Rondreis Spitsbergen

Rondreis Spitsbergen

Een rondreis Spitsbergen brengt je naar de plek die het best te omschrijven valt als het overgangsgebied van Europa naar de Noordpool.Spitsbergen maakt sinds 1920 met een apart statuut deel uit van het koninkrijk Noorwegen.

Rondreis Spitsbergen

De eilandengroep is weliswaar verlaten, maar daardoor is er juist van alles te beleven. De reis is daarom precies wat de echte natuurliefhebber weleens zou kunnen zoeken. Wie er nog niet geweest is, mag dit eigenlijk iet veel langer laten wachten. Daarom is het goed om hier de nodig informatie over te vergaren. Die informatie is hier te vinden. Wie naar Spitsbergen trekt kan immers veel meer verwachten dan een reis naar de eilandjes alleen. Het gaat immers om de volledige beleving ervan.

Rust vinden

Wie een rondreis Spitsbergen gemakkelijk wil omschrijven doet dat door te vertellen over de rust die hier te vinden is. Het draait hier compleet en volledig om de natuur alleen. Er is immers simpelweg niet anders te vinden. Dat betekent dus dat er daadwerkelijk ontspanning te vinden is zoals dat in Europa eigenlijk op niet veel plekken meer te vinden is. Reizigers die al eens eerder naar deze bestemming getrokken zijn omschrijven de natuur die hier te vinden is vaak als overweldigend. Dit geldt overigens niet alleen voor de planten die er te vinden zijn, maar zeker ook voor de dieren.

rondreis spitsbergen

De vogels

Spitsbergen is vooral een paradijs voor vogelspotters. Juist deze doelgroep kiest vaak voor een rondreis naar deze bestemming. Er leven dan ook grote kolonies van tienduizenden vogels op de ze eilanden. Alles wat je wilt zien is hier te vinden. Bovendien geldt dit ook voor een aantal andere dieren. Denk bijvoorbeeld aan rendieren en ijsberen. Ook die leven hier op hun eigen voorwaarden. Dit is dan dus ook zeer fascinerend om te zien. In het water zijn bijvoorbeeld walvissen prominent aanwezig. Alle reden om al deze dieren allemaal tegelijk ineens te kunnen bekijken. Meer dan interessant om te overwegen.

De hele reis

Een rondreis Spitsbergen draait natuurlijk niet alleen maar om deze eilandjes. Daarvoor is het gebied simpelweg te klein. Een rondreis van anderhalf tot twee weken gaat bijvoorbeeld ook langs Noorwegen. Daardoor kan het met recht een rondreis genoemd worden. Zo kunnen er dus ook daadwerkelijk verschillende indrukken worden opgedaan gedurende 11, 13 of 15 dagen. Vaak is het dan zo dat de reis rond Spitsbergen zelf dan zo’n zeven tot acht dagen duurt waarbij voornamelijk gevaren wordt rond de eilanden om zo alles mee te kunnen krijgen wat met de flora en fauna van deze streek te maken heeft.

Altijd dag en het Noorderlicht

Rondreis Spitsbergen

Een groot deel van het jaar gaat de zon niet onder op deze eilanden. Dat betekent dus dat het daadwerkelijk mogelijk is om te ervaren hoe het zou zijn als het nooit meer nacht werd. De effecten die dit verschijnsel met zich meebrengt zijn daarbij ook heel bijzonder te noemen. Het gaat dan bijvoorbeeld over de vreemde lichtval in de nachtelijke uren die je helemaal niet kent uit Nederland. De stand van de zon op dit moment is immers nooit in Nederland te ervaren. Dit is een verschijnsel dat vooral bekend is van de Noordpool, maar dus ook op dit tussenliggende gebied te ervaren is.

Alles dichtbij halen

Het is tijdens een rondreis over Spitsbergen goed mogelijk om alle belevenissen zelf dichtbij te halen. Wandelen, kajakken en meer van dergelijke actieve bezigheden maken het mogelijk om alles ten volle te beleven. Het fijne daarbij is dat tegelijkertijd ook niets moet. Het is dus ook prima mogelijk om gewoon eens een dagje over te slaan als het op de activiteiten aankomt. Juist dit is een belangrijk kenmerk van de rondreis als het aankomt op het vinden van voldoende rust en ontspanning.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Spitsbergen