omgeving ronduit prachtig, maar ook de dieren die er leven laten zich graag zien.

Rondreis Madagascar

Er zijn veel lemuren apen te vinden, maar ook een groot aantal rivierkreeften. Je kan het park gaan verkennen door de aangegeven wandelpaden te volgen. Zo kom je langs de meest bijzondere plekken van National Park Ranomafana. Echter, het is wel bijzonder aan te raden om een gids mee te nemen tijdens je wandeltocht. Het klimaat kan hier een spontane wending nemen, waardoor je gemakkelijk in de problemen kan komen. Voor je eigen veiligheid is het dus verstandig om je door dit park te laten leiden door een professional.

  • National park Zahamena

Aan de oostzijde van het eiland kan je een bezoek brengen aan National park Zahamena. De officiële naam van dit park is Réserve Naturelle Intégrale de Zahamena. In het mooie regenwoud van dit nationaal park kan je je laten verwonderen door een veelzijdigheid aan flora en fauna. Het natuurgebied, dat beschermd is, wordt uiteraard ook bewoond door diverse dieren, waaronder vogels, reptielen, amfibieën en lemuren apen. Ook kan je hier kennis maken met de prachtige Madagascar Grasuil. Onder de grote collectie plantensoorten die je in het park kan vinden zijn diverse medicinale planten te vinden. Daarnaast maken de palmbomen en de ruim zestig orchideeënsoorten de uitstraling helemaal af. Dit park wil je zeker niet missen tijdens je rondreis Madagascar.

Rondreis Madagascar

Weer en klimaat in Madagascar

Madagascar heeft het hele jaar door een redelijk aangename temperatuur tussen de 10 en de 26 graden. In de maanden mei t/m september is zowel de temperatuur als de hoeveelheid neerslag het meest gunstig.

De Maki ontdekken met een rondreis Madagascar

Het meest bekende dier van het eiland is toch wel de Maki. Een Maki is een halfaap die enkel en alleen in Madagascar en directe omgeving voorkomt. De bekendste Maki is toch wel de ringstaartmaki omdat deze bijna in alle Nederlandse dierentuinen wel te vinden zijn. Een Maki heeft een pluizige vacht en een enigszins spitse snuit, waardoor ze er erg schattig uitzien. Het zijn dieren die zowel overdag als in de nacht actief zijn. Ze eten knoppen, vruchten, bloemen, bamboe en insecten.

Ook leven er unieke reptielen op Madagascar, zoals vreemd uitziende gekko’s en kun je er landkrabben vinden met harige poten. Tevens kun je er bomen vinden met hele lange stammen en bovenin enkele takken. Deze bomen ogen daardoor heel anders dan bij ons in Nederland.

De bevolking van Madagascar

De bevolking bestaat uit een variatie van ruim 18 verschillende bevolkingsgroepen. Een deel van hen komt uit Afrika en een ander deel uit Zuidoost-Azië.

Weetjes over de bevolking van Madagascar en over het land:

  • Madagascar is voornamelijk bekend geworden in Nederland door de gelijknamige film.
  • Madagascar heeft een zeer afwisselend landschap met veel groen.
  • De hoofdstad van het land is Antananarivo
  • Madagascar is 587.040 vierkante kilometer groot
  • Er wonen meer mensen in Madagascar dan in Nederland

Verdere bezienswaardigheden

Rova van Antananarivo

Rova van Antananarivo is een uniek gebouw in de hoofdstad van Madagascar. Het is gebouwd als koninklijk kapel en is zeer imposant om te zien. Het gebouw lijkt op een vreemde combinatie van een kasteel en een kerk. Door dit unieke uiterlijk trekt het dan ook veel toeristen aan. Een bezoek aan dit mooie bouwwerk mag zeker niet ontbreken op jouw rondreis Madagascar.

Boek je rondreis door Madagascar

Goedkoperondreis.com heeft de beste aanbieders van rondreizen voor je geselecteerd, waardoor je heel gemakkelijk jouw ideale rondreis door Madagascar kunt vinden. Ontdek de mogelijkheden en geniet van jouw onvergetelijke tijd op dit indrukwekkende eiland.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Madagascar