Stedentrip Kopenhagen
Waardeer dit artikel aub

Over Kopenhagen  in Denemarken zijn er een aantal leuke feitjes bekend. Kopenhagen heeft namelijk meer fietsen dan auto’s. Daarom wordt Kopenhagen ook wel een groene metropool genoemd. Ook bezit Kopenhagen veel kastelen welke er echt sprookjesachtig uitzien. Maar heeft Kopenhagen ook moderne architectuur? Dit maakt de stad perfect voor een stedentrip Kopenhagen. Of de bezoeker nou op zoek is naar modern of juist antiek, Kopenhagen biedt voor ieder wat wils. Tijdens je stedentrip Kopenhagen vind je ook veel kunstgalerijen en musea.

stedentrip kopenhagen

Tijdens je stedentrip Kopenhagen zul je merken dat de gastronomie, of te wel de Kopenhaagse keuken, steeds populairder wordt. In 2011 is een Deense chef, de beste chef van de wereld geworden. Ook is in 2011 een Deens restaurant tot het beste restaurant van de wereld uitgeroepen. Tijdens je stedentrip Kopenhagen hoef je dus zeker niet te verhongeren.
Het is vrij opvallend dat de oude binnenstad verkeersvrij is. Dit maakt het wel heel erg veilig en toegankelijk voor iedereen. Er zijn veel leuke en kleine straatjes te vinden in de stad. Hier zijn winkeltjes in overvloed.

Bezienswaardigheden Kopenhagen

stedentrip kopenhagen

Hans Christian Andersen komt uit Kopenhagen. Hij is een van de beroemdste sprookjesschrijvers ter wereld. Het is dus heel erg leuk om zijn woning te bezoeken tijdens je stedentrip Kopenhagen. Ook staat een heel bekend standbeeld in Kopenhagen: den lile Havfrue. Deze is gemaakt door Edvard Eriksen. Dit standbeeld gaf Andersen inspiratie voor de kleine zeemeermin. Het is dus wel een aanrader om deze te bezoeken tijdens je stedentrip Kopenhagen. Maar omdat de stad zo oud en prachtig groen is nodigt het uit tot veel meer. Er zijn heel erg veel bezienswaardigheden welke de moeite waard zijn tijdens je stedentrip Kopenhagen. Veel van deze bezienswaardigheden bevinden zich in het centrum. Ze zijn dus heel erg makkelijk te bereiken. Bijvoorbeeld het Rosenborg kasteel, Tivoli (een attractiepark) en de mooie botanische tuinen.

Winkelen

Natuurlijk is het Deense design over de hele wereld bekend. Winkelen tijdens je stedentrip Kopenhagen is dan ook super leuk als je van design spulletjes houdt. Bijna alle internationale modemerken hebben een winkel in Kopenhagen. Je kunt hier dus echt je slag slaan. Maar Kopenhagen heeft naast deze dure winkels ook veel leuke kleine tweedehands winkeltjes. Winkelen tijdens je stedentrip Kopenhagen is dus heel erg leuk en kan ook heel erg goed. De winkels zijn wel duurder dan wij in Nederland gewend zijn.

Uitgaan in Kopenhagen

Kopenhagen is ook op het gebied van uitgaan een bruisende stad. Uitgaan is dus heel erg leuk tijdens je stedentrip Kopenhagen. Je vindt hier veel leuke terrasjes maar er zijn ook veel discotheken en kroegen te vinden in Kopenhagen. Kopenhagen kent een groot aantal traditioneel Deense pubs. Hier kan van te voren leuk wat gedronken worden tijdens de stedentrip Kopenhagen. Daarnaast zijn er veel discotheken waar tot in de late uurtjes gedanst kan worden. Maar ook het uitgaan is hier wat duurder dan wij gewend zijn in Nederland.

Accommodatie in Kopenhagen

In Kopenhagen zijn veel verschillende accommodaties te vinden, net zoals in elke andere wereldstad. Je kunt hier kiezen voor een prachtig en luxe hotel maar daarnaast zijn er ook goedkopere opties te vinden zoals een leuk en schattig hostel of een motel. Tijdens je stedentrip Kopenhagen is er dus veel keuze ten opzichte van accommodaties en kun je deze zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt.

Vervoer door Kopenhagen

In Kopenhagen worden de inwoners door de overheid gestimuleerd om de auto te laten staan. Dit zorgt ervoor dat het openbaar vervoer goed geregeld is tijdens de stedentrip Kopenhagen. Er is een speciale kaart die ervoor zorgt dat je met de bus, metro en trein kunt reizen. Deze kaart heet de CopenhagenCard. Het is de perfecte vervoerskaart tijdens je stedentrip Kopenhagen. Naast dat je hiermee voordelig met het openbaar vervoer kunt reizen geeft deze kaart ook gratis entree voor ongeveer 60 musea. Maar het is het allerleukste om de stad tijdens je stedentrip Kopenhagen te voet of met de fiets te ontdekken. Er kunnen op verschillende plekken in de stad witte fietsen gehuurd worden. Deze mogen op elke plek weer ingeleverd worden. Het is een hele goedkope en leuke manier om de stad te ontdekken tijdens de stedentrip Kopenhagen.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Kopenhagen Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

tui-logo-2kras-logo-300x175vakantiexperts-logo-300x175gasamen-logo-300x175dejongintra-logo-300x175pharos-300x175effewegstedentrips-300x175

 

Stedentrip Kopenhagen
9 Reviewer
9 Gemiddeld (1 beoordeling)
Activiteiten
Bevolking
Cultuur
Eten / drinken
Natuur
Steden
Strand / zee
Touroperator
Alle beoordelingen en ervaringen: 1 Plaats beoordeling
Heel erg leuk en gezellig gehad. Een aantal leuke pubs waar we met onze groep gezellig wat dronken elke avond. Ook een aantal leuke clubs waar we konden stappen. Daarnaast is het een prachtige stad waar we vaak gezellig en lekker gegeten/gedronken hebben. We hebben veel mensen ontmoet waar we het erg gezellig mee hebben gehad. De bevolking was echt super aardig en lief. We hebben weinig van de natuur gezien maar wel veel van de steden, dat was erg top. Veel activiteiten waren er en prachtige gebieden met water.
29 juni 2016, 19:08
Activiteiten
Bevolking
Cultuur
Eten / drinken
Natuur
Steden
Strand / zee
Touroperator
0
1
Plaats beoordeling