Stedentrip Kopenhagen

Stedentrip Kopenhagen

Over Kopenhagen  in Denemarken zijn er een aantal leuke feitjes bekend. Kopenhagen heeft namelijk meer fietsen dan auto’s. Daarom wordt Kopenhagen ook wel een groene metropool genoemd. Ook bezit Kopenhagen veel kastelen welke er echt sprookjesachtig uitzien. Maar heeft Kopenhagen ook moderne architectuur? Dit maakt de stad perfect voor een stedentrip Kopenhagen. Of de bezoeker nou op zoek is naar modern of juist antiek, Kopenhagen biedt voor ieder wat wils. Tijdens je stedentrip Kopenhagen vind je ook veel kunstgalerijen en musea.

stedentrip kopenhagen

Tijdens je stedentrip Kopenhagen zul je merken dat de gastronomie, of te wel de Kopenhaagse keuken, steeds populairder wordt. In 2011 is een Deense chef, de beste chef van de wereld geworden. Ook is in 2011 een Deens restaurant tot het beste restaurant van de wereld uitgeroepen. Tijdens je stedentrip Kopenhagen hoef je dus zeker niet te verhongeren.
Het is vrij opvallend dat de oude binnenstad verkeersvrij is. Dit maakt het wel heel erg veilig en toegankelijk voor iedereen. Er zijn veel leuke en kleine straatjes te vinden in de stad. Hier zijn winkeltjes in overvloed.

Bezienswaardigheden Kopenhagen

stedentrip kopenhagen

Hans Christian Andersen komt uit Kopenhagen. Hij is een van de beroemdste sprookjesschrijvers ter wereld. Het is dus heel erg leuk om zijn woning te bezoeken tijdens je stedentrip Kopenhagen. Ook staat een heel bekend standbeeld in Kopenhagen: den lile Havfrue. Deze is gemaakt door Edvard Eriksen. Dit standbeeld gaf Andersen inspiratie voor de kleine zeemeermin. Het is dus wel een aanrader om deze te bezoeken tijdens je stedentrip Kopenhagen. Maar omdat de stad zo oud en prachtig groen is nodigt het uit tot veel meer. Er zijn heel erg veel bezienswaardigheden welke de moeite waard zijn tijdens je stedentrip Kopenhagen. Veel van deze bezienswaardigheden bevinden zich in het centrum. Ze zijn dus heel erg makkelijk te bereiken. Bijvoorbeeld het Rosenborg kasteel, Tivoli (een attractiepark) en de mooie botanische tuinen.

Winkelen

Natuurlijk is het Deense design over de hele wereld bekend. Winkelen tijdens je stedentrip Kopenhagen is dan ook super leuk als je van design spulletjes houdt. Bijna alle internationale modemerken hebben een winkel in Kopenhagen. Je kunt hier dus echt je slag slaan. Maar Kopenhagen heeft naast deze dure winkels ook veel leuke kleine tweedehands winkeltjes. Winkelen tijdens je stedentrip Kopenhagen is dus heel erg leuk en kan ook heel erg goed. De winkels zijn wel duurder dan wij in Nederland gewend zijn.

Uitgaan in Kopenhagen

Kopenhagen is ook op het gebied van uitgaan een bruisende stad. Uitgaan is dus heel erg leuk tijdens je stedentrip Kopenhagen. Je vindt hier veel leuke terrasjes maar er zijn ook veel discotheken en kroegen te vinden in Kopenhagen. Kopenhagen kent een groot aantal traditioneel Deense pubs. Hier kan van te voren leuk wat gedronken worden tijdens de stedentrip Kopenhagen. Daarnaast zijn er veel discotheken waar tot in de late uurtjes gedanst kan worden. Maar ook het uitgaan is hier wat duurder dan wij gewend zijn in Nederland.

Accommodatie in Kopenhagen

In Kopenhagen zijn veel verschillende accommodaties te vinden, net zoals in elke andere wereldstad. Je kunt hier kiezen voor een prachtig en luxe hotel maar daarnaast zijn er ook goedkopere opties te vinden zoals een leuk en schattig hostel of een motel. Tijdens je stedentrip Kopenhagen is er dus veel keuze ten opzichte van accommodaties en kun je deze zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt.

Vervoer door Kopenhagen

In Kopenhagen worden de inwoners door de overheid gestimuleerd om de auto te laten staan. Dit zorgt ervoor dat het openbaar vervoer goed geregeld is tijdens de stedentrip Kopenhagen. Er is een speciale kaart die ervoor zorgt dat je met de bus, metro en trein kunt reizen. Deze kaart heet de Copenhagen Card. Het is de perfecte vervoerskaart tijdens je stedentrip Kopenhagen. Naast dat je hiermee voordelig met het openbaar vervoer kunt reizen geeft deze kaart ook gratis entree voor ongeveer 60 musea. Maar het is het allerleukste om de stad tijdens je stedentrip Kopenhagen te voet of met de fiets te ontdekken. Er kunnen op verschillende plekken in de stad witte fietsen gehuurd worden. Deze mogen op elke plek weer ingeleverd worden. Het is een hele goedkope en leuke manier om de stad te ontdekken tijdens de stedentrip Kopenhagen.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Kopenhagen

 

 

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Kopenhagen gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Kopenhagen niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.